Dierendorpje van Kim-Lian van der Meij en Gitte Spee

Dierendorpje van Kim-Lian van der Meij en Gitte Spee zijn leuke voorleesboeken op rijm voor kleuters en peuters. Ik vertel je graag meer over hun twee nieuwe boeken: Dierendorpje helpt de bijen en Dierendorpje in de maneschijn.

Dierendorpje Kim Lian van der meij

Dierendorpje

‘Dierendorpje’ zijn lieve voorleesboeken op rijm voor peuters en kleuters, met prachtige illustraties gemaakt door Gitte Spee. Kim-Lian heeft bij de boeken liedjes geschreven én ze ingezongen. Zij brengt hiermee de wereld van de serie muzikaal tot leven. De nummers zijn te beluisteren op Spotify.

In de maneschijn

Het stormt in Dierendorpje! De dieren kunnen niet slapen door alle vreemde geluiden die ze horen. Ze zijn bang in het donker. Daarom vluchten allemaal Gijs, de dappere olifant.

Helpt de bijen

Er groeien geen bloemen meer in Dierendorpje! Gijs de olifant heeft zin in honing, maar de bijen hebben helemaal niks voor hem. Gelukkig weet Sientje, het wijze schaap, wat Gijs kan doen.

Dierendorpje Kim Lian van der meij

Kim-Lian van der Meij

Kim-Lian kennen we van haar hoofdrollen in musicals en als presentatrice op tv. Als zangeres bracht ze meerdere albums en singles uit, en in 2020 verschijnt er nieuwe muziek. Kim-Lian schreef wekelijks columns voor Flair, heeft 2 sinterklaasboeken geschreven en heeft samen met Gitte Spee inmiddels 5 boeken in deze serie gemaakt.

Gitte Spee

Gitte Spee is schrijver en illustrator. Met haar dromerige illustraties creëert ze een veilige wereld, waarin jonge kinderen zich thuis voelen. Haar bekendste boeken zijn die over Meneer Big, Aap & Mol, Dierendorpje (met Kim-Lian), Rosa de rozenfee en Inspecteur Gordon (met Ulf Nilsson). Haar boeken zijn in vele landen verschenen, van Zweden tot Japan.

Hier vind je het leukste kinderboekenoverzicht. Op moment vinden de Nationale Voorleesdagen plaats, bekijk ook de prentenboeken top 10 2020.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *