Dierensporen zoeken met de veldgids diersporen

Sporen van dieren zoeken? Reuze spannend voor kinderen, maar ook nog eens hartstikke leerzaam. Het boek Veldgids diersporen staat helemaal vol met diersporen, zodat jij zeker kunt ontdekken welk dier dat ene spoor heeft achter gelaten in het bos. Wij gaan graag naar het bos, wandelen bij de dijk of de weilanden in. Plekken waar veel dieren komen en dieren laten nou eenmaal sporen achter op de grond. Kun jij de dieren aan de hand van de sporen herkennen? Ben je nog op zoek naar een leuke wandeling met jonge kinderen, bekijk ook mijn blog over kabouter- en elfenbossen in Nederland en België.

dierensporen veldgids

Aan de hand van sporen kom je veel te weten over de leefwijze van de dieren die ze hebben achtergelaten. De keutels van konijnen en hazen herken je hier al snel, maar al die pootafdrukken, van wie zijn die?

Ga op zoek naar:

  • Pootafdrukken
  • Vraat- en krabsporen
  • Nesten
  • Uitwerpselen
  • Veren

Veldgids diersporen

Meer dan 200 sporen komen aan bod
• Prachtige foto’s, duidelijke beschrijvingen en gedetailleerde tekeningen
• Handige gids om mee te nemen bij wandelingen in de natuur

Met deze diersporengids leer je sporen kennen als de beste. Ontdek welke vogel dat nest maakte, welk zoogdier hetzelfde pad als jij kruiste en welk dier die braakbal achterliet. De duidelijke beschrijvingen, prachtige kleurenfoto’s en detailtekeningen in dit boek helpen je om meer dan 200 pootafdrukken,
vraat- en krabsporen, nesten, uitwerpselen en veren aan het juiste dier te koppelen.

De veldgids is heel volledig en bevat superveel informatie over sporen van dieren. Leuk om samen met je kinderen te bekijken, maar ook voor jezelf heel interessant. Het boek is niet per se geschreven gericht op kinderen, maar wel uitermate geschikt om de kinderen meer te leren over de natuur. Trek er op uit naar een kabouter of elfjesbos en zoek de sporen.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *