Dingen waar je liever niet aan denkt

Als je moeder wordt verandert er ook een hoop in je hoofd. Je moet aan veel meer dingen denken, dingen waar je normaal nooit aan hoefde te denken. Schone kleding die je mee moet nemen, want je weet nooit waar een van jouw kinderen nu weer in gaat staan stampen. Je moet kinderen naar de opvang brengen of naar school. Naar dansles of naar voetbal of judo. Maar je krijgt ook een hoop zorgen, want ooo jij hebt alles wel onder controle als je op de fiets zit. Jouw kinderen daarentegen slingeren nog wel wat en letten ze wel goed op? Het ergste dat je kan gebeuren is dat je kinderen iets overkomt.

nutcase fietshelm

Doemdenken als je moeder wordt

Er zijn van die berichten die je lijst in de krant of die je hoort op het nieuws die je aan het denken zetten. Iets waar je helemaal niet over na wilt denken. Er kwam weer een bericht voorbij van een ouder in Amerika die haar kinderen in een snikhete auto had achtergelaten. Vergeten of om te straffen, het maakt niet het uit. Het is vreselijk. Soms denk ik weleens “zou het mij ook kunnen gebeuren?”. Ik ga er altijd vanuit dat dat niet gebeurt, maar ja dat zal die persoon toch ook wel gehad hebben?

Of dat je gaat doemdenken als je op vakantie gaat met het vliegtuig. Dat het thuisfront straks jullie uitvaart aan het regelen is. Bah… dat zijn toch vreselijke gedachten. Door een ramp waarbij een vliegtuig neerstort dan denk je er vast ook weleens over na. Maar vaak koester ik mijn gezinnetje en ons geluk en onze gezondheid dan wel extra. Als ik een bericht lees dat ergens een kindje is mishandeld of is omgekomen bij een noodlottig ongeluk, dan knuffel ik mijn kinderen nog een keertje extra voor het slapen gaan. Ik kan mij niet herinneren dat ik mij voordat ik moeder werd altijd zoveel zorgen maakte om dingen. Nu overdenk ik alles wat we gaan doen extra goed, je bent extra alert en probeert je kinderen zo goed mogelijk door verkeersregels e.d. te loodsen.

Zorgeloosheid van kinderen

Aan de andere kant kan je ook genieten van heel kleine dingen door je kinderen. Kinderen zijn zo zorgeloos en zien eigenlijk alleen maar het goede in van mensen en dingen. Hoe vaak heb je wel niet een slappe lach als je met je kinderen bent? Ik regelmatig, mijn kinderen zijn net clowntjes, vrolijk en grappig. Met die insteek wil ik deze blog wel afsluiten hoor, want zo meteen ga ik weer op mijn telefoon een naar nieuwsbericht lezen en dan wil ik denken aan de vrolijke momenten.

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *