DinoAdventures in Dierenpark Amersfoort

Een duister bos. Een mysterieuze vondst. Een spannend avontuur. In de herfstvakantie (12 t/m 27 oktober) werd je ondergedompeld in de wereld van de dino’s tijdens de DinoAdventure-special in het Dinopark. Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan deze superleuke dierentuin en hebben we genoten van alle dinoavonturen.

dinos in dierenpark Amersfoort

Op avontuur tussen de dino’s!

Alleen dit weekend nog is het herfstvakantie in regio Noord, en kun je mee op pad met een dinoranger. Deze tijd van het jaar gaan de dinosaurussen op zoek naar eten voor de winter en zijn zij gevaarlijker dan ooit. De dinorangers kunnen dus wel wat hulp gebruiken. De DinoAdventures duren twintig minuten en de hele familie kan mee op pad.
Adviesleeftijd: 2 – 6 jaar.

Nieuw: DinoAdventures Extreme

Kan het jou niet eng genoeg? Beleef dit jaar voor het eerst de DinoAdventures Extreme. Alleen voor de echte avonturiers, want er kan alles, maar dan ook echt álles, gebeuren. Een ding is zeker: jouw herfstvakantie is nog nooit zo spannend geweest. Durf jij het aan? Adviesleeftijd: 6 – 10 jaar.

dinos in dierenpark Amersfoort

De DinoAdventures en de DinoAdventures Extreme duren elk ongeveer twintig minuten en zijn gratis te bezoeken als je een entreekaartje voor de dierentuin hebt. Met een beetje geluk kun je ook meedoen met beide avonturen, als je durft. Koop je entreetickets alvast online. De dino’s staan je al op te wachten …

Review DierenPark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort

Dierepark Amersfoort is een heel leuke dierentuin, waar wij inmiddels al een aantal keer zijn geweest. Naast dat de kinderen het geweldig vinden om naar een dierenpark te gaan en alle dieren te bewonderen, is DierenPark Amersfoort om twee redenen:

Dierenpark Amersfoort
  1. DinoPark. Dat je een dierentuin kan combineren met dino’s dat vinden, die kids van ons, fantastisch. Het Dinopark bestaat voornamelijk uit reuze Dino’s en het is niet zo dat er heel veel attracties om heen zijn, maar het is de sfeer en de wandeling door het bos dat zij geweldig vinden. Ook kopen zij graag een mino dinootje in de dinoshop. Wat ik overigens weer een heel mooi puntje vindt, is dat je hier voor 30 cent een dino eitje of mini dinootje kan kopen. Welke dierentuin heeft nou voor zo’n klein prijsje wat leuks? Ik vind het super. Zakgeld mee en lekker je eigen mini dino eitje uitzoeken.
  2. De vele glijbanen en klimroutes. Er zijn zoveel glijbanen in dit park, je kinderen kunnen overal hun lol op. Glijden langs de vogels, de dino’s, de leeuwen et cetera. Daarnaast zijn er klim- en klauterroutes. Je begint al bij de vogels, maar klimt ook langs de beren en de olifanten.

Het was weer een heel leuke dag en we hebben genoten! Lees mijn eerdere reviews van DierenPark Amersfoort om nog veel meer te ontdekken over onze favoriete dierentuin!

Dierenpark Amersfoort

DierenPark Amersfoort in de meivakantie
DierenPark Amersfoort in de voorjaarsvakantie
DierenPark Amersfoort in de winter
DierenPark Amersfoort met nieuwe attractie de Ooievaart

Honden in de dierentuin

Vraag jij je weleens af waarom je zoveel honden ziet in Dierenpark Amersfoort? Nou dat komt omdat je viervoeter welkom is in deze dierentuin. Houd ‘m wel kort aangelijnd en neem natuurlijk een poepschepje mee, dat is wel zo fijn voor de andere bezoekers.

Poepschepje vergeten? Koop deze voor € 1,00 bij de kassa.

What's on mama's mind - hond
Een andere route dan je dagelijkse rondje met de hond

Bij deze (binnen)verblijven moet jouw hond even buiten wachten:

  • De Nacht
  • Honderdduizend Dierenhuis
  • Schildpaddenhuis
  • Neushoornverblijf binnen
  • Snavelrijk
  • Rijk der Reuzen binnen
  • Apeneiland
  • De Prairie

Andere huisdieren dan honden zijn helaas niet toegestaan in het dierenpark. Dus laat je konijn en cavia thuis.

Tarieven en parkeren DierenPark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort

De dierentuin is momenteel elke dag open van 9:00 tot 18:00 uur.
1 januari t/m 24 maart vanaf 10:00 tot 17:00 uur
5 maart t/m 27 oktober vanaf 09:00 tot 18:00 uur
28 oktober t/m 31 december vanaf 10:00 tot 17:00 uur

Adres Dierenpark Amersfoort

DierenPark Amersfoort
Barchman Wuytierslaan 224
3819 AC Amersfoort

Parkeren kan er voor de deur, ze hebben een groot parkeerterrein. Toen we aankwamen deze keer, was het beginstuk, al vol. Maar konden we nu verderop parkeren, wat uiteindelijk 20 meter verderop inhield, ze hadden vanaf de parkeerplaats een doorgang naar een dieper gelegen parkeerplaats.
Parkeerkaartje kost € 8.

wandelwagen dierenpark amersfoort

Olifantenbuggy’s

Voor de jonge dierenliefhebbers hebben ze leuke buggy’s te huur: speciale olifantjes! Je huurt een olifantenbuggy voor € 2,00 per dag en wij vragen een borg van € 10,00. Je kunt de buggy afhalen bij de Jungleshop, net na de ingang van het park. Het is niet mogelijk om een buggy te reserveren.

Entreeprijzen

Kinderen van 3 tot en met 12 jaar € 20
Ouder kind of volwassene € 24
Kinderen tot 3 jaar gratis

Voor meer informatie: DierenPark Amersfoort

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
DierenPark Amersfoort
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *