Disney On Ice – Onvergetelijke Avonturen 2018

Vrijdagavond 14 december gingen wij naar Disney On Ice – Onvergetelijke Avonturen. We gingen naar de voorstelling in Ahoy Rotterdam, met onze kleuter van bijna vijf jaar en zijn zusje van net drie jaar. Hun eerste Disney On Ice, maar ik geloof ook niet dat ik zelf al eens eerder was geweest. Zelf schaats ik heel graag en dat schaatsvirus hoop ik ook aan mijn kinderen te kunnen overbrengen. Afgelopen jaar hebben ze al wel een aantal dagen goed kunnen schaatsen, hopelijk ook komend jaar weer. Daarnaast zijn ze uiteraard fan van de Disneyfiguren en Disneyfilms, dus het was echt een uitje voor ons!

Disney On Ice 2018 Onvergelijke Avonturen

Disney On Ice Rotterdam

In Ahoy konden we parkeren in een van de hallen, waardoor we zo naar binnenrolden in het restaurantgedeelte en naast de entree van Disney On Ice. Je bent direct in de Disneysfeer, want je komt langs een aantal merchandise kraampjes op, waar ze allerlei leuk Disney items verkopen. Er is genoeg te snoepen en drinken voor iedereen. Er zijn verlichtte zwaarden, er is schaafijs in een Nemo-beker, suikerspinnen in met Olaf erop en er is popcorn is Mickey Mouse tasjes.
Als je voorbij de kraampjes loopt kom je bij de tribunes, die staan in u-vorm. De piste heeft drie zijkanten waar je op de tribunes kunt plaatsnemen. Het is best compact, waardoor je naar mijn idee nooit een slechte plek zult hebben.
Wij zaten op Tribune D. Dat werd duidelijk aangegeven bij binnenkomst, het was de rechterzijkant van de schaatsbaan.

Onvergetelijke Avonturen met Disney On Ice

Dit jaar had de show de naam Onvergetelijke Avonturen, vol verwachting beginnen we aan de show. Het is de 90ste verjaardag van Mickey Mouse, dus we begonnen ook met de Mickey Dans, iedereen mocht meedoen. De Show wordt begeleid door Mickey Mouse, Mini Mouse, Donald Duck en de onhandige Goofy. Samen vinden zij een schatkist met allerlei dingen die bij de verschillende sprookjes horen. Ook zit er een fotoalbum in, met die foto’s kunnen ze een schat gaan vinden. Zo worden we tijdens de voorstellen langs allerlei mooie Disney verhalen gevoerd.
We beginnen met De Lion King.

Disney On Ice 2018 Onvergelijke Avonturen

De Lion King

Dit stukje vond mijn zoontje van 4 jaar een klein beetje spannend. Het was erg mooi en indrukwekkend. Er waren veel bekende liedjes zoals Hakuna Mata, want natuurlijk waren Timon en Pumba erbij. Het verhaal van de leeuwenkoning werd uitgebeeld, inclusief een heleboel dieren. Zoals in de film komt hier ook de vader van Simba om, doordat de bizons hem overlopen terwijl hij Simba probeert te redden. De schaatsers die de bizons waren, die waren enorm spectaculair, maar dat maakte het ook spannend. Ze waren bizons, maar ze hadden ook bizons op hun armen. Drie bizons per schaatser keer een heleboel schaatsers is een heleboel bizons. Ondersteund door spannende muziek kwam de schaatsende Leeuwenkoning ten val. Hier kroop er wel iemand helemaal tegen mij aan, erg spannend was het voor hem. Ik vond het heel mooi en indrukwekkend, maar was ook wel blij toen daarna de rust terugkeerde. Dit was het enige stukje in de show dat mijn zoontje erg spannend vond.

Sneeuwwitje en de zeven dwergen

Nu kwam het sprookje van Sneewwitje in het kort voorbij. Je ziet de Zeven Dwergen die aan het werk gaan en Sneeuwwitje alleen in het bos achterlaten. Dan komt de boze heks met grote rode appel. Als ze een hapje neemt van de giftige appel, valt ze in slaap. Gelukkig wordt ze, zoals het sprookje gaat, wakker gekust door een knappe prins. Happy end! Dit sprookje was kort, maar vertelde het hele verhaal.

Disney On Ice 2018 Onvergelijke Avonturen

Aladdin

Daar komt Aladdin met zijn aapje en een grote magische toverlamp. Ta da… ook de geest verschijnt. De wens van Aladdin is bekend, hij wil een prins worden, natuurlijk omdat hij verliefd is op Yasmine. Wat ik ontzettend gaaf vond, was de gigantisch grote olifant op het ijs. Dit was heel mooi, maar ook grappig en leuk.

Disney On Ice 2018 Onvergelijke Avonturen

Ariël, de kleine Zeemeermin

Disney On Ice 2018 Onvergelijke Avonturen

De visjes en het koraal komen de piste binnen geschaatst. Tijd voor Ariël. De kleine zeemeermin en krab Sebastiaan gaan dansend en zingend over het ijs. “Diep in de Zee” werd uiteraard gezongen en dat is echt een van mijn favoriete Disney liedjes. Supervrolijk natuurlijk. Heel leuk en de schaatster was ook een echte Ariel met haar lange rode haren.

Toystory

Het speelgoed van Toystory komt dansend op het ijs voorbij. Woody en Buzz Lightyear kun je niet missen natuurlijk. Uiteraard een mooie aankondiging ook voor Toy Story 4 dat later dit jaar uitkomt.

Disney On Ice 2018 Onvergelijke Avonturen

Rapunzel

Dan komen we bij Rapunzel die met Flynn op zoek gaat naar de lichtjes. Ik moet eerlijk zeggen dat ik mij dit verhaal niet zo goed meer herinnerde. Maar het was heel erg mooi met alle lampionnen in de lucht. Heel leuk om naar te kijken.

Finding Dory en Nemo

Disney On Ice 2018 Onvergelijke Avonturen

Na de Kleine Zeemeermin was er nog een reden voor visjes op het ijs. Nemo en Finding Dory waren zooo herkenbaar, de leuke oranje en blauwe visjes. Ook weer heel herkenbaar vanuit de film, het was een stukje uit de film dat ze ijsdansend uitvoerden. Dory leert om te gaan met haar geheugenverlies, door haar ouders. Vervolgens is Dory groot met Nemo en zijn vader die met hun vriendjes de schildpadden meegaan naar het zonnige Florida. Dankzij een schelp herinnert ze zich haar ouders en wordt ze herenigd met haar ouders. Ze heeft geleerd altijd de schelpen te volgen.

Frozen

Disney On Ice 2018 Onvergelijke Avonturen

Wauw, wat een bijzondere en spectaculaire afsluiter. Frozen was zo goed en mooi. Zoveel respect voor de dansers, een heel mooie dans, maar ondertussen ook zo goed het verhaal uitgebeeld. De liedjes zijn natuurlijk herkenbaar en daar zing je bij mee.

In de show worden we meegesleept naar Arendel. Anna wil graag naar buiten, Elsa opent de poorten. Ze ontmoet Hans en wordt ten huwelijk gevraagd. Wanneer ze Elsa om toestemming vraagt, bevriest zij het land. Elsa vlucht en natuurlijk horen we dan het lied “Laat het los”. Er wordt een groot kasteeldecor opgebouwd. Ondertussen gaat Anna op pad en ontmoet Kristoff. Samen gaan ze naar de Noorderberg.

Ook Olaf komt zingend voorbij met zijn liedje over de Zomer, zal hij smelten? Eventjes is het heel spannend wanneer Anna bevriest, terwijl ze Elsa probeert te redden van Hans. Door ware liefde ontdooit ze en dan krijgt Hans ook nog een flinke klap van Anna.  Happy end!

Disney On Ice 2018 Onvergelijke Avonturen

Disney’s helden Mickey Mouse, Mini Mouse, Donald Duck en Goofy komen een aantal keer tijdens de show voorbij. Ze sluiten de show af, met de wijze woorden dat er geen grotere schat is dan de liefde.

We zwaaien ze uit en gaan richting huis. Het was een geweldige voorstelling en we hebben enorm genoten.

Disney On Ice 2018 Onvergelijke Avonturen

 

Wat vonden we van de show?

Het was voor ons de eerste keer bij Disney On Ice, maar ik zou zeker nog heel vaak willen. Sowieso, zoals ik al hierboven aangaf, ben ik echt een schaatser. Zelf kan ik ook wel aardig schaatsen, maar wat ben ik jaloers op deze schaatsers. Dat zou ik echt gaaf vinden, als ik zo’n show kon schaatsen, maar dat zal mij niet lukken. Ze zijn echt goed! Ik vind het dan ook gewoon heel leuk om er naar te kijken. Dat vinden mijn kinderen ook. Hoewel mijn dochtertje van drie jaar tussendoor wel een dutje heeft gedaan. Normaal om 19:00 uur naar bed en nu begon de show toen pas, dus we kunnen het haar niet kwalijk nemen dat ze even de aandacht er niet meer bij kon houden. Haha, dat was dan ook wel weer heel aandoenlijk natuurlijk. Ze heeft het wel heel leuk gevonden, vooral Frozen. Ook mijn zoontje vond Frozen het leukst. Het is echt een super uitstapje voor de kerstperiode.

Ook naar Disney On Ice?

Disney On Ice was van 12 tot 16 december in Ahoy Rotterdam.
Van 22 tot 30 december 2018 is het de Jaarbeurs in Utrecht.

Kijk hier voor tickets. Hieronder wat informatie uit de Veelgestelde vragen van Disney On Ice: Faq

Tot 2 jaar gratis

Voor kinderen van 0 en 1 jaar is de show gratis, ze hebben geen stoel en zitten bij de begeleiders op schoot.

Is de show in het Nederlands?

De show is Nederlands gesproken en gezongen en je zult de stemmen uit de Disney films zeker herkennen.

Hoe lang duurt de show?

De show start precies op tijd en duurt ongeveer tussen 1.5 en 2 uur inclusief een pauze van 15 minuten. Het is erg storend voor de artiest(en) én de bezoekers om laatkomers nog de zaal in te laten als de voorstelling al begonnen is. Wij verzoeken je daarom tijdig aanwezig te zijn.

Zijn camera’s toegestaan tijdens de show?

Fotocamera’s zijn toegestaan, echter geen professionele (geen statieven) en de foto’s mogen alleen gebruikt worden voor persoonlijk gebruik. Bij het filmen mag het zicht van andere toeschouwers niet gehinderd worden en het mag geen overlast veroorzaken. Je selfiestick mag daarentegen niet mee naar binnen, dus die kun je gerust thuis laten.

Welke kleding kun je het best dragen naar een Disney On Ice show?

Draag comfortabele kleding, het is er vrij warm. Ze raden ook aan om praktische schoenen te dragen, vanwege trappen en opstapjes in de locatie. Uiteraard kunnen kleine kinderen verkleed komen.

Kan ik mijn kinderwagen/rollator/rolstoel meenemen?

Vanwege brandweervoorschriften mogen kinderwagens en rollators alleen naast de tribune worden geplaatst op de daarvoor bestemde plaats. Dit is op eigen risico.

Rolstoelen kunnen alleen in het speciale rolstoelvak worden geplaatst. Rolstoelplaatsen zijn beperkt beschikbaar en kunnen alleen via het Ticketmaster Contact Center gereserveerd worden middels het gratis servicenummer (0900-3001255). Het aantal rolstoelplaatsen is beperkt. Hiervoor geldt op=op. Per rolstoelplaats is één begeleidersplaats beschikbaar. Het overige gezelschap kan op aanvraag in het vak achter de rolstoelplaatsen geplaatst worden.

Als je ook gaat! Heel veel plezier!

 

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Disney On Ice 2018 Onvergelijke Avonturen
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *