DIY: Pepernoten puntzak maken

Na de twee Sinterklaas dobbelspellen die Gabie heeft gemaakt. Is er nog een leuke Sinterklaas do it yourself van haar op de blog te vinden, namelijk een pepernoten puntzak. Handig voor al je pepernoten.

Pepernoten puntzak maken!

Het is bijna zover, dus hier in huis gaat er per dag nu bijna een zak pepernoten doorheen. De mannetjes hebben zelf ook al gebakken, en speciaal daarvoor maakte ik deze Pepernoten puntzakjes.

Ze zijn bijna hetzelfde als te traktatie puntzakjes, maar dan speciaal voor Sinterklaas. Chips, popcorn, winegums, zoutestokjes, noem maar op, alles kan er in! De zakjes blijven netjes en vetvrij, dankzij het bakpapier aan de binnenkant. Hoe je ze maakt?

Wat heb je nodig?

– bakpapier
– templates (hieronder te vinden)
– dubbelzijdig plakband (of lijm)
– schaar
– pepernoten!

Hoe je hem maakt

Download een template naar keuze via deze link ( Pietjes of Zwart-Wit strooigoed ) of sla de afbeelding van Snip Snap Papier op door er met je rechtermuis op te klikken en te kiezen voor ‘opslaan als.’

pepernoten puntzak

Print deze uit. Knip de 2 vlakken uit. Knip een stuk bakpapier uit, met behulp van het ‘bakpapier hier’ deel. Leg het bakpapier nu op het 2e uitgeknipte vlak. Vouw er een pijltje van en plak het vast met dubbelzijdig plakband. Ik heb voor het gemaakt de foto uitleg van de traktatie puntzakjes voor je opgezocht, die staat hieronder. Dan kun je nét wat beter zien wat ik bedoel!

uitleg trakatie

TIP!
Print de labels uit om elk zakje een naam te kunnen geven. Je vind de labels onder deze link (dropbox)

Get Creative! en deel een foto van je Pepernoten Puntzakje met me via FacebookInstagram of Pinterest 😀

En wist je dat je met een tag @snipsnappapier of #diydinsdag ook nog eens kans maakt op een leuk cadeautje..?

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *