Dooky katoenen dekentjes

Het merk Dooky kennen de meeste moeders (to be) wel, aangezien de Dooky original of universal cover (het zonnescherm) veel gebruikt wordt om je kindje te beschermen tegen zon, regen, wind, sneeuw en licht. Als mensen het over Dooky hebben dan bedoelen ze vaak dus het zonnescherm.

Dooky heeft echter nog veel meer moois en fijns voor de kleintjes, denk aan de handige tassenhaak, de warme Dooky mittens om je handen warm te houden aan de kinderwagenstang en de autostoelhoezen. En deze handige Dooky dekentjes.

Dooky

Dooky heeft heel veel babyproducten om veilig en stijlvol met je kleintje op pad te gaan. Zoals ik hierboven al aangaf hebben ze allerlei producten die het jou en je baby nog comfortabeler maken. De reden dat mensen voor een Dooky kiezen over hun kinderwagen of Maxi-Cosi is dat het veilig en makkelijk is. Het is niet veilig om een grote hydrofiele doek over de kinderwagen te gooien als het heel warm is, want je dekt daarmee de hele lucht toestroom af (het wordt te warm en te weinig frisse lucht). Een parasolletje is niet altijd ideaal, omdat als je loopt de zon natuurlijk draait. Dan ben je de hele tijd het parasolletje aan het verplaatsen. De bekende Dooky Cover is gemaakt met katoen, is daardoor ademend en voorkomt oververhitting van je kindje. Met beschermingsfactor UPF40+ voor optimale bescherming tegen UV-stralen

dooky original

Dekentjes van Dooky

De babydekentjes van Dooky zijn lekker zacht en warm voor in de kinderwagen en het ledikant. Maar ook voor je peuter of kleuter zijn ze superfijn, gewoon lekker met een dekentje op hun schoot op de bank voor Netflix of voor een middagdutje. Ook vinden kinderen het soms lekker om in de auto op schoot een dekentje te hebben. Zoals toen wij op wintersport gingen, dan kan het soms best koud zijn als je net de auto in stapt.

Een dekentje is ook een soort bescherming voor kinderen, ze voelen zich veilig als ze een beetje weg kunnen kruipen onder een dekentje.

dooky katoenen babydekentjes

Deze babydeken is er in verschillende prints, dubbelzijdig te dragen. Zo is deze met sterren aan de andere kant effen wit. De katoenen babydekentjes zijn heel zacht.

Als je een deken gebruikt voor een baby, houdt er dan rekening mee dat je strak het bedje opmaakt. Eerst een lakentje, dan het dekentje. Ook in de kinderwagen, kan je dat op die manier doen.

Strak een babybedje opmaken doe je onderaan het wiegje of ledikant te beginnen. Hierdoor kan je baby niet wegzakken onder een dekentje. Als je baby met zijn of haar voetjes bij de onderkant van de wieg ligt, dan zal hij of zij niet verder wegzakken.
Leg het lakentje strak om het matras en daar overheen het dekentje, sla een stukje van het lakentje om om de deken.

Een kraamhulp zal je het de eerste keer heel goed kunnen voordoen. Zorg in elk geval dat er niks anders in bed ligt, geen kussens of schapenvachtjes of stootkussens. Dat is allemaal niet veilig.

Van ledikant naar peuterbed

Eigenschappen dekentje

• Afmetingen: 70 x 85 cm
• Gemaakt van 100% puur, ademend katoen
• Eco-vriendelijk en milieuvriendelijk gefabriceerd zonder schadelijke kleurstoffen
• Machine wasbaar

Valt je kleuter vaak uit bed, lees de blog over de handigste bedhekjes en bedranden.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *