Dordogne: op vakantie met je dreumes

What's on mama's mind - DordogneWij gingen er een weekje tussenuit, met de auto naar Frankrijk. De keuze voor deze vakantie kwam zeer last-minute. We hadden maar een weekje en we twijfelden of we dan wel een lange rit in de auto naar Frankrijk wilden. Ook overwogen we namelijk om naar Zeeland of Texel te gaan, maar dat wilden we alleen met mooi weer, natuurlijk.

Toen we ongeveer twee weken voor de vakantie de weerberichten bekeken, besloten we toch naar Frankrijk te gaan. Voor het ultieme vakantiegevoel, met zon erbij. Altijd nog een gokje, want in de Dordogne kan het natuurlijk ook regenen. Daar gingen we dus naartoe: de Dordogne, ongeveer 1000 kilometer rijden vanaf Nijmegen.

En daar kwam dus het volgende om over na te denken, gaan we in een keer door, of nemen we een overnachting halverwege? Aan de ene kant sprak ons een nacht doorrijden wel aan, zodat de kleine lekker in zijn eigen ritme kon blijven slapen en we in een stuk door gingen naar het vakantieadres. Aan de andere kant sprak het ons ook wat minder aan, omdat je dan een uitgeslapen kleintje hebt de volgende dag, terwijl papa en mama met dikke oogjes zichzelf proberen wakker te houden.

Na de route goed te bekijken en adresjes via booking.com erbij te houden kwam we bij een leuk hotelletje net onder Parijs terecht. Belangrijk voor ons in de keuze was dat we de auto voor de deur konden zetten en dat ze een babybedje op de kamer hadden. Daarnaast kijk ik altijd naar de reviews op booking.com, minimaal een 8 moet de bestemming wel hebben. Wij kwamen uit bij dit hotelletje: Maison de L’Abbaye.

De autorit ging prima. Voorheen waren we wel gewend dat de kleine man de hele autorit sliep. Dit keer was het hooguit 1,5 uur bij elkaar. Dus de andere minuten moest hij vermaakt worden, de iPad hielp daar wel een handje bij. Daarnaast probeerden we om de 2 uur te stoppen, zodat hij even zijn beentjes kon strekken. Jammer genoeg troffen we maar weinig rustplaatsen waar speeltuintjes waren.

What's on mama's mind - stacaravan EurocampIn de Dordogne hadden we via Eurocamp een stacaravan gehuurd. Ik ben zelf vroeger jaren met Eurocamp op vakantie geweest en nu met ons eigen gezinnetje hebben we dat ook weer opgepakt. Vorig jaar in Italië, dit jaar in la douce France.

Mijn ervaring met Eurocamp is dat de campings waar zij plekken hebben, vaak mooi en goed onderhouden zijn. De stacaravans zijn ideaal met een kleintje. Er zit vaak een grote veranda bij en dit jaar ook een behoorlijk stuk gras. Doordat we last-minute hadden geboekt, hadden we wat minder keuze uit campings en type stacaravans, maar daar kwam wel een ander voordeel bij, de flinke korting die je krijgt op een last-minute.

Eurocamp heeft vaak mooie acties en ze besteden ook aandacht aan trouwe klanten. Je krijgt een vaste klantenkorting. Normaal kreeg je ook altijd een flesje wijn in je koelkast, waar was deze dit jaar Eurocamp? Ik heb hem gemist, nou scheelde het dat ik toch niet mocht drinken dit jaar. O ja, ook ideaal. Alles zit erbij voor je kleintje: babybed (super kwaliteit), babybadje, kinderstoel (Ikea), potje en zelfs een aankleedkussen. Je betaalt hiervoor geen extra kosten en het scheel een enorm gesjouw.

De camping waarop wij zaten was Les Peneyrals in Salat-la-Canéda. Een vrij kleine camping (250 plekken) met veel groen en ruime plekken. Het zwembad was perfect voor kleintjes. Meerdere pierenbaden met heel veel speeltoestellen. Toen wij er zaten (laatste week van juni) was het vol met kleintjes rond de 1-3 jaar. Ze konden zo lekker met elkaars speelgoed spelen in het zwembad.

What's on mama's mind - Les Peneyrals SarlatHet weer was super, alle dagen blauw en zonnig. De temperatuur zo tussen de 26 en 32 graden, waarbij de 32 graden wel eigenlijk net wat te warm was. ‘s Morgens gingen we op pad met de auto naar een van de vele leuke bezienswaardigheden in de omgeving.

Het is een regio vol kastelen, maar kent ook prehistorische grotwoningen en idyllische middeleeuwse stadjes. Niet ideaal met de kinderwagen, dus het is wel prettig als je kleintje stukken kan lopen. Als we dan twee uurtjes weg waren geweest ‘s morgens, dan gingen we nog een half uurtje zwemmen, lunchen en mocht de kleine naar bed. ‘s Middags brachten we door bij het zwembad; lekker afkoelen. Dan kon ‘s avonds de barbecue aan.

What's on mama's mind - vakantie 2015Op de terugweg hadden we ook weer een tussenstop. Nu boven Parijs in de richting van Lille. Het hotel was ideaal gelegen vanaf de snelweg. Hotel de la Paix in Bapaume.

En toen we terugkwamen: hittegolf in Nederland. Wij hebben het zomergevoel te pakken!

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *