Dreumes in de modder

What's on mama's mind laarzen Als ik aan plassen water op straat denk, dan denk ik aan kindjes met regenlaarsjes die in de plassen aan het stampen zijn. Zonder dat ze echt vies worden, maar wel vol enthousiasme. Toevallig zag ik net op YouTube een filmpje van Peppa Pig die ook samen met haar broertje in de plassen stampt, met laarsjes aan.

Het is echter ook echt zo dat die plassen een enorme aantrekkingskracht hebben op de kleintjes. Dat heb ik inmiddels wel ondervonden. Mijn zoontje gaat dus steeds mee op pad op zijn loopfietsje. Daarover schreef ik van de week al. Hij krijgt dan z’n regenlaarzen aan, want we wonen in een nieuwbouwwijk die nog niet af is. Veel bouwverkeer en bouwwerkzaamheden. Veel modder en plassen.

En wat doet dreumes het liefst? Juist: in plassen stampen of door de plassen heen fietsen. Door de modder en dan extra hard stampen. Iedere plas, ieder modderpoeltje, ieder bandenspoor van een graafmachine of tractor; hij gaat er midden in staan en stampen. Hoe dieper, hoe interessanter.

imageVind ik het erg? Nou wel als we op weg zijn naar het kinderdagverblijf. Daar kan ik hem natuurlijk niet met een moddermasker afleveren. Maar als we onderweg zijn naar de speeltuin, dan mag hij wel een beetje vies zijn. Zo ben ik natuurlijk niet heel consequent voor hem en racet hij nog altijd direct op de modderpoelen af.

Maar wat dat betreft zou het fijn zijn als “nee”, op zo’n moment dat vies worden wat minder uitkomt, ook nee is voor hem, op het moment dat we dit tegen hem zeggen. Dat zou wat kunnen schelen, haha. Daar is hij het nog niet helemaal mee eens. Nee betekent voor hem, “o ik moet het snel nog even proberen” volgens mij.

Wij hebben dus twee paar imageregenlaarzen in de hal staan voor hem. Nu maar hopen dat de wijk gauw wordt afgebouwd en we mooi schoon asfalt voor de deur krijgen. Dat zal wat zooi schelen. Maar gelukkig hebben we een heel groot bad thuis en kindjes horen ook gewoon in plassen te stampen.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *