Dreumes valt van de trap

What's on mama's mind kiddy gateIk schreef een tijdje terug al over het mooie Dreambaby traphekje dat wij hebben, van Kiddygate. Hier zijn wij erg blij mee. Ons zoontje geeft het zelfs aan als het hekje per ongeluk open staat. Dan roept hij “open” of “boven”. Hij weet ook dat hij moet gaan zitten bovenaan de trap en niet zelf naar beneden mag, ideaal.

Toch ging het donderdagochtend mis. Ik heb mijn dochtertje op de arm, terwijl ik mijn zoontje voorga de trap af. Ik blijf altijd een stukje voor hem. Hij was bijna halverwege toen ik vier treden onder hem naar buiten staarde. Ik herinner dat ik aan het weer dacht. Ik vroeg mij af of het koud was, het zag er immers koud uit. Tijdens die gedachten hoor ik hem uitglijden en zie ik hem over de kop rollen. Hij glijdt op z’n zij een paar treden door. Ik grijp hem vast, zodat hij niet verder rolt. Hij eindigt op een tree hangend aan mijn arm. Gelukkig niet op de grond, maar hij heeft zich wel zeer gedaan.

Hij begint te snikken en pakt z’n arm vast en wil mij knuffelen. Ik heb ons baby’tje op de arm, dus loop snel naar de woonkamer waar ik haar in de box leg.

Mijn zoontje ziet bleek en zit snikkend onderaan de trap. “Waar heb je pijn?” Vraag ik. Hij geeft geen antwoord, maar wrijft een beetje over zijn arm. “Wil je een pepernootje?” Is mijn tweede vraag. “Ja” zegt hij en hij loopt gauw naar de keuken. Daar krijgt hij bij uitzondering een paar pepernootjes van mij. Alles oke dus.

Tijd om echt te schrikken heb ik niet gehad. Het waren gelukkig een paar treden, maar je ziet hoe gauw het gaat. ‘s Middags zie ik dat hij een klein beetje een blauwe wang heeft en ‘s avonds onder de douche zie ik ook wel een beurs plekje op z’n rug en arm. Toch wel echt zeer gedaan. Het is een hele bikkel, want we hebben hem er niet meer over gehoord.

Het maakt maar weer duidelijk hoe snel het gebeurt. En hoe cliché ook, maar een ongeluk zit een klein hoekje. Daarom is een traphekje bovenaan de trap voor ons zo belangrijk. Hij kan tijdens het spelen uitglijden en vallen. Van bovenaf op het steile stuk naar beneden, dan kom je een stuk lelijker ten val.

Nu liep het met een sisser af en waren het een paar treden. Wel heb ik ook een wijze les geleerd. Dat ik er altijd bij moet blijven als hij van de trap gaat, ook met mijn gedachten!

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

2 reacties op “Dreumes valt van de trap

  Marian

  (12 december 2015 - 11:02)

  Ik heb het ook gehad, liep met de wasmand, en mn dochter viel me ook zo voorbij naar beneden. Gelukkig goed afgelopen, maar ik stond te trillen op mn benen!

   mamasmind

   (12 december 2015 - 14:10)

   O bah!!! Schrikken zeg. Gelukkig goed afgelopen. Arme meid. En arme mama!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *