Nee, nee, nee dreumes


imageIk ben bijna twee, dus zeg ik nee. Of ook wel ‘terrible two’ breekt aan. Lekker ravotten en stoute dingen doen. En bovenal; vooral niet luisteren naar papa en mama.

Herken je het? De hele dag nee zeggen. “Nee, niet doen, afblijven, ophouden, terugleggen, niet met de duplo gooien, niet met je auto’s gooien, opeten, niet met je auto’s op de tv, niet op het raam slaan, nee dat is niet van jou, dat is van mama, nee, nee, nee.”

Het heeft er vast mee te maken dat hij bijna twee wordt. Maar hij heeft daarnaast ook een paar enigszins ingrijpende veranderingen voor zijn (4) kiezen gekregen: nieuw kinderdagverblijf, nieuw huis en een zusje. Dus begrijpelijk dat hij zich af en toe een beetje misdraagt.

Afleiden werkt het beste, want al dat ge-nee en ge-mag-niet interesseert hem niets en heeft dus geen enkel effect. Zeg je nee? Dan kijkt hij je extra indringend aan en doet het lekker toch. Waarbij hij ondeugend je reactie afwacht. Afleiding zoeken is een flinke uitdaging, want aan het einde van mijn dag ben ik door al mijn troeven heen. Want een doosje rozijntjes, cranberry’s, twee soepstengels, beschuitje dat is wel genoeg verwennerij naast zijn maaltijden. En uren Buurman & Buurman kijken kan toch ook niet gezond zijn? Speelgoed heeft hij eerder te veel dan te weinig en onderhandelen kan ik nog niet met hem.

Soms moet ik eigenlijk heel hard lachen om zijn capriolen. Zoals gisteren, toen ging hij ontsnappen met zijn plastic sleutelbos. “Is open” roept hij. Ja, ja! Maar af en toe is het wel echt vervelend. Vooral als ik met mijn dochtertje zit, bijvoorbeeld tijdens borstvoeding. Dan haalt hij al zijn streken uit de kast. Het liefst achter mij rug, waar ik hem niet goed zie. Slimmerd.

Het geeft het moederschap een extra uitdaging. Al had ik eigenlijk al genoeg uitdaging met een tweede erbij eigenlijk, haha. Benieuwd hoe die andere moeder het doen, vooral met tweelingen of meer dan twee jonge kinderen onder de vier.

Ach, uiteindelijk word ik er vast ook wel handig in!

 

 

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

2 gedachten over “Nee, nee, nee dreumes

 • 30 november 2015 om 13:48
  Permalink

  Zooo herkenbaar! Mijn dochter is 2 jaar en 2 maanden en haar broertje is ook op 19 oktober 2015 geboren. De dagen dat ik alleen met ze ben vind ik behoorlijk pittig. Nu scheelt het dat ons zoontje heel veel slaapt en makkelijk is, maar de voedingsmomenten vind ik lastig! Mijn dochter gaat dan vooral op een negatieve manier aandacht vragen, aan mij hangen, dingen doen die niet mogen. Ik probeer haar voor de voeding op gang te helpen met iets; tekenen, boekjes, puzzel ed. Maar ze kan zich er op dat moment niet goed mee vermaken en wil persé aandacht. Moeilijk!

  Beantwoorden
  • 30 november 2015 om 15:03
   Permalink

   Oh inderdaad herkenbaar zeg. Superleuk ook op 19 oktober, gefeliciteerd!! ??
   we moeten even doorbijten 😉 straks kunnen ze samen spelen 🙂

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *