Drukke planning? Zo maak je het jezelf wat makkelijker!

Soms is het leven van een moeder extra druk. Je hebt misschien een drukke baan, moet een groot gedeelte van het huishouden op je nemen en de kinderen verdienen ook nog wat van je aandacht. Dat betekent dat je een hoop ballen tegelijkertijd in de lucht moet houden en dat vergt soms het uiterste van je energie. Toch zijn er een paar diensten waar je zo af en toe best gebruik van mag maken om het jezelf makkelijker te maken. We lichten er graag een paar toe.

Moeite met koken?

Wanneer je uit werk komt heb je soms gewoon echt geen tijd meer om te koken. Misschien moeten je kinderen nog uit school gehaald worden en heb je geen tijd voor boodschappen of moeten zij snel weer door naar de sport of muziekles. In zo’n geval kan een maaltijdservice erg goed van pas komen. Natuurlijk wil je dit niet te vaak doen, maar eens in de zoveel tijd kant- en klaarmaaltijden voorschotelen is echt helemaal niet erg. Zo krijg je zelf wat adempauze en wordt er lekker en gezond voor jou en je gezin gekookt.

Even tijd voor jezelf inplannen

Kinderen naar een opvang sturen of laten lunchen op de overblijf is echt geen probleem. Je kunt er nou eenmaal niet altijd voor je kids zijn, aangezien je zelf ook een druk leven hebt. Daarom kun je ze af en toe best laten overblijven op school of bij de naschoolse opvang laten verblijven. Dit is niet alleen goed voor de sociale skills van je kids, maar zorgt er ook voor dat ze leren dat hun leven soms apart van die van jou loopt. Dat klinkt erg hard, maar uiteindelijk is het vooral goed voor hun ontwikkeling. Daarnaast zorgt het ervoor dat jij deze tijd kunt gebruiken om een momentje voor jezelf in te plannen of een productieve middag te hebben.

Laat klusjes door anderen doen

Als je een ontzettend drukke week hebt, sta je niet in het weekend te springen om het hele huis schoon te maken en de wasjes te draaien. Als je het je kunt veroorloven en je hebt een hekel aan schoonmaken, huur dan gewoon een schoonmaker in. Hetzelfde geldt voor boodschappen doen. Je kunt tegenwoordig heel makkelijk je boodschappen laten bezorgen. Ga geen klussen doen op de momenten dat je vrije tijd hebt, anders blijf je maar dingen doen die je niet leuk vindt. Maak lekker gebruik van deze diensten, om het jezelf wat makkelijker te maken.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *