Duplo getallentrein

What's on mama's mind duplo“Allemaal instappen, iedereen aan boord van de getallentrein!”. Duplo speelgoed valt hier erg goed in de smaak. We vonden het vroeger zelf al leuk en nu spelen je eigen kleintjes er mee.

Duplo getallentrein

Met de getallentrein Duplo kan mijn zoontje (bijna 3 jaar) zich erg goed vermaken. Hij speelt sowieso graag met treinen en auto’s, maar ook het bouwen met de stenen vindt hij heel leuk. Reelmatig bouwen we wel een keer een “wasstraat”. Door de wasstraat moeten zijn auto’s en de getallentrein heen.

Mijn dochtertje heeft de getallentrein gekregen als verjaardagscadeau voor haar eerste verjaardag. Tellen kan zij natuurlijk nog niet. Toch is het een heel leuk cadeau voor haar. De blokjes hebben mooie kleurtjes en zijn daarmee reuze interessant. Regelmatig pakte ze een paar blokjes op en ook het trein voortduwen lukt al. Op de doos staat een leeftijdscategorie van 1,5 jaar tot 5 jaar. Natuurlijk is het altijd goed om zelf naar je kinderen te kijken, voor wanneer het leuk en interessant voor ze is om mee te spelen. Ook moet je bij de kleintjes nog heel goed in de gaten houden wat ze in hun mond stoppen. Ik ben zelf niet bang voor kleine onderdelen bij Duplo. Ik heb nog nooit gehad dat ik iets te klein en daardoor eng vond, van Duplo, voor mijn dochtertje. Toch houd ik haar goed in de gaten als ze met het speelgoed speelt.

What's on mama's mind duplo getallentreinLeren tellen

Mijn zoontje kan al een beetje tellen. De getallen lezen nog niet, maar dat doen we samen als we met de trein en de duploblokjes spelen. Kleuren herkennen gaat al heel goed.

De getallentrein bestaat uit genummerde Lego Duplo stenen, getal 1 tot en met getal 9. Daarnaast zijn er vier wagons. Van één kan je met de stenen een locomotief maken. Eén rode, twee groene en een blauwe wagon zitten er in de doos. Er zit ook een poppetje (een kindje) bij en een hond (dalmatiër).
Van de stenen kun je natuurlijk nog meer maken dan alleen wagons. Je kunt ook een hondenhok maken, een tunnel of een gebouw. Met wat extra duplostenen kun je net zo’n mooie wasstraat maken als mijn zoontje. Dan is de trein altijd schoon, haha.

Ook maakt hij ander speelgoed van Duplo vast aan de trein. Hij heeft bijvoorbeeld een politieauto en een kiepwagen die hij regelmatig voor de trein hangt.

Verjaardagscadeau eenjarigeWhat's on mama's mind duplo

Ik vind duplo een erg geschikt cadeau voor bijna elke leeftijdscategorie. Mijn zoontje speelt er al zolang en zo vaak mee, dat ik haast niet anders verwacht van mijn dochtertje. We zullen het zien. In elk geval valt hij nu goed in de smaak.

De getallentrein van Lego Duplo is op verschillende plekken te koop en kost tussen de € 14,99 en € 19,99.

Inhoud
• Inclusief 10 genummerde stenen, een hond, 4 treinstellen en andere bouwstenen.
• Bouw deze set om tot een tunnel, gebouw of hondenhok met een dak dat open kan.
• Leer je kind spelenderwijs tellen.
• Kleine kinderen kunnen leuk en veilig spelen met de producten van LEGO DUPLO.

Kleurplaten
Ik ging een kijkje nemen op de website van Duplo om te kijken of ik nog wat informatie kon vinden voor mijn blog. Toen zag ik dat ze een pagina “activiteiten” hebben op de website. Daar vind je bijvoorbeeld ontzettend leuke kleurplaten. Ook van de trein vond ik een kleurplaat, die wil jullie niet onthouden. Klik voor de: trein kleurplaat.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Lego getallentrein
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *