Duplo luxe treinset

Deze maand is de maand van de driejarigen! Hoera, mijn zoontje is drie jaar geworden. Daarom lees je deze hele maand over de leukste tips en ideeën voor kinderen van drie jaar. Vandaag is de trein van Duplo aan de beurt.

What's on mama's mind duplo duwtreinDe trein van Duplo is bij ons thuis een garantie voor succes. Natuurlijk al heel bijzonder hoe lang Duplo sowieso al in huiskamers aangetroffen wordt. Bij mijn ouders spelen mijn kinderen nog met de Duplo van mijn broer en mij van vroeger. Niet dat ik zo oud ben, haha.

Het blijft mooi van kleur en het blijft leuk om er mee te spelen. Mijn eigen duploplaten om op te bouwen zijn zelfs van mij vroeger geweest. Ik heb niet eens nieuwe hoeven kopen.

Trein en spoorbaan duplo

De trein was het verjaardagscadeau dat mijn zoontje voor zijn derde verjaardag van opa en oma kreeg. Een trein en een uitbreidingsset, zo kunnen we een mooie baan aanleggen. Hoe meer spoor, hoe beter.

De baan aanleggen is redelijk eenvoudig. In het begin deden we dat wel samen. Inmiddels maakt hijWhat's on mama's mind duplo treinset zelf de mooiste banen. Het is leuk om middels wissels natuurlijk van het ene op het andere spoor over te gaan. Natuurlijk loopt het spoor ook weleens dood.

De trein werkt op batterijen, maar is dus elektrisch. Na 2 minuten stopt de trein van zelf. Natuurlijk is dit een geweldig speeltje voor mijn zoontje. Hij is gek op auto’s, tractoren en treinen. Een elektrische had hij nog niet, dus sinds zijn verjaardag wordt er elke dag mee gespeeld.

Zijn zusje kijkt vooral toe. Dat heeft wel de voorkeur, want de grijpgrage handjes van dit eenjarige dametje willen nog weleens het traject doen onderbreken. Dat levert uiteraard strijd op. Mijn zoontje heeft al wel door dat hij eerst wat ander speelgoed bij haar neer moet leggen, voordat hij met de trein gaat spelen. Dan is ze mooi afgeleid, slim he!

What's on mama's mind duplo trein

Bruggen en tunnels voor de trein

De spoorbaan leg je middels een puzzelsysteem. Het ene stukje spoor past in het andere stukje. Heel simpel. Met duplo bouwen we de mooiste treinen, maar ook grote bruggen en tunnels natuurlijk. Bij de trein zitten ook wagons, zo kun je van alles vervoeren. We hebben veel verschillende duplo blokken. Ik maakte al eerder een blog over de getallentrein en de vrachtwagen. Je kunt het mooi allemaal met elkaar combineren.

Wij hebben veel Duplo pret. Zelf vind ik het enige nadeel dat de trein vrij veel lawaai maakt als hij rijdt. Aan muziekjes en melodietjes van speeltjes erger ik mij nooit, maar dit geluid is weleens irritant. MAar ach, alles voor het plezier van de kinderen, haha.

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *