Een badmat van natuurrubber in bad

In bad gaan is zeker wel een van de meest favoriete bezigheden van mijn beide kinderen. We hebben heel veel leuk speelgoed voor in bad, vooral bakjes en gietertjes doen het goed, maar ook de badeenden zorgen voor veel vermaak. Een groot waterfestijn en dat een paar keer per week.

Badeend, badkikker, badvis

Van 4SmallOnes kregen we een leuk pakketje met heel mooie natuurrubber badspeeltjes. Natuurrubber, zonder phtalaten, kleurstoffen, PVC of BPA. Waarom zou je daar voor kiezen? Ik ben eens op onderzoek gegaan. Natuurrubber van Hevea komt van de Braziliaanse rubberboom en heeft diverse voordelen: de producten worden direct in de juiste vorm gegoten, het is beter voor het milieu, omdat er veel minder energie nodig is bij de productie dan bij voorbeeld synthetisch siliconen rubber. Natuurrubber is biologisch afbreekbaar. Daarnaast zijn de producten heel stevig en het ziet er ook nog eens mooi uit.

De badeend, de badkikker en de badvis zijn in allerlei maten en samenstellingen te verkrijgen. Leuke cadeautjes. Het is bij natuurrubber ook niet erg als je kleintje er zijn tanden in zet. Het is niet giftig en gaat ook niet zomaar kapot. Doordat de speeltjes uit 1 stuk bestaan kan er geen schimmel in gaan zitten. Dat gebeurt met badspeeltjes met een gat erin vaak wel.

hevea natuurrubber badspeeltjes

Uitglijden in bad

Uiteraard mogen de kinderen niet staan in bad, maar dat gebeurt af en toe wel. Even wat pakken, even wat dollen. Boem, met op de bips, gelukkig maar op de bips. Een bad is nou eenmaal glad. Ik ben blij met de badmat, want dan kunnen ze tenminste wat grip krijgen als ze toch stiekem gaan staan.

Onder de douche is de badmat ook reuze handig. Want zelfs het in de douche stappen kan al een uitdaging zijn. Net holiday on ice als de kleine peutervoetjes een stap over de douchedrempel zetten.

Voor in een babybadje is dit ook echt een ideale oplossing. Die hebben wij inmiddels niet meer, maar ik kan het mij goed voorstellen. Je moet bij een babybadje natuurlijk (net als bij een groot bad) er altijd bij blijven als je kindje er in zit. Maar met de badmat kun je soms wel even je baby (mits hij of zij goed kan zitten) even loslaten om bijvoorbeeld shampoo te pakken. Je baby glibbert dan niet meteen achterover. Natuurlijk adviseer ik je nu niet om echt van het badje weg te lopen, maar ik herinner mij dat ik altijd met een arm om het middeltje van de baby zat, zodat ze niet om vielen. Een badmat geeft ook onder de billen simpelweg meer grip.

badmat natuurrubber hevea

Hevea badmad van natuurrubber

Een badmat van natuurrubber, zonder schadelijke stoffen en met meer dan 200 zuignappen. Dat is dus veilig voor jouzelf, jouw kindje en het milieu! Deze badmat past namelijk niet alleen prima in een babybadje waarmee je voorkomt dat jouw kindje uitglijdt in het bad. Het past ook heel goed in een gewoon bad of onder de douche. Ideaal dus om door het hele gezin te gebruiken. En dankzij het sterke, duurzame materiaal kan dat ook prima.

Ik vind de natuurrubber producten erg mooi en leuk. De badmat is een echt uitkomst tegen uitglijden. Hij is ook makkelijk schoon te houden, dat scheelt.

Fijn als iets goed voor het milieu is, we hebben zoveel speelgoed, dus dan is het al helemaal beter om een verantwoorde keuze te kunnen maken!

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *