Een boek en spel in een: Jouw Avontuur

Het is de tijd van het jaar dat we meer binnen zitten; boeken lezen, spelletjes spelen of boeken lezen en spelletjes spelen tegelijk. Ik ontving namelijk een geweldig interactief kinderboek: Jouw Avontuur. Dit dikke boek kom namelijk inclusief magneetjes en laat jou je eigen route bepalen en zo ook de loop van het verhaal. Erg leuk voor kinderen om zelf te doen, maar ook heel gezellig samen aan tafel na het eten of op bed voor het slapen gaan.

Jouw Avontuur – interactief kinderboek

jouw avontuur interactief kinderboek

JOUW AVONTUUR is een interactief kinderboek zonder batterijen of electronica. Jij als lezer bent de hoofdpersoon. Je reist met een poppetje over de rode weg kris kras door het boek. De route die je kiest bepaalt de loop van het verhaal.

In dit boek ben jij de held. Een dappere ridder met als missie om de schat te veroveren die is gestolen door een gevaarlijke draak. Als het je lukt om het goud terug te brengen naar de koning zal hij je tot troonopvolger maken. Maar eerst moet je een hoop gevaren trotseren. Op je weg kom je huisjes grotten en kastelen tegen die je kunt betreden door de magnetische flap om te slaan. En je verzamelt – net als in een computerspel – tips, onzichtbare krachten of objecten waar later in het verhaal om gevraagd wordt.

JOUW AVONTUUR richt zich op kinderen van 4 tot ongeveer 8 jaar. Het boek is online te koop via jouwavontuur.nl (gratis verzending), maar ook gewoon bij de boekhandel te bestellen.

Het boek ziet er al prachtig uit nog voor je het openmaakt is het al een eye catcher. Kleurrijk, stevig en voorzien van magneetjes. Gedurende het verhaal maak je een reis. De magneetjes werken makkelijk en doordat ze aan het evenzo magnetische boek blijven plakken (zo werken magneetjes natuurlijk) raak je de magneetjes ook niet zomaar kwijt. Met kinderen van 7 en 8 jaar hadden we uitstekende doelgroep om het te testen. Ze vinden het leuk en gaan er ook zelf mee aan de slag. Ook voor de jongere kinderen absoluut heel leuk. Een paar jaar terug hadden we een boek van de kinderboekenweek waarbij je ook van begin tot eind een pad moest volgen. Daar deed het verhaal mij wel aan denken, al is het uiteindelijk een plat boek, zonder interactie. Maar ook toen volgde je een route en dat boeken hebben we ontzettend vaak erbij gepakt. Dus ik vermoed dat dit, nu met de extra dimensie: magneetjes, extra leuk is.

jouw avontuur interactief kinderboek

Kinderen van de voedselbank

Voor elke 3 exemplaren die via jouwavontuur.nl worden verkocht tussen nu en 31 december, wordt 1 boek gedoneerd aan de Stichting Kinderen van de voedselbank, om zo iets kleins te kunnen doen voor mensen die het financieel zwaar hebben.

Over Rianne van Duin

De schrijfster van het boek is Rianne van Duin. Naast dit boek heeft zij meegewerkt aan een aantal andere kinderboeken die je wellicht kent. o.a. het concept en ontwerp van Op Weg (Leo Timmers), Het huis van Jip en Janneke en Het jaar rond met Fiep. En een levensgroot pop-up boek: het decor van de theatervoorstelling Alice in Wonderland, met de tekeningen van Floor Rieder

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *