Een dekbed alsof je in een hotel slaapt

Op een of andere manier liggen de dekbedden in een hotel altijd alsof je in de wolken slaapt. Het dekbed is zacht, dik (soms misschien wel wat te dik), maar ook altijd stralend wit. Eigenlijk zou je die luxe van het dekbed ook thuis wel willen hebben, of niet? Ik heb tips voor een luxe hotelervaring in je eigen slaapkamer, met je eigen beddengoed.

Hotelbeddengoed maar dan in jouw eigen slaapkamer

slaapkamer inrichten

Nou is het natuurlijk niet de bedoeling dat je het dekbed van het hotel mee naar huis gaat nemen. Nee je gaat het thuis gewoon na bootsen, zodat je ook alsof je in de wolken zweeft gaat slapen in je eigen bed. Dat kunnen we allemaal wel gebruiken, vooral als je jonge kinderen hebt die je snachts nog weleens wakker willen houden. Het dekbed is fris en als het goed is net gewassen, dat geeft thuis ook altijd een fijn gevoel. Wist je dat je je dekbed eigenlijk elke week moet wassen? Zo houd je dat frisse gevoel en blijft je bed schoon. Koop een dekbed het liefst wat groter dan je bed. Vaak is het beddengoed in hotels ook wat groter, dan heb je meer dekbed om in weg te kruipen. Meerdere kussens in je bed kunnen je ook het hotel gevoel geven. Om het hotelgevoel na te bootsen kies je een paar mooie glanzende luxe dekbedovertrekken uit.

Hoe vaak moet je je bed verschonen?

Een bed verschonen moet misschien vaker dan je denkt. Het bed lijkt misschien niet heel erg vies, als je na het douchen je bed in gaat, dan ga je schoon naar bed. Toch leeft er van alles in je bed. Gelukkig zo klein dat je het niet kan zien, huisstofmijt bijvoorbeeld.
Ook verlies je ’s nachts vocht. Vooral tijdens de klamme zomeravonden die we afgelopen zomer hebben gehad, kon je vaker dan anders je bed verschonen. Het beddengoed van mijn kinderen worden toch ook wel gauw vies, vaak spelen ze ook wel even op bed met vriendjes of vriendinnetjes. Ze lopen vaak op blote voeten en sokken en gaan daarmee ook gerust het bed op. Daar zie je de vuiligheid soms na een dag al op zitten. Je bent dan ook veel sneller geneigd om hun beddengoed te verschonen, dan die van jezelf omdat je daar geen viezigheid op ziet. Toch is het advies echt 1 keer per week. En daarmee creer je dus dat heerlijke hotel gevoel ook. Een fris en schoon bed slaapt toch een stuk beter.

slaapkamer nachtlampje

Op welke temperatuur was je je beddengoed?

De adviezen rondom de temperatuur waarop je je dekbed moet wassen variëren. Soms staat op het beddengoed dat je het op maximaal 40 graden mag wassen, terwijl je ook wel leest dat je bij een wasprogramma op 60 graden huisstofmijt en schimmels plus bacteriën dood. Ik was het vaak op 60 graden, het beddengoed blijft er best netjes onder. In de wasdroger blijft het lekker zacht en is het snel droog. Het kost veel ruimte om lakens te drogen. Hoewel ik ze in de zomer regelmatig aan de droogmolen hang (lekker duurzaam), vind ik de wasdroger wel een uitkomst. Vooral als je 3 bedden hebt die je elke week of minimaal 1 keer per twee weken (want het lukt ons ook echt niet elke week) wilt wassen en drogen. Gelukkig is het met onze zonnepanelen op het dak nog steeds duurzaam.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *