Eén groente in een potje

What's on mama's mind keukentje schort zosan“Geen bruine smurrie meer, maar één groente in een potje” kopt het AD. Geef jij je baby eten uit een potje? Of maak je het zelf klaar? Wij hebben er altijd voor gekozen geen potjes te geven. Wij koken zelf groenten en inmiddels krijgt onze dame van 8 maanden er ook al wat bij als rijst, pasta, een wit visje etc.

Ze heeft het niet altijd allemaal lekker gevonden en is al erg eigenwijs. In tegenstelling tot ons zoontje die elk groente hapje zo naar binnen werkte, wil onze dochter enkel niet-gepureerde stukjes groente en fruit.

Olvarit
Nutricia gaat de Olvarit potjes aanpassen van een smurrie van verschillende groenten die door elkaar zijn gemixt, naar één groente per potje. “De bedoeling: doordat baby’s beter aan de specifieke smaak van pak ‘m beet bloemkool of broccoli kunnen wennen, zullen ze later ook meer andere smaken kunnen waarderen.” (AD.nl). Het voedingscentrum geeft dit al jaren aan en zijn dan ook blij verrast met deze ontwikkeling. Zij adviseren je kleintje om ze te laten wennen aan één groente per keer. Na 10 of 15 keer dezelfde smaak dan is de kans groot dat ze het straks lusten.

Zo zijn wij ook begonnen bij mijn zoontje. Netjes steeds een paar dagen dezelfde groenten. Mijn dochtertje was het met deze methode niet helemaal eens. Zij heeft vanaf dat we begonnen (6 maanden) wat meer fruit gehad in het begin. De groente wilde ze helemaal niet. De zoetere fruitsoorten wel. Logisch natuurlijk. Gelukkig eet ze inmiddels (8 maanden) haar groenten wel. Natuurlijk zijn de zoetere worteltjes favoriet. Geef haar eens ongelijk, haha.

Complexer
Olvarit gaat ook de potjes voor de oudere baby’s aanpassen. “Na enkele maanden wordt de inhoud van de potjes wat ‘complexer’. Maar ook dan is nog altijd één groente prominent aanwezig”, aldus Olivier, onderzoekster bij Nutricia Research

 

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *