Een kidsproof en comfortabel interieur

Het kan een eindeloze zoektocht zijn: meubels die lekker zitten, een lust zijn voor het oog en handig zijn met kinderen in de buurt. Vette handjes, creatieve uitbarstingen en overal dingen zien die open te trekken zijn: je meubilair moet er maar tegen kunnen. Een mooi en tegelijk kidsproof interieur kan een dingetje zijn. Okke en Xander, broers en oprichters van Studio HENk hebben daarom vijf tips opgesteld voor een kids- en familyproof interieur.

tafel studio henk

1. Kliederen mag

Kinderen kunnen er nogal een handje van hebben om hun creatieve uitbarstingen te botvieren op het meubilair. Deze creativiteit wordt natuurlijk gestimuleerd, als het maar niet op je houten tafel of suède bank is. De tip om onuitwisbare kunstwerken op je tafel te voorkomen is om voor materiaal te kiezen dat makkelijk afneembaar is. Die houten tafel komt er echt ooit nog wel, maar als de kinderen klein zijn is het kunststoffen tafelblad een veilig alternatief.

2. Comfort staat hoog in het vaandel

Zeker in je eigen huis is het belangrijk dat je comfortabel kunt zitten. Je wilt immers in de weekenden en avonden lekker op de bank kunnen hangen. Het vinden van een bank die mooi is en lekker zit kan echter soms nog best een klus zijn. Treur niet te vroeg, want het vinden van banken en fauteuils met op het eerste gezicht een strak design, maar die toch lekker zitten is écht mogelijk.

bank studio henk

3. Grote bank = voor iedereen plek!

Het is fijn als je als gezin gewoon lekker met z’n allen kunt zitten. Ga daarom voor een grote bank, waarop voor iedereen plek is en je lekker kunt wegzakken. Als je een rechte eettafel hebt, kun je kiezen voor een eettafelbank: ook plek genoeg als je visite hebt.

4. Aan (de ronde) tafel

Handig, veilig en reuze gezellig: een ronde tafel. Hier zitten geen scherpe hoeken aan waar kinderen zich makkelijk aan kunnen stoten, ronde vormen zijn functioneel in je interieur (meer plek voor die grote bank) en er kan lekker aan geleefd worden.

studio henk eettafel

5. Werk met hoogte

Kinderen houden ervan om alles aan te raken en alle kastjes open te trekken. Houd daarom je mooie spullen op hoogte en werk onderin met kastjes waar je het speelgoed van je kinderen in opbergt, zoals de modular cabinets van Studio HENK. Zo houd je je mooie, breekbare spullen heel, kunnen je kinderen geheel naar hartenlust de kastjes opentrekken en staat het speelgoed ook nog eens netjes opgeborgen.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Studio Henk
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *