Een kindvriendelijk terras in je achtertuin

We hebben sneeuw gehad, we hebben geschaatst en na dit weekend is het vooruitzicht Lenteweer. Er komen temperaturen van richting de 15 en 16 graden. Bijna 30 graden verschil met afgelopen week. Heb je ook zoveel geschaatst en met de kinderen wezen sleetje rijden? Het was eventjes echt winter en voor al die wintersportvakanties die dit jaar geannuleerd zijn door corona, was dit wel even een welkome verrassing. Maar nu gaan we richting Lente hoor, als je eenmaal die temperaturen en het zonnetje voelt, dan kan je er niet meer op wachten toch? Wij zijn al bezig met het inrichten van onze tuin. Daar horen ook nieuwe tuinmeubels bij. Houd je rekening met het inrichten van je tuin met je kinderen of kies je gewoon voor praktisch of mooi?

Als je een kleine tuin hebt en jonge kinderen, dan heb je waarschijnlijk andere wensen voor je tuinmeubels dan wanneer je kinderen al groter zijn of als je veel ruimte hebt voor een grote tafel. Wat zijn nou de leukste en makkelijkste meubels voor kleine kinderen in je achtertuin. Waarbij jij lekker zit op een fijne tuinstoel, die mooi staat in je tuin en kinderen niet met hun vingers klem tussen komen te zitten? Mooie uitdaging.

Achtertuin met lounge set en gardena

Een tuinset voor een gezin met kinderen

Een verstelbare tuinstoel zit heel fijn voor volwassenen, maar kleine kinderen kunnen daar eigenlijk niet fijn op zitten. Terwijl jij de stoel mogelijk ideaal vindt omdat je er zo lekker in kan zitten om met een boek in het zonnetje te genieten en ‘s avonds prima aan tafel mee kan eten. Is het voor kinderen niet echt een stevige stoel. De stoel valt makkelijk om en is vaak veel te laag om überhaupt boven de eettafel uit te komen met hun gezichtjes. Voor hen is een stevige stoel veel fijner en steviger, een dik kussen er op en ze zitten rechtop. Maar ga je rekening houden met het aanschaffen van je tuinstoelen met kinderen? Terwijl ze natuurlijk ook vanzelf groter worden en er zijn tal van kinderstoelen die uitermate geschikt zijn voor aan de tuintafel. Zo is een Ikea kinderstoel ideaal voor in de achtertuin. Je maakt hem makkelijk schoon, het is dus ook niet erg als deze buiten staat in een regenbui en je schuift hem tussen de stoelen van de volwassenen, er is altijd wel een plekje voor aan tafel. Zo kan jij gewoon een mooie en fijne tuinstoel voor jezelf uitkiezen en hebben de kinderen hun eigen stoel.

Een (kinder) picknicktafel

Je hebt speciale kleine kinderpicknicktafels of kindertuinbanken en -stoelen voor kleine kinderen. Dit is heel aantrekkelijk voor kleine kinderen en zo hebben ze hun eigen plekje waar ze kunnen zitten en eten. Op deze manier is het voor hun makkelijk om aan tafel te gaan zitten, want ze kunnen er met hun kleine beentjes prima zitten en ze vinden het vaak maar al te leuk om hun eigen plekje te hebben. Toch is een grote picknicktafel nog gezelliger en makkelijker. Want, op die manier kan je je kinderen wel helpen bij het eten en zit je ook gezellig bij elkaar aan tafel. Je hebt zelfs picknicksets voor 10 personen. Hoe gezellig om zo met zijn allen aan tafel te kunnen zitten!

hangstoel tropilex

Hangstoel in de achtertuin

In een hangstoel kan je heerlijk een boekje lezen of heen en weer schommelen, daarom zijn ze ook voor kinderen erg aantrekkelijk om in te ontspannen. Een hangstoel op een standaard is echt eyecatcher voor je achtertuin, maar ondertussen ook heerlijk om in te zitten. Wij hingen een hangstoel aan de appelboom in de achtertuin, want dat is een heerlijk schaduwrijk plekje.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Een gedachte over “Een kindvriendelijk terras in je achtertuin

  • 24 februari 2021 om 22:39
    Permalink

    Leuk Artikel! We hebben laats ook een hangstoel in de achtertuin gehangen. Een groot succes tot dat we erachter kwamen dat we een enorm nest van de processierups in de achtertuin hadden. Uiteindelijk zijn we een maand bezig geweest met de processierups bestrijden. Pas dus op in de tuin voordat je er een hangstoel in zet .

    Groetjes Joost

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *