Een nieuw huis, eindelijk een tuin

Vandaag was een van de dagen dat ik een tuin enorm mis, maar gelukkig is dat niet meer voor lang. We hebben al ruim een jaar geleden een huis gekocht, dat nog gebouwd moest worden. Inmiddels is het bijna klaar en fantaseer ik alvast over de tuin.

Onze kleine man was vandaag ziek. Althans, hij had flinke koorts. Hij oogde verder best oké. We vonden het toch beter om een beetje rustig aan te doen. Een rondje door het park, waar we aan wonen, is het enige uitstapje dat we hebben gemaakt. Best zonde op een vrije en (voornamelijk) zonnige dag.

Normaal zijn we altijd op de pad. Even wandelen, stukje fietsen, naar de speeltuin, naar de kinderboerderij. Vandaag zaten we dus thuis en we verveelden ons. De kleine sliep voor een groot gedeelte van de dag. Verder kwam hij even een boekje lezen, nog een boekje lezen, even op de iPad, even op het hobbelpaard, met de blokken spelen, gewoon even op schoot knuffelen.

What's on mama's mind - tekenjetuin.nlNu hoopte ik dat ik al lekker een tuin had. Dat als hij slaapt, wij lekker in de tuin kunnen zitten. We hebben wel een balkon, maar dat is toch anders. Vanavond ben ik begonnen om dan maar eens wat op ‘papier’ te zetten voor een tuin. Ik vond een handig programmaatje: Tekenjetuin.nl daarmee kun je digitaal je tuin tekenen. Super handig. Voor de 3D tour of meerdere tuinen, moet je echter wel een betaalde versie aanschaffen. Ik geloof een kleine zes euro.

Hier links zie je mijn eerste schets. Het heeft wel een beetje uitleg nodig, maar je krijgt vast wel een een beeld. De tuin ligt op het zuiden, dus lekker zonnig. Linksonder tegenover de schuifpui een lounge set en een parasol. Daar links van een druif langs de schutting. Verder een border, een grindpad en nog een zitje achterin voor de laatste zon. Veel gras, een perenboompjes of een prunus en natuurlijk ook een zandbak en een droogmolen.

De border wil ik lekker kleurrijk maken. Dus was ik weer verder gaan Googlen. Zo vond ik de website: Tuinieren.nl. Daar vond ik dit plaatje van een mooie roze met paarse border. Dat lijkt me wel wat. Dus ik heb wel iets om even verder over te fantaseren.

Wat staat er allemaal bij jullie in de tuin? Heb je groene vingers? Ik zal straks als het zo ver is natuurlijk een fotootje uploaden van hoe het werkelijk is geworden, maar dat duurt nog wel even.

Bron 1: Tekenjetuin.nl
Bron 2: Tuinieren.nl

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

2 reacties op “Een nieuw huis, eindelijk een tuin

  Elisa

  (7 mei 2015 - 20:28)

  Hoe groot is jullie tuin?
  Ik heb prachtige paarse bloemen in mijn tuin staan. Vaste plant. Erysimum. Kan groot worden. Dus snoeien. In een pot blijft hij klein. Echt een tip!

   mamasmind

   (7 mei 2015 - 20:37)

   Wat leuk! Bedankt voor de tip. Rond de 100m2. 9 m breed +/- 10-12 m lang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *