Een serre aanbouwen

De huizenmarkt stond de afgelopen paar jaar compleet op de kop. Tijdens Corona kwamen een heleboel mensen er achter dat ze, nu ze meer thuis waren, wel wat dingen aan hun huis wilden veranderen. Als je dan geen huis kunt vinden, omdat ze simpelweg niet beschikbaar komen, of omdat de prijzen veel te hoog zijn, dan is je eigen huis verbouwen een goede optie. Mits je zelf een beetje handig bent, of een geschikte aannemer kan vinden. Een fijne manier om je huis een metamorfose te geven is om een serre aan te bouwen. Een serre aanbouw met schuifpui geeft een fantastisch open sfeer en het voegt veel vierkante meters toe aan je kamer. Door het gebruik van glas betrek je je tuin bij je woonkamer en lijkt je woning nog groter. Wij gingen zelf onderzoeken of we een serre konden gaan aanbouwen; hieronder alvast drie tips voor de beste serre aanbouw.

3 Tips om een serre aan te bouwen

De reden waarom mensen een serre willen aan hun woonkamer is vaak meer vierkante meters en meer licht. Een serre bestaat uit een stevige fundering met heel veel glaswerk, het is daarom niet iets wat je zelf zonder ervaring even doet. Het is belangrijk dat hier een serrebouwer bij betrokken is, omdat er veel bij komt kijken. Je wilt immers geen lekkage krijgen, of verzakkingen.

Tip 1: Ga op zoek naar referenties

Als je je gaat orienteren op het laten plaatsen van een serre aanbouw is het fijn als je een goede referentie kan krijgen. Ken je iemand die onlangs een serre heeft laten plaatsen. Vraag of hij of zij tevreden is, bekijk de serre. Informeer ook bij anderen. Vaak kun je ook online refenties vinden van bedrijven. Mijn tip is, ga voor een serre aanbouw of ander groot project af op referenties. Een verhaal van een verkoper kan heel goed zijn, je wilt echter wel zien of het in de praktijk ook zo mooi is. Een serre is een enorme investering, daarom is het van belangrijk dat je met een serieuze partij in zee gaat die kwaliteit levert.

Tip 2: Bepaal de stijl van je serre

serre stalen kozijnen
Foto: De SerreSpecialist

Kies materiaal dat bij je woning past, maar denk daarbij ook na over het onderhoud. Wil je een klassieke serre of juist een industriële serre, dat is op moment een heel populaire keuze. De staal look: zwarte kozijnen en grijs tinten zie je op moment veel in huizen. Heb je een huis met veel hout dan vind je het mogelijk mooi om niet voor kunststof maar voor hout te gaan. In dat geval moet je rekening houden met schilderwerk dat om de paar jaar opnieuw gedaan moet worden. Een voordeel is dat je het hardhout in elk gewenste kleur kunt schilderen, waardoor je je schuifpui helemaal naar smaak kunt maken. Een kunststof of aluminium serre heeft geen schilderwerk nodig, deze moet je wel schoonhouden. Het beste was je deze mee met het ramen wassen.

Tip 3: Maak een keuze voor openslaande deuren of een schuifpui

Woonserre
Foto: De SerreSpecialist

Wanneer je je tuin zoveel mogelijk bij je woning wilt betrekken dan kun je voor een schuifpui op harmonica deuren kiezen. Op die manier laat je de grens tussen binnen en buiten vervagen. Een schuifpui heeft grote raampartijen, waardoor er veel licht in je woning komt. Op zomerse dagen zet je de schuifpui open. Ook wanneer je geen grote tuin hebt is het effect van een grote schuifpui enorm. Harmonica deuren vouw je helemaal in, waardoor je de hele pui kunt openen. Doordat ze invouwen nemen ze geen ruimte in, zoals openslaande deuren.

Als je een serre wilt aanbouwen is het belangrijk dat je op zoek gaat naar referenties, advies inwint. Laat een serrebouwer je huis bekijken zodat ze een goed beeld hebben van je woning en wat er mogelijk is. Op Pinterest kun je veel voorbeelden van serres vinden. Het is fijn als je al een beeld hebt van wat je mooi vindt, een serre specialist kan dan adviseren wat er mogelijk is bij jouw woning.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *