Een snelle make-over voor je tuin

Het is druilerig weer, een kerstvakantie die volledig in het water loopt als het over het weer gaat. Gelukkig kun je ook fijn de dagen thuis doorbrengen, maar helaas geen romantische witte kerst, geen mutsen en sjaals en warme wanten, maar regenpakken en wand jacken. Je tuin staat er vast ook behoorlijk troosteloos bij. Is jouw tuin toe aan wat verandering? Er zijn kleine eenvoudige tips voor een snelle tuin make-over.

Plant bloembollen

Het is nu winter, dus het is lastig om veel kleur te krijgen in je tuin, maar in het voorjaar kun je de eerste zijn! Eind november was het te koud en de grond te hard door de vrieskou, maar je kunt sinds oktober, maar ook nu nog prima tulpenbollen planten. Het regent, de grond is niet meer zo hard en je bent nog op tijd voor de echte vorst (als deze dit jaar nog komt). Bij tulpenbollen geldt: hoe eerder je ze plant (vanaf oktober) hoe eerder in het voorjaar ze vaak tot bloei komen. Ga je nu nog tulpenbollen planten, dan komen ze mogelijk iets later in het voorjaar pas uit. Het is echter ook wel een beetje afhankelijk van de tulpensoort, of hoe diep je ze in grond hebt en hoeveel zon er in je tuin komt, wanneer de bollen echt uitkomen. Maar een vol begroeide tulpenborder gaat jou in het voorjaar heel veel plezier opleveren. Je komt meteen in de voorjaarsfeer, dankzij de vrolijke kleuren.

Geef je schutting een kleur

schutting

Heb jij net als vrijwel het hele dorp waar ik in woon een houten schutting? Dan kan je je tuin een make-over geven met een nieuwe frisse kleur op je schutting. Met zwarte beits geef je een stoer effect aan je tuin, je ziet dit nu ook veel bij uitbouwen. Een volledig witte schutting is ook populair, vooral in combinatie met een modern huis met een gietvloer en een strak interieur is dat een goede match. Vaak zie je hier wel kunstgras bij en dat vind ik zelf wat minder, maar het is wel makkelijk!
Jouw bruine schutting een laag beits geven zorgt er voor een totaal andere look en het lijkt net of je je hele tuin hebt veranderd, simpelweg door een kleur te geven aan de schutting. Een voordeel van een schutting is dat je er vaak wat planten voor hebt staan, dat maakt het beitsen redelijk eenvoudig. Het hoeft namelijk niet helemaal perfect te zijn. Een robuuste uitstraling, vooral als je zwarte beits gebruikt past prima bij het eindresultaat. Nog geen schutting of toe aan een nieuwe schutting? Er bestaat ook een schutting van composiet. Deze schuttingen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en volledig dicht. Het materiaal is zeer duurzaam het gaat lang mee en heeft weinig onderhoud nodig.

Bouw een buitenkeuken

buitenkeuken

Een buitenkeuken bouwen, terwijl je geen klusser bent? Het is eigenlijk heel eenvoudig om een buitenkeuken te maken. Op Pinterest vind je ontzettend veel inspiratie als je zoekt op “buitenkeuken”. Wij maakten er een met grote u-element blokken. Deze zijn ongelooflijk zwaar om te tillen, maar daardoor heb je wel een stevige keuken staan, zodra het staat. Aangezien wij de buitenkeuken op een stuk gras gingen maken, hebben wij eerst een vlonder gemaakt, van hout. Hierop hebben we de u-elementen geplaatst en daar tussen en bovenop stevige planken. Een mooie barbecue en je hebt meteen al een buitenkeuken. Perfect voor de zomer, maar ook voor een feestelijke winterbarbecue als het echt winterse weer is. Heel genoeglijk in een besneeuwde tuin barbecuen. Leuk om aan te kleden met gietijzeren bloembakken en hout voor de kachel.

Maak een insecten hotel

We horen al lange tijd dat het belangrijk is om weer insecten in je tuin te krijgen. Een tuin vol bijen en vlinder is ook heel sfeervol. De juiste beplanten kan hierbij helpen, maar een insectenhotel maakt het helemaal af. Het is eenvoudig te maken met rest materiaal, speur ook eens marktplaats af voor wat resten bamboe (wel even goed rondschuren, anders schaven de bijen hun vleugeltjes aan het bamboe) of een overgebleven dakpan, potjes die je niet meer gebruikt of een stuk haardhout waar je gaten in boord. Een insectenhotel kan je maken zoals je zelf wilt met restmateriaal, waardoor het helemaal in jouw eigen stijl kan.

Benieuwd wat jij met je tuin gaat doen!

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *