Babyvoeding: Eerste hapjes

What's on mama's mind keukentje schort zosanBabyvoeding: Het is zover, dinsdag wordt onze kleine meid 6 maanden. Afgelopen week zijn we al een klein beetje begonnen met het kennismaken met wat andere smaken dan die van de lekkere warme melk. Zo heeft ze een klein stukje brood geproefd en een stukje van een boontje. Woensdagavond kreeg ze haar eerste echte hapje. Wij begonnen met worteltjes.

De worteltjes heb ik een paar minuten gekookt en daarna gepureerd met de staafmixer (uiteraard kun je het ook gewoon prakken met de vork of een blender gebruiken).
Een mooie oranje moes is het geworden. Ik heb eenWhat's on mama's mind babyvoeding hele tros wortelen gekookt, want daarmee heb ik direct een voorraadje voor de komende dagen. Ik volg het advies om eerst mijn kleintje te laten wennen aan losse smaken. Daarom geef ik steeds meerdere dagen achter elkaar dezelfde smaak. De volgende stap zijn boontjes, bloemkool of broccoli. Later ga ik combineren, twee smaken door elkaar. Stapje voor stapje kan ze zo wennen.

Deze kleine bakjes zijn heel handig. Ze eet nu toch nog maar een of twee What's on mama's mind staafmixerlepeltjes, dus ik bewaar hele kleine hoeveelheden in de koelkast en vriezer. Sticker met de datum erop (ik gebruik heel simpel, schilders-tape waarop ik de datum schrijf met pen).  Zo heb ik een mooi begin voor de worteltjes-periode.

What's on mama's mind wortel 2Bij het opwarmen doe ik een klein beetje water. Opwarmen kun je “au bain-marie” doen. Doordat je het bakje opwarmt in een pannetje of schaaltje gekookt water. Ik gebruik ook wel de magnetron, maar dat is niet iedereen fan van.

Hoe vond ze het? Ze was niet echt enthousiast, na een hapje hoefde ze eigenlijk al niet meer. Maar het was leuk om haar eventjes bij ons aan tafel te hebben. Elke dag weer een beetje meer wennen. We vervangen er ook nog geen voeding mee, dus ze mag gewoon even lekker proeven. Ze pakt ook direct de lepel uit mijn hand om zelf richting haar mond te gaan ermee.

Voor meer informatie over de eerste hapjes verwijs ik je graag naar de website van het voedingscentrum.

Het leuke schortje op de bovenste foto komt van Zosan.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *