Eindelijk een uurtje extra slapen; zomertijd

Als je al weken, maanden vroeg wakker bent door een slecht slapend kind. Wanneer ook zelf vroeg naar bed gaan niet meer helpt, dan kan je wellicht enig hoop uit dat extra uurtje putten dat er straks weer bij komt, dankzij de overgang van wintertijd naar zomertijd. De klok gaat een uur vooruit, dus in plaats van om 5 uur is de zoon van Lotte straks met de zomertijd hopelijk om 6 uur wakker. Lotte is in elk geval wel toe aan een uur langer slapen, dus ze hoopt dat het gaat lukken.

Elke ochtend vroeg wakker

sam het schaap wekker

Ik klaag niet veel over mijn kind. Hij is supermakkelijk en echt een schat. Maar we slapen al drie jaar zo slecht dat ik het er erg zwaar mee heb. We zouden wel voor een tweede willen gaan, maar we twijfelen te veel, we hebben het nu al zo zwaar. Zelden hebben we een nacht dat we door kunnen slapen, omdat Lucas regelmatig nachtmerries heeft of wel om een andere reden wakker wordt. Het allerlastigste vind ik het vroege opstaan. Ik hoef echt niet tot half 10 in mijn bed te liggen, zelfs acht uur is echt niet een verwachting die op korte termijn gerealiseerd hoeft te worden. Maar alsjeblieft laat het gewoon eens na 6 uur zijn dat we wakker worden. Zodra Lucas wakker is dan heeft hij ons nodig en begint hij te huilen, superhard.

We bieden hem tegenwoordig maar een iPad aan rond die tijd, want niks lukt. We weten niet wat het is, want hij geeft het ook niet echt aan. Soms denken we wel dat hij dan toch nachtmerries heeft gehad. We hebben al zoveel geprobeerd. Alvast wat te eten, laten huilen, boos worden, bij ons in bed nemen, tekenspullen geven. Een wekker, zoals Sam het schaap met slaaptrainer heeft ons nog niks gebracht. Dat beest maakte overigens enorme herrie zonder dat het wat toevoegde. Niks helpt, vaak kijkt hij nu wel even naar filmpjes op de iPad. Maar dan is hij toch wel rond half 6 echt alweer aan het schreeuwen dat hij naar beneden wilt en wij moeten de filmpjes voor hem aanzetten. Na een zware nacht waarbij we er ook wel altijd één keer uit moeten is het zeer vermoeiend. Hij is klaarwakker en zonder enig plan om nog te gaan slapen.

Zelf zijn we kapot. Ik meld mij regelmatig ziek op mijn werk, omdat ik mij niet goed voel. Ook mijn man, die er over het algemeen wat beter tegen kan om met weinig slaap de dag door te komen, ziet er inmiddels behoorlijk gesloopt uit. Geen energie om nog iets te leuks te ondernemen, behalve de dag doorkomen. Sporten doen we amper ook al zou ik dat ook wel weer willen doen. Regelmatig springen gelukkig opa en oma bij. Dan mag hij een nachtje bij hen slapen, maar vooral mijn ouders zijn al aardig op leeftijd en vinden het lastig om ook zo vroeg wakker te zijn. Want ook bij hen is hij vroeg op. Binnenkort gaat hij naar school en dan hoop ik dat hij ook een ander soort ritme krijgt en misschien meer vermoeid is en beter slaapt.

We zijn er in elk geval behoorlijk door gebroken en hopen dat er ergens een keerpunt komt. Voor nu mag dat keerpunt de zomertijd zijn.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *