Er komt een kleintje, maak je huis veilig

Je huis ‘kidsproof’ maken. Je hebt het vast vaak gehoord. Natuurlijk hoeft niet alles uit je huis weg als je een kleintje krijgt. Maar een aantal dingen zijn wel heel handig om rekening mee te houden.

What's on mama's mind - jippie draaistopcontact babypleinHet eerste en meeste bekende zijn wel de stopcontacten. In veel nieuwe huizen zitten de stopcontacten laag. Als je kleintje gaat kruipen of tijgeren kan hij er daardoor al bij komen. Belangrijk dus dat je die al snel beveiligt tegen het “insteken van voorwerpen” in het stopcontact door je kleintje. Dat kan heel eenvoudig met een opzetstukje. Zoals het Jippie DraaistopcontactJe drukt het Jippie draaistopcontact zo het stopcontact en bevestigt het met dubbelzijdige tape. Het zorgt ervoor dat een kind moeilijker voorwerpen in het stopcontact kan steken. Voor slechts € 2,50 heb je vijf jippie’s. Het veiligheidsartikel is overigens niet geschikt voor zware elektronische apparaten (boven 1000 Watt, zoals een wasmachine).

What's on mama's mind - jippie veiligheidshaakjes babyplein

Als tweede is het heel belangrijk om je kastjes met gevaarlijke spullen, zoals schoonmaakmiddelen goed te beveiligen. Je kunt dit eenvoudig doen met het Jippie Veiligheidshaakje. Het mooie aan deze haakjes is dat ze netjes zijn afgewerkt. Er zitten geen scherpe hoekjes of stukjes aan. Als je het kastje of de lade sluit dan ‘klikt’ het veiligheidshaakje automatisch dicht, waardoor jouw kleintje de deur of lade niet meer op kan doen.

Nog meer veiligheidsproducten vind je op Babyplein.nl.

Ook een tip als het om veiligheid gaat: Doe al vroeg je auto op het kinderslot. Sommige kleintjes kunnen eerder dan je denkt de deur opendoen. Vaak hebben ze, gelukkig, de kracht nog niet om de deur helemaal open te duwen, maar kies het zekere voor het onzekere. In de meeste gevallen zit er een schuifje of knopje aan de binnenkant van de deur om het kinderslot op je auto te activeren. Soms moet je daarvoor je autosleutel gebruiken, om het om te kunnen zetten.

Opgestuurd artikel klein

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *