Er zitten 101 dinosaurussen in dit boek (3+)

Dino’s en kinderen, het is een perfecte combinatie. Ik heb al veel dinoboeken voorbij zien komen de afgelopen jaren. Van een dinosaurus encyclopedie tot aan leesboekjes in het dinotijdperk. Dit Flap, klap en zoek – voor de jongste dinofanaten is ook weer heel leuk. Afgelopen week verscheen bij Uitgeverij Lemniscaat Er zitten 101 dinosaurussen in dit boek (3+) van Rebecca Jones.

Over Er zitten 101 dinosaurussen in dit boek

101 dinosaurussen

Ja echt, er zitten 101 dinosaurussen in dit boek. En ze hebben allemaal werkelijk op aarde rondgelopen. In dit derde boek in de serie, na 101 dieren en 101 zeebeesten, kan gespeurd worden naar dinosaurussen. Welke onderkant van de bladzijden hoort bij welke bovenkant? En kun je alle dino’s die onderaan zijn afgebeeld ook in de prenten terugvinden?

101 dinosaurussen flapjes boek

Een heerlijk kartonboek dat gegarandeerd een succes is bij alle jonge dinoliefhebbers. Het boekje is een stevig kartonnenboek dat uit twee delen is opgebouwd. Hier door kun je, door te flappen, de helften van de pagina’s van het boek onafhankelijk van elkaar omslaan. Zo kan de onderkant van pagina 3 bij de bovenkant van pagina 4 komen. Flap en klap en zoek in het boek naar de 101 dino’s. T-rex is nummertje 101.

Een heel mooi en leuk kinderboek. Een supertip om als verjaardagscadeautje te geven aan een kleine dinofan. Kleurrijk en vooral niet rechttoe rechtaan. Een boek wat de fantasie prikkelt en waarbij je ook nog eens heel veel dino’s leert kennen. Ken jij de namen al allemaal? 101 zijn er best wel wat, dus daar mag je nog even mee oefenen. De namen zijn veelal tongbrekers, toch moet ik zeggen dat die jonge kinderen al aardig probleemloos over de Diplodocus en de Brachiosuarus praten. Een Velociraptor of een Triceratops, geen zorgen, ze leren ze kennen en ze staan in het boek!

Over Rebecca Jones

Rebecca Jones studeerde textielontwerp aan de Winchester School of Art en werkte vervolgens vijf jaar in Londen bij een modestudio voor ze naar Australië verhuisde. Daar ontwerpt ze zowel mode als huishoudelijke artikelen voor onder meer John Lewis, H&M, Victoria’s Secret en Zara. www.drawnbyrebeccajones.com

Rebecca Jones | Er zitten 101 dinosaurussen in dit boek | oorspronkelijke titel: There Are 101 Dinosaurs in This Book | formaat: 21 x 21 cm | [kartonboek], 16 pagina’s | prijs: € 10,99 | ISBN: 9789047712794 | leeftijd: 3+ | NUR: 271 | verschijningsdatum: 11 maart 2021

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *