Erop uit tijdens Corona na de lockdowns

Na de eerste lockdown mochten we er weer op uit, ik maakte deze blog vol met tips voor coronaproof uitstapjes. Inmiddels zitten we midden in de 2e lockdown en lijkt deze nog verlengd te gaan worden ook. Dierentuin, pretparken ze zijn allemaal dicht.

Coronaproof uitstapjes na de lockdown

De eerste dierentuinen, pretparken en musea hadden na de eerste lockdown hun deuren weer geopend. Sommigen eerst voor abonnementhouders en allemaal alleen via online registratie. Er is nu eenmaal minder plek voor alle mensen dan voor Corona. Hoe gaat het nou in zijn werk als we straks weer opengaan na de 2e lockdown? Welke regels hebben pretparken, musea en dierentuinen, hoe ziet het eruit ten tijden van Corona en waar kan ik kaartjes kopen? Ik heb hier een overzicht gemaakt van dierentuinen en pretparken tijdens Corona die (na de lockdown weer) hun deuren voor gasten openen. Daarbij lees je de openingsdatum, de link naar registratiepagina en een korte opsomming van de regels en verplichtingen.

Via de inhoudsopgave in deze blog kun je naar het pretpark of dierentuin van jouw voorkeur springen. Onderaan de pagina lees je veel gestelde vragen over uitstapjes tijdens Corona, zoals of Mondkapjes verplicht zijn en wanneer je niet mag komen. Mag je bijvoorbeeld gewoon naar de wc en kun je in de restaurants eten?

Dierentuinen

dinos in dierenpark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort

We zijn de afgelopen jaren vaak in Dierenpark Amersfoort geweest. We kwamen er wel een paar keer per jaar. Simpelweg omdat dit een van onze favoriete dierenparken is. De dierentuin ligt heerlijk beschut in het bos, waardoor je echt tussen de bomen zit en het heel sfeervol aanvoelt. Daarnaast heeft Dierenpark Amersfoort ontzettend veel glijbanen en klimmogelijkheden voor jonge kinderen. Waardoor de kinderen de tijd van hun leven hebben. Al klimmend en klauterend en glijend gaan ze door het park. Om natuurlijk ook nog een heel belangrijk onderdeel van het park niet te vergeten. Het dinopark. Dino’s en wilde dieren in één uitstapje, de ultieme combinatie als het aan mijn kinderen ligt.

In augustus waren we voor het eerst sinds Corona in de dierentuin van Amersfoort. Ook hier zag je de welbekende looproutes en de 1,5 meter afstand signaleringen. Het was helder en overzichtelijk. Ze hebben het netjes gedaan en je ziet dat ze er alles aan proberen te doen om te voorkomen dat je te dicht op elkaar komt. Voor de medewerkers van het park was het niet altijd lastig, want ze hadden best wel moeite met mensen verstaan vanachter het plexiglas. Dat vertelden ze tijdens het bestellen van eten in het restaurant. Mensen moeten harder praten bij het doorgeven van hun bestelling.

Safaripark Beekse Bergen

Safaripark beekse bergen leeuwen op auto

Safaripark Beekse Bergen is sinds 25 mei weer voor iedereen te bezoeken. Abonnementhouders en gasten op de vakantieparken konden vanaf 15 mei al het dierenpark weer bezoeken. Het Safaripark heeft dit besluit genomen na overleg met de Veiligheidsregio en burgemeester.

Het park sloot op 14 maart de deuren in verband met de coronamaatregelen. In de tussenliggende weken heeft de dierenpark zich voorbereid op de anderhalfmetermaatschappij. Zo is er een maximum aantal bezoekers vastgesteld. Het aantal mensen dat het park kan bezoeken zal de komende tijd stapsgewijs verhoogd worden.

Reserveren Safaripark Beekse Bergen

Bezoekers kunnen alleen naar binnen na online aanmelding. Dit geldt ook voor abonnementhouders en mensen die via actiepartners een kaartje hebben gekocht. “Om te voorkomen dat er te veel mensen tegelijk bij de ingang zijn, gaan we werken met tijdslots”, legt Willemsen uit. “Iedereen die langs wil komen, zal dus een tijd moeten reserveren. Deze reservering zelf kost uiteraard niets.” Wie eenmaal binnen is, hoeft niet meer op de klok te letten – er zit geen maximum tijd aan een bezoek.

Richtlijnen Safaripark Beekse Bergen

Safari Drive looprichting

Op de wandelsafari is een verplichte looprichting ingevoerd en speciaal aangestelde crowdmanagers zullen er op toezien dat er geen groepsvorming ontstaat. Ook worden er voorlopig geen voederdemonstraties gegeven en zijn binnenverblijven als stallen nog dicht. De bussen en boot zijn ook nog niet in gebruik, de autosafari daarentegen kan wel gereden worden.

Horeca Safaripark Beekse Bergen

Bezoekers kunnen een broodje bestellen en afhalen bij de horeca op het park. Voor bezoekers van de autosafari wordt bovendien de Safari Drive geopend – een speciale drive-thru halverwege de route.

Burgers’ Zoo Arnhem

Burgers Zoo olifanten bejaardenhuis

Sinds dinsdag 19 mei is Koninklijke Burgers’ Zoo weer open! Het Arnhemse dierenpark heeft overal in het park voorzorgsmaatregelen doorgevoerd. Belangrijk om te weten, is dat het maximum aantal bezoekers per dag sterk is gereduceerd.

Reserveren Burgers’ Zoo

Elke bezoeker, ook abonnementhouders of kinderen die normaal gesproken geen kaartje hoeven te kopen omdat ze drie jaar of jonger zijn, dienen van tevoren een ticket te reserveren met een tijdstip van binnenkomst. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden en dit kan uitsluitend online op de website van Burgers’ Zoo. Bezoekers mogen vervolgens blijven tot sluitingstijd.

Corona regels Burgers’ Zoo

Voor bezoekers is het misschien even wennen omdat het park er op sommige plaatsen iets anders uitziet. Zo zijn sommige paden eenrichtingswegen geworden, zijn extra hygiënemaatregelen genomen en lopen medewerkers rond om uitleg te geven.

Alle relevante informatie over de doorgevoerde maatregelen en de extra regels die nu gelden, vind je op www.burgerszoo.nl/corona.

Apenheul

Apenheul corona

Apenheul is het leukste dagje uit tussen de loslopende apen. In dit bijzondere dierenpark op de Veluwe ontdek je bijna 300 apen. Tijdens je bezoek kom je niet alleen meer te weten over de apen, maar ook over jezelf. Van alle dieren lijken apen namelijk het meest op mensen. Heb jij slimme orang-oetantrekjes? Of ben jij die stoere gorilla? Herken jezelf in Apenheul! Een dagje apen spotten is nu trouwens nóg leuker. We kunnen niet wachten om het nieuwe gedeelte in het park aan jullie te laten zien. Zo is er een nieuw dwergapengebied, een prachtige speeltuin met een grote apenkop om in te spelen en hebben we de grootste insectenmuren ter wereld gebouwd.

In deze bijzondere tijd zijn er een aantal wijzigingen. Dit hebben we gedaan om de veiligheid van mens en dier te waarborgen. De meeste apen zijn gelukkig nog steeds zichtbaar, soms is het even iets meer zoeken. Om je hier een beetje bij te helpen geven we jullie een gratis apenspeurkaart! Nieuwsgierig geworden? Slinger snel naar Apenheul!

Reserveren Apenheul

gorilla apenheul

We geven een beperkt aantal kaarten uit en je zult van te voren een reservering moeten doen voor een dag en een aankomsttijd. Een bijkomend voordeel hiervan is dat het voorlopig veel rustiger is dan normaal en dat maakt jouw dagje uit ook wel erg bijzonder. We hebben zoals altijd een vaste looproute en dit is nu ook het geval. Ook dat werkt in ieders voordeel want dit zorgt voor een mooie spreiding van mensen door het park. Reserveren Apenheul

Corona regels Apenheul

Uiteraard neemt ook Apenheul alle belangrijke veiligheidsmaatregelen in acht. Denk hierbij aan het veilig afstand kunnen houden van elkaar en de dieren en er zijn extra hygiëne maatregelen. Wil je hier meer over weten? Neem een kijkje op de website.

Ouwehands Dierenpark

Panda Xing Ya_Ouwehand

Er is het een en ander aangepast voor je bezoek aan Ouwehands Dierenpark. Hieronder een overzicht van wat je kunt verwachten en waar je rekening mee moet houden.

Reserveren Ouwehands Dierenpark

De verkoop van tickets zal enkel online plaatsvinden via de ticketshop op de website. Er zal een maximumaantal gasten per dag toegelaten worden en om de aankomst van de gasten te spreiden kan men kiezen uit een aantal tijdsloten. Ook abonnementhouders zullen voorlopig hun bezoek inclusief tijdslot dienen te reserveren. Ook voor de kinderen tot 3 jaar , die normaal gratis naar binnen kunnen , dient een gratis online ticket met tijdslot te worden gereserveerd.

Er wordt dus echt alleen toegang verleend aan gasten met een online ticket met tijdslot. Bij het aanschaffen van een ticket dien je akkoord te gaan met de RIVM richtlijnen.

Regels Corona Ouwehands Dierenpark

 • Veiligheid: Veiligheid van de gasten, medewerkers en dieren staat voorop. Het park is daarom zo ingericht dat de gasten overal voldoende afstand van elkaar kunnen houden en de regels van het RIVM kunnen worden nageleefd. Samen met de Club van Elf (Nederlandse Dag Attracties) heeft de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) het protocol ‘Veilig Samen Uit’ opgesteld. Het protocol biedt garanties omtrent de anderhalve meter afstand tussen huishoudens, goede informatievoorziening en extra hygiënemaatregelen.
 • Er gelden meer regels dan normaal: Denk hierbij aan regels als: Houd 1,5 meter afstand tot andere huishoudens, volg de eenrichtingsverkeer route. en houd ook voldoende afstand tot de dieren. Geef elkaar de ruimte en wacht even als het ergens te druk wordt. Ook de werkwijze bij de horecapunten is aangepast. Voor de gasten is het misschien even wennen, omdat het park er op sommige plaatsen iets anders uitziet. Het vraagt soms wat aanpassingsvermogen. Getraind personeel is zichtbaar aanwezig om uitleg te geven en alles in goede banen te leiden. De communicatie is duidelijk, met speciaal op de situatie toegespitste borden. Daarnaast zijn extra hygiënemaatregelen getroffen. Contactpunten worden vaker schoongemaakt en centrale desinfectiepunten zijn aanwezig.
 • Wat is er niet open en waarom?: Helaas zijn er ook locaties die we nog niet open kunnen stellen voor gasten. Dit heeft met verschillende veiligheidsregels te maken óf met voorzorgsmaatregelen voor de gezondheid van mens en dier. Bekijk de actuele plattegrond.
  Theatershows – Er zijn voorlopig geen zeeleeuwenshows en theatershows van Doctor Dodo en de Knettergekke Knappe Koppen omdat ook hier de veiligheidsregels niet voldoende kunnen worden nageleefd en gehandhaafd.
  Binnenverblijven – Het nachtdierenverblijf en een deel van Urucu blijven ook gesloten wegens bovenstaande redenen.
 • Overige belangrijke richtlijnen:
  – Ga niet van huis bij gezondheidsklachten.
  Vermijd het OV waar dat kan en kom zoveel mogelijk met eigen vervoer.
  Kom alleen naar Ouwehand als gezamenlijke huishouding of reis alleen.
  – Houd 1,5 meter afstand van gasten die niet bij de eigen gezamenlijke huishouding horen.
  – Volg altijd de aanwijzingen van onze medewerkers op.
  – Betaal zoveel mogelijk met pin of contactloos (pin of mobiel).

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Opening Meridianenpad WILDLANDS

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen heropende 25 mei 2020 de poorten, na aanpassingen aan de anderhalvemetereconomie en na succesvolle testrondes met personeel en abonnementhouders. Tim de Zwarte, abonnementhouder en voorzitter van de WILDLANDS klankbordgroep WILDfriends, knipte 25 mei om stipt 10 uur het lint voor de entree door en heropende daarmee officieel het park. En met een muzikaal welkom van de folkband Rapalje op het Kompasplein genieten de eerste officiële bezoekers weer van een bezoek aan het dierenpark.

Bezoekers zullen tijdens hun bezoek een aantal vernieuwingen zien in het park zoals de Jungle Arena met nieuwe tribune, verblijf voor gordeldieren en extra beplanting uit Costa Rica. Souvenirshop De Expeditie heeft een totaal nieuwe uitstraling gekregen en het aantal rookplekken in het park is teruggebracht naar vijf aangewezen, afgeschermde locaties. Directeur Erik van Engelen is blij dat het park na bijna tachtig sluitingsdagen vandaag weer officieel de poorten heeft geopend: “We zagen veel blije bezoekers tijdens de testdagen en het park ligt er mooi bij. Fijn dat we mensen weer kunnen laten genieten van onze dieren en de natuur, dat hebben veel mensen gemist. Met een ruim opgezet park van 23 hectare groot kunnen we iedereen voldoende ruimte bieden.”

Reserveren WILDLANDS

In verband met de maatregelen voor de anderhalvemetereconomie werkt WILDLANDS met een beperkte maximumcapaciteit. Het is verplicht om je dag van bezoek te reserveren, ook als men al een in het bezit is van een geldig ticket of abonnement van WILDLANDS. De verkoop van tickets vindt uitsluitend online plaats via de website.

Corona regels WILDLANDS

Het park volgt het protocol ‘Veilig Samen Uit’ dat is opgesteld samen met de Club van Elf (Nederlandse Dag Attracties). Dit protocol biedt drie garanties omtrent de anderhalve meter afstand tussen huishoudens, goede informatievoorziening en extra hygiënemaatregelen. Lees meer over de aanvullende maatregelen via www.wildlands.nl/veiligsamenuit

De drie werelden zijn toegankelijk en vrijwel alle diersoorten zijn zichtbaar. Wel hebben wij vanwege de anderhalvemetereconomie enkele aanvullende maatregelen getroffen die hieronder worden toegelicht:

 • 1,5 meter afstand: Houd 1,5 meter afstand van andere gasten en medewerkers.
 • Gezelschap: Bezoek WILDLANDS alleen of met je eigen huishouden.
 • Verkoudheidsklachten: Blijf thuis als jij of iemand in jouw huishouden verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging) of koorts heeft.
 • Hygiëne maatregelen: Was je handen regelmatig en maak gebruik van de aanwezige desinfectiepunten.
 • Betalen: Betaal contactloos
 • Informatie: Volg de aanwijzingen van medewerkers op
 • Houd de verplichte looproute aan: In het park zijn heldere eenrichtingsroutes aangegeven met extra bebording. Weten hoe de routes lopen? Bekijk dan de plattegrond.
 • Hoest en nies in je elleboog

Richtlijnen dieren

 • 1,5 meter afstand: I.v.m. de gezondheid van onze dieren, ook 1,5 meter afstanden houden tot onze dieren
 • Aai en voer geen dieren

Richtlijnen activiteiten

 • Er is een aangepast activiteitenprogramma. Kijk voor het actuele dagprogramma bij binnenkomst op het informatiebord op het Kompasplein. Tip: maak een foto van het dagprogramma.
 • In- en uitstappen op aanwijzing: In- en uitstappen per gezelschap op aanwijzing medewerkers. Ook in de theaters worden zitplaatsen per gezelschap toegewezen door een medewerker.
 • Tijdelijke sluiting bij wachtrij vol: Attracties kunnen tijdelijk worden afgesloten wanneer de wachtrij vol is.
 • Theater verlaten op aanwijzing: In de theaters is het niet toegestaan het theater te verlaten tijdens de voorstelling. Na de voorstelling begeleiden medewerkers de uitstroom van de gasten.
 • Hygiëne: Voor en na attractie handen desinfecteren. Er zijn extra desinfectiepunten aanwezig bij de attracties.

Richtlijnen horeca

 • Wachtrij vol: Is de wachtrij van een horecalocatie vol? Dan verzoeken wij je door te lopen naar de volgende horecalocatie.
 • Verplaats geen tafels: De tafels staan op een veilige afstand van elkaar opgesteld.
 • Maximaal één gezelschap per tafel
 • Schone tafels: Neem alleen plaats aan door medewerkers schoongemaakte tafels.
 • Mandje verplicht: In de shops is een winkelmandje per persoon verplicht. Zijn de winkelmandjes op? Dan is het maximaal aantal gasten bereikt. Wacht dan even op je beurt tot er weer een mandje beschikbaar is.
 • Raak zo min mogelijk producten aan: Pak alleen de producten die je wilt kopen.

Pretparken

Attractiepark Toverland

Toverland Magische Winterweken

Ook Attractiepark Toverland heeft de nodige maatregelen getroffen om het bezoek net zo veilig te laten verlopen als normaal en bovendien ook héél betoverend natuurlijk.

Reserveren Attractiepark Toverland

In het kader van het coronavirus werkt Attractiepark Toverland met een beperkte maximumcapaciteit. Het aanschaffen of reserveren van een entreeticket voor de datum van je bezoek is om deze reden voor iedere bezoeker verplicht. Tickets online reserveren voor Toverland kan hier.

Corona Regels Toverland

 • 1,5 meter afstand: Bewaar 1,5 meter afstand tot andere gasten en medewerkers
 • Eigen huishouden: Bezoek Toverland alleen of met je eigen huishouden
 • Verkoudheidsklachten: Blijf thuis als jij of iemand in jouw huishouden verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging) of koorts heeft
 • Extra hygiëne: Was je handen regelmatig en maak gebruik van de aanwezige desinfectiepunten
 • Pinbetalingen: Betaal zoveel mogelijk met pin
 • Instructies: Volg aanwijzingen van medewerkers op

Nog vragen hierover? Toverland heeft een FAQ pagina voor meer informatie.

Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn

Hellendoorn opende met Hemelvaart 2020

Het is weer mogelijk om Avonturenpark Hellendoorn te bezoeken sinds Hemelvaart 2020. Lees hier mijn review van Hellendoorn tijdens Corona.

Reserveren Avonturenpark Hellendoorn:

Hier kun je reserveren voor Avonturenpark Hellendoorn, je doorloopt voor het reserveren een aantal stappen. Je dient ook je parkeerticket vooraf te kopen. De tickets ontvang je per e-mail. Bij het kopen van het ticket die je te verklaren dat je het park alleen bezoekt met je eigen huishouden en dat niemand verkoudheidsklachten of koorts heeft. Daarnaar wordt je verwezen naar het Veilig Samen Uit protocol.

Corona regels Avonturenpark Hellendoorn:

Het Veilig samen uit protocol, zul je bij meer attractieparken tegenkomen op deze blog. Het protocol ‘Veilig Samen Uit’ is opgesteld door de 23 grootste dagattracties, waaronder Avonturenpark Hellendoorn, die zijn vertegenwoordigd in de Club van Elf. Het biedt gasten drie garanties, die passen bij de richtlijnen van het RIVM:

 • Iedereen heeft voor toegang een online ticket + reservering nodig: Reserveren op onze website is verplicht aangezien we een lager aantal gasten per dag mogen toelaten. Abonnementhouders dienen hun bezoek ook te reserveren om teleurstellingen aan de poort te voorkomen. Er zijn geen kassa’s geopend. Telefonisch kan niet worden gereserveerd.
 • 1,5 meter afstand: Bewaar 1,5 meter afstand tot andere gasten en medewerkers. Bezoek het Avonturenpark alleen of met uw eigen huishouden. Op het park zijn 1,5 meter markeringen aangebracht. Het is niet mogelijk de wachtrij van een attractie te verlaten i.v.m. de 1,5 meter afstand tot andere gasten. Laat te allen tijde één heel vak vrij tussen u en het gezin voor u.
 • Eenrichting: Wij hanteren éénrichtingsverkeer d.m.v. een vaste looproute. In onze Avonturenpark App treft u de juiste looproute aan. Let op: bij onze waterattracties bevinden de in- en uitgang zich niet dicht bij elkaar. Dit houdt concreet in dat gasten met (niet inklapbare) buggy’s en rolstoelen om moeten lopen i.v.m. het eenrichtingsverkeer. Wij verzoeken u hier vooraf rekening mee te houden.
 • In goede gezondheid verkeren: Blijf thuis als u of iemand in uw huishouden verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging) of koorts heeft. Hoest en/of nies in uw elleboog.
 • Was frequent uw handen: Op het park vindt u diverse wasstraten. Wij willen u vragen hier – vóór het gebruik van attracties – uw handen min. 20 seconden te wassen en hiervoor niet speciaal naar een toiletgebouw te gaan. Tip: neem uw eigen desinfectiemiddel mee.
 • Aangepast gebruik attracties: Onze medewerkers controleren beugels op veilige afstand en kunnen u niet assisteren met beugels en/of bij in- en uitstap. Lukt het niet om uw beugel zelf te sluiten en/of zelfstandig in en uit een attractie te stappen, dan kunt u géén gebruik maken van de attractie. Het is niet mogelijk om uw eigen zitplaats te kiezen, deze zal toegewezen worden door onze medewerkers. Uitgangspassen worden niet verstrekt.
 • Pinbetalingen & Parkeren: We accepteren geen contante betalingen op het park. U wordt verzocht met pin te betalen. Uw parkeerticket is alleen online verkrijgbaar via de Avonturenpark App of op de website. Er zijn geen kassa’s geopend.
 • Gratis App: In onze gratis Avonturenpark App vindt u actuele informatie, waaronder een plattegrond en het aangepaste showprogramma. Wij raden u ten zeerste aan deze voor uw bezoek te downloaden in de App Store en Google Play.

Julianatoren

Halloween Julianatoren
Julianatoren op een drukke dag voor Corona

Stapsgewijs en gedoseerd gaat Julianatoren open sinds 21 mei 2020
Omdat ze een maximum aantal bezoekers per dag mogen ontvangen, vindt de openstelling van het pretpark plaats in drie fases waarin ze toewerken naar dit maximum aantal bezoekers. Zo kan iedereen wennen aan een nieuwe werkwijze en kunnen, waar nodig, de laatste puntjes op de i gezet worden.

Fase 1: alleen abonnementhouders
Vanaf 21 tot 26 mei 2020 hebben alleen onze abonnementhouders toegang tot het pretpark. Al onze abonnementhouders krijgen een mail met uitleg hoe te reserveren.

Fase 2: alleen abonnementhouders en mensen in het bezit van een Julianatorensite-ticket
Vanaf 26 mei 2020 voegen zij de mensen die in het bezit zijn van een ticket, welke op onze site is aangeschaft, aan de groep abonnementhouders toe.

Fase 3: iedereen in het bezit van een geldig toegangsbewijs
De van fase 1 en 2 wordt uitgebreid met de groep mensen die ergens anders als op de site een ticket hebben aangeschaft en de mensen in het bezit van een vrijkaart.

Reserveren Julianatoren

Reserveren is verplicht en mogelijk via de website: reserveren Julianatoren met korting via de website. Je kunt bij je reservering een keuze maken uit twee dagdelen: ochtend (8:00 tot 12:30 uur) en middag (13:30 uur tot sluitingstijd). In het uur dat het park gesloten is kunnen wij extra hygiëne werkzaamheden verrichten en kunnen onze medewerkers pauzeren.

Corona regels Julianatoren

Lees hier het protocol Veilig Samen Uit van de Julianatoren. Zie ook hieronder:

 • Gezondheid: Blijf thuis als jij of iemand uit je huishouden last heeft van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts en of benauwdheid.
 • Eigen Huishouden: Bezoek Kinderpretpark Julianatoren alleen met je eigen huishouden en reserveer online.
 • 1,5 meter afstand: Bewaar te allen tijde minimaal 1,5 meter afstand tussen je gezelschap en andere bezoekers en medewerkers.
 • Hygiëne: Was en/of desinfecteer je handen wanneer je: aankomt, naar het toilet bent geweest, je neus hebt gesnoten, iets gaat nuttigen en bij vertrek.
 • Contactloos betalen: Betaal indien mogelijk contactloos
 • Instructies: Volg de aanwijzingen van de medewerkers op

Richtlijnen attracties

 • Zitplaatsen worden toegewezen: Het is niet mogelijk om je eigen zitplaats te kiezen, deze zal toegewezen worden door onze medewerkers.
 • Betreed de wachtrij als je attractie wilt beleven: Het is niet mogelijk om de wachtrij te verlaten in verband met de 1,5 meter afstand tot andere gasten. Betreed de wachtrij dus enkel als je de attractie wilt beleven.
 • Sluit zelf de beugels: Je bent zelf verantwoordelijk voor het sluiten van de beugels en andere sluitingen. Vergrendel eerst die van je gezelschap, daarna die van jezelf. Onze medewerker controleren deze op veilige afstand en kunnen niet assisteren. Lukt het niet om je beugel zelf te sluiten, dan kun je géén gebruik maken van de attractie.
 • Lengte meten op afstand: Ook het meten van de lengte om de attractie te bezoeken, gebeurt op afstand. De betreffende bezoeker dient zelf plaats te nemen onder de meetlat. Bij twijfel kan de bezoeker helaas géén gebruik maken van de attractie. De beslissing van de medewerker is hierbij leidend.

Richtlijnen speeltoestellen:

 • Toegankelijkheid: Speeltoestellen zijn alleen toegankelijk voor kinderen tot en met 12 jaar.
 • Toezicht houden: Toezicht dient op afstand gehouden te worden met ten minste 1,5 meter afstand tot de volgende persoon.
 • Beperkte toegang: Bij drukte kan de toegang tot het speeltoestel tijdelijk beperkt worden.

Richtlijnen horeca:

 • Zoek een zitplaats: Zoek eerst een zitplaats met het gehele gezelschap.
 • 1 persoon per wachtrij: Per gezelschap mag er 1 persoon aansluiten in de wachtrij.
 • Meubilair: Verplaats het meubilair niet
 • Schone tafels: Neem alleen plaats aan door medewerkers schoongemaakte tafels.

Richtlijnen wandelpaden:

 • éénrichtingsverkeer: Op sommige wandelpaden is uitsluitend eenrichtingsverkeer toegestaan. Dit wordt ter plaatse aangegeven door middel van bebording.

Amusementspark Tivoli

Park Tivoli nijmegen

Gillende kinderen in de achtbaan, het mag weer in Amusementpark Tivoli. Vanaf 1 juni heeft het pretpark voor basisschoolkinderen de deuren weer geopend. Dit uiteraard in goed overleg met de gemeente en Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, want veiligheid staat in het pretpark voorop.

Reserveren amsuementspark Tivoli

Een bezoek aan het pretpark is wel even anders, maar zeker net zo leuk én voordelig. Er wordt een maximaal aantal bezoekers per dag gehanteerd en alle bezoekers wordt gevraagd om voorafgaand aan hun bezoek via de website een dagdeel te reserveren. Het is momenteel alleen mogelijk om online tickets voor het pretpark te bestellen.

Bezoekers kunnen kiezen uit 2 dagdelen:
• Ochtend van 10.00 tot 13.00 uur (€ 10,00 p.p.)
• Middag van 13.30 tot 17.30 uur (€ 12,50 p.p.)

De toegang is alleen geldig voor het gekozen dagdeel. Tussen 13.00 en 13.30 uur zijn zowel pretpark als horeca gesloten in verband met de hygiënemaatregelen.

Feestje Tivoli

Ook kun je in Amusementspark Tivoli weer terecht voor kinderfeestjes. Een uitgebreid feestarrangement inclusief eten en drinken is voor slechts € 17,50 p.p. te reserveren.

Het seizoen loopt van 1 juni tot en met 25 oktober 2020 en het pretpark is op extra dagen geopend in september en oktober.

Corona regels Tivoli

Meer informatie over het park en de veiligheidsmaatregelen is te vinden op www.parktivoli.nl

Wij bezochten Tivoli en Tivoli boscafe al eens, lees je mee?

Familiepark Puy du Fou – FRANKRIJK

Puy du Fou

Frans ‘artistiek avontuur’ Puy du Fou wil harten Nederlanders veroveren. Dit familiepark, voor kinderen vanaf ongeveer 4/5 jaar, ligt in Frankrijk. Puy du Fou ligt in de Noordwest-Franse regio Vendée nabij de stad Nantes, in een prachtige natuurlijke omgeving vol historie met beroemde kastelen langs de rivier de Loire.

Sinds 11 juni opende het park haar deuren weer en kun je het park bezoeken.

Het in Frankrijk gelegen Puy du Fou co-creëerde eerder de populaire ‘Raveleijn’-show in de Efteling en is in eigen land razend populair. Alle optredens zijn combinaties van lokale legendes en echte gebeurtenissen waarin romantiek, emotie en historie centraal staan. Het is een park vol shows en special effects. Drie nieuwe bezoekersmagneten zijn de grote avondshow ‘Les Noces de Feu’, die zich compleet op het water afspeelt, het koninklijk nieuw hotel ‘Le Grand Siècle’ en een conferentiecentrum voor zakelijke evenementen, ‘Le Théâtre Molière’. De doelstelling van Puy du Fou is dan ook niet gering: het park wil uitgroeien tot het beroemdste entertainmentmerk ter wereld

Corona regels Puy du Fou

In en rond het park en bij de voorstellingen :

 • Was regelmatig uw handen. Overal op het park van de Puy du Fou staan handgelpompjes verspreid.
 • Het dragen van een mondkapje wordt sterk aangeraden en is op sommige plekken verplicht. Let er ook op dat u in uw elleboog hoest en niest.
 • Als u zich niet goed of kortademig voelt: informeer direct ons medische team.
 • Respecteer de anderhalve meter regel op drukke plekken.
 • Respecteer het eenrichtingsverkeer door steeds aan de rechterkant te lopen.
 • Kies bij elke voorstelling zitplaatsen met voldoende afstand tot andere groepjes bezoekers.

In de winkels en restaurants :

 • Gescheiden in- en uitgangen bij voorstellingen en restaurants worden duidelijk gemarkeerd.
 • Het aantal bezoekers wordt beperkt op drukke plekken.
 • Raak geen producten aan die u niet van plan bent te kopen.
 • Betaal waar mogelijk met creditcard in plaats van contant.
 • Een persoon per gezelschap bij betaalpunten.

Deze maatregelen worden dagelijks bijgewerkt naar gelang de gezondheidssituatie en de geldende overheidsmaatregelen. Deze lijst is onvolledig en kan regelmatig worden gewijzigd

Museum

Het Spoorwegmuseum

Het spoorwegmuseum Utrecht

Het Spoorwegmuseum gaat op 1 juni weer open. Het museum is ingericht op de 1,5 meter samenleving. Online reserveren is dan ook verplicht, dit kan vanaf vandaag via de website. Directeur Nicole Kuppens is blij dat deuren van het museum weer open kunnen: “We zijn er klaar voor en kijken er enorm naar uit om onze bezoekers te ontvangen. Uit de reacties merken we dat we gemist worden, we gaan ervoor zorgen dat iedereen weer samen een leuke dag in het museum kan hebben.”

Reserveren Spoorwegmuseum

Reserveren is verplicht en mogelijk via de website: Reserveren Spoorwegmuseum

Corona regels Spoorwegmuseum

Om de veiligheid te garanderen heeft het Spoorwegmuseum een aantal huisregels opgesteld:

 • Al onze bezoekers dienen online een aankomsttijd te reserveren.
 • Bij koorts of verkoudheid thuisblijven.
 • Blijf als huishouden bij elkaar.
 • Even wachten? Blijf binnen de aangegeven vakken.
 • Houd 1 spoorbreedte afstand tussen huishoudens.
 • Betaal bij voorkeur contactloos.

Bekijk hier de Huisregels Spoorwegmuseum.

De Hermitage Amsterdam

Ridders in de hermitage amsterdam

Wij bezochten de gave ridders tentoonstelling in Hermitage Amsterdam “Romanovs in de ban van de ridders” in het prachtige museum De Hermitage in het hartje van Amsterdam. De tentoonstelling loopt van 19 november 2020 tot en met 31 juli 2021.

Het avontuurlijke verhaal van Romanovs in de ban van de ridders is er voor het hele gezin. Van adembenemende kunst van bekende meesters als Hugo van der Goes tot een spannende speurtocht met hoorspel, voor kinderen vanaf 7 jaar. Ook is er een hashtag-tour waarin televisiepersoonlijkheid Tim Hofman enkele spraakmakende topstukken verbindt met populaire thema’s van nu. Geschikt voor jongeren vanaf 15 jaar. En voor 15-24 jarigen is er de Grand Art Game, met quizzen over de middeleeuwen en ridders. Maar bovenal is de tentoonstelling een beleving vol epische ridderavonturen, romantische jonkvrouwen en zeldzame kunstschatten die straks voor het eerst in Nederland te zien zijn.

Voor kinderen is er een te gekke audiotour in de vorm van een hoorspel, waarbij ze ook een drakenspeurtocht kunnen doen.

Corona maatregels Hermitage

De Hermitage zorgt er samen met de bezoekers voor dat het museumbezoek zo veilig en prettig mogelijk verloopt. De Hermitage hanteert hiervoor het protocol voor veilige en verantwoorde heropening van musea en het horecaprotocol. Daarnaast neemt de Hermitage waar nodig extra maatregelen. Kijk op de website voor meer informatie.

Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op Hermitage.nl. Kinderen t/m 11 jaar mogen gratis de tentoonstelling bezoeken. Inclusief spannende speurtocht “Op drakentocht in de riddertijd”

Veelgestelde vragen (FAQ)

Zijn mondkapjes verplicht?

Mooi mondkapje dragen

Voor alsnog geldt alleen dat mondkapjes verplicht zijn in het OV en in vliegtuigen. Dus niet in pretparken, dierentuinen of musea. Het rivm schrijft hierover: Mondkapjes in privétijd niet nodig. “Met de huidige regels in Nederland is het niet nodig om in je privétijd mondkapjes te dragen. Een uitzondering vormt het openbaar vervoer. Gebruik van een niet-medisch mondkapje is vanaf 1 juni verplicht als je reist met het openbaar vervoer, omdat je hier niet voldoende afstand van elkaar kunt houden. Overigens is er slechts beperkt wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit van deze kapjes.” Bron: RIVM.

Wanneer mag je het pretpark niet in?

Zoals de regels van het RIVM blijf je thuis bij koorts of verkoudheid. Deze regels hebben de diverse uitjes ook gesteld. De meeste uitjes hanteren het Veilig Samen Uit protocol Club van Elf. Het protocol ‘Veilig Samen Uit’ is opgesteld door de 23 grootste dagattracties.

Mag je in het pretpark of de dierentuin naar de wc?

Er kan gewoon gebruik gemaakt worden van openbare toiletten. Was goed je handen.

Kan je eten in de restaurants?

Per uitstapje is hier aangegeven wat de mogelijkheden zijn. Vrijwel alle uitstapjes geven aan dat ze speciale richtlijnen hebben waarbij de 1,5 meter afstand geborgd kan worden. Zoals dat je maar met 1 persoon in de wachtrij mag staan en dat je eerst een tafeltje uit zoekt. Want je kan dus alleen plaatsnemen als er een tafeltje vrij is.

Bij sommige uitjes kun je alleen eten afhalen.

Mag je je ticket ruilen als je ziek bent?

Dit is natuurlijk een heel goede vraag. Want misschien had je nog geen klachten bi het kopen van het ticket, maar wat als je nu klachten ontwikkelt. De meeste locaties zijn hierin flexibel. Neem daarom contact op met de locatie via de contactpagina op de website van het betrefende uitje.

Kan ik echt niet met contant geld betalen?

Vrijwel alle uitstapjes willen dat wij met de pin en contactloos betalen. Mag dat?

De rijksoverheid zegt hierover: “De wet verplicht niemand om wettige betaalmiddelen te accepteren. Een winkelier mag contant geld (biljetten en munten) of betalen met een pinpas of creditcard weigeren. Wel zal hij in de regel aangeven welke betaalmiddelen hij niet accepteert. Bijvoorbeeld via raamstickers of kassastickers.”

Zijn er voor jou echt geen mogelijkheden om met de pin te betalen, neem dan eens contact op met de locatie vooraf. Wie weet zijn er uitzonderingen.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *