Escape room de game – 2 spelers

Ik ben een aantal keer in een escape room geweest, zowel met collega’s als met mijn hockeyteam. Echt een aanrader. Het is superleuk om zo samen puzzels op te lossen en te ontsnappen, want dat is het doel natuurlijk. Een fysieke escaperoom, waaruit je moet ontsnappen met een hele groep, is natuurlijk wel anders dan een spel dat je aan tafel kan spelen, met twee personen. Toch leek het mij daarom niet minder leuk en ook echt het proberen waard.

Escape room 2 spelers

2 players escape room van Identity games

Identity games, maakte een twee spelers editie van een escape room. Een spel waarin je wordt ‘opgesloten’. Het is de bedoeling dat je door het oplossen van puzzels en raadsel verschillende codes vindt, waarmee je binnen 60 minuten kunt ontsnappen.

Je moet dus je hersens laten kraken, gebruik maken van teamwork en let vooral ook op de details. Het spel heeft 2 spannende avonturen en een 15 minuten durend introductiespel.

Je kan het spel maar 1 keer spelen, dan ken je het spel natuurlijk al en is het tijd voor anderen om jouw tijd te verbeteren.

Inhoud van het spel

  • hintboek
  • hint decoder
  • 3 avonturen (kidnapped, prison island en madhouse)

Verder nodig:

  • Volledig opgeladen smartphone (met de escape room game app)
  • of chrono decoder met sleutels uit het basisspel

Op www.escaperoomthegame.com lees je de faq en vind je de onderdelen die je zelf kunt printen en de walkthrough waarin je na afloop van het spel kunt lezen hoe je het avontuur had moeten oplossen en waar je de verborgen aanwijzingen had kunnen vinden. Je kunt dankzij de app of de digitale chrono decoder ook thematische achtergrondmuziek afspelen en je kan foto’s delen van je tijd en team.

Het advies is, dat je eerst het spel Kidnapped speelt, want dat is een 15 minuten durend introductiespel, daarmee krijg je goed door hoe het spel werkt. Daarna kun je de echte spellen nog makkelijker spelen.

Het doel van de escape room spellen

Elk avontuur bestaat uit drie delen. Je moet in elk deel een code vinden, bestaande uit vier sleutel, die je invoert in de decoder. Je moet de 3 juiste codes vinden om binnen 60 minuten te kunnen ontsnappen uit de Escape room.

Heel tof om te doen, trek er even een gezellig avondje voor uit. Dan heb je een uitje, maar dan thuis!

Succes met ontsnappen!

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Escape room met 2 personen
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *