Familiespel: SETUP

Een spel uittesten, daar houd ik mij voor aanbevolen. Met kinderen van 7 en 9 jaar oud kan je heel goed spelletjes spelen. Ideaal zijn spellen die net iets minder dan een half uur duren. Daar hebben we na het eten vaak tijd voor en uiteraard ook in het weekend. Naast dat we ook altijd graag een potje pesten spelen of 30 seconds junior, is een spel zoals SETUP meteen goed ontvangen aan de keukentafel! Ik vertel je graag hoe SETUP werkt.

SETUP

In eerste instantie doet het mij een beetje denken aan Rummikup of Triominos, de steentjes zijn voorzien van de afbeeldingen die je kent van speelkaarten die je gebruikt voor persten; harten, klaver, schoppen en ruiten. De kleuren daarentegen zijn lekker trendy en vrolijk.

setup bordspel

SETUP is eenvoudig: Spelers combineren kleuren en nummers op kaartachtige tegels om punten te verdienen. De plaatsing is essentieel, want de spelers kunnen combinaties in alle richtingen maken of zelfs tegels stapelen om een tegenstander af te schudden. Een enkele tegelplaatsing kan punten opleveren voor meerdere sets als deze zich in verschillende richtingen uitstrekt, maar spelers moeten oppassen dat ze hun tegenstanders niet helpen hun eigen sets te maken! SETUP kan gespeeld worden met 2-4 spelers in een competitieve modus of in een team modus. Het biedt een spannend set-building spektakel voor de hele familie

“Een van onze missies als team is om mensen samen te brengen met een nieuwe kijk op traditionele spellen – en dat voor alle leeftijden”, aldus Birgitte Bülow, CEO van Bezzerwizzer Studio. “Een nieuwe draai geven aan klassiekers als rummy is een geweldige manier om families samen te brengen. We weten dat rummy-fans dol zullen zijn op de nieuwe wendingen en mechanismen, zoals de introductie van tegels met een extra kleur en een duidelijk scoresysteem op basis van het bord. Deze veranderingen maken SETUP net zo leuk en gemakkelijk te starten voor nieuwe spelers als voor ervaren kaartspelfans!” 

setup bordspel

Hieronder zie een YouTube video waar je het spel in beeld ziet:

We hebben het spel nu een aantal keer gespeeld en het is makkelijk en snel te spelen. Leuk en als je wilt ook tactisch! Wij speelden het spel al met 4 personen, maar ook met 3 of 2. Er zijn varianten mogelijk, die hebben wij nog niet gespeeld. Zo kan je hem ook in groepjes van 2 spelen.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *