Favoriete tijdschriften voor vrouwen

In de zomervakantie lees ik altijd veel meer dan thuis. Ik verslind gerust een boek per week. Ik vind het heerlijk als de kinderen aan het spelen zijn om even een boek te lezen, maar ook ’s avonds voor het slapengaan. Ik neem mij dan altijd voor om dat voorttezetten zodra het echte leven weer begint. Maar zo gauw ik weer opgeslokt word door de waan van de dag en weer in het ritme van kinderen naar school, werken, eten, sporten, beland ik toch wel vaak uitgeput op de bank met Netflix aan. Soms lukt het om een paar pagina’s van een boek te lezen, maar al gauw gaat er zoveel tijd tussen zitten, dat ik niet meer herinner wat er ook alweer was gebeurd een paar pagina’s eerder. Een tijdschrift is dan een heel mooi alternatief. Korte verhalen kun je toch wat eerder even snel lezen en het levert wel de ontspanning op die je zoekt. Wat zijn nou leuke vrouwentijdschriften op dit moment? Natuurlijk is het heel persoonlijk wat je leuk vindt om te lezen, maar ik heb wel wat persoonlijke voorkeuren en hierbij ook nog wat opties die jij misschien ook leuk vindt.

Lezen boek
Afbeelding van silviarita via Pixabay

Libelle

Mijn oma en moeder lazen vroeger de Libelle al. Ik had er toen altijd een beetje een oudere vrouwen associatie mee, maar de Libelle is ontzettend leuk. Veel lange verhalen en helemaal leuk voor de jonge moeders zoals wij, haha. Het is gevarieerd, van tuinieren en interieur tot persoonlijke verhalen. Ik vind ook dat je vaak best wel wat in handen hebt en je dus niet na een half uur door het hele tijdschrift heen bent.

Vriendin

De vriendin heeft heel veel persoonlijke verhalen, daarmee vind ik het ook echt een vrouwenblad als ik het zo mag generaliseren. Tsja, dat doet de naam eigenlijk ook. Dat leest heerlijk weg, soms zijn het verhalen waar je je heel goed in kan verplaatsen en soms staat het ver van je eigen bed maar is het leuk om te lezen. Ik vind het altijd net als bij Instagram, leuk om te kijken hoe anderen hun privé leven leiden. Leuk voor nieuwsgierige dames.

Margriet

Ik associeer de Margriet met de Libelle. Ik denk ook omdat ze allebei al lang bestaan en ook mijn moeder een Margriet abonnement had. In Margriet vind je recepten, mode trends, maar ook volop reisinspiratie, informatie voer gezondheid aangevuld met persoonlijke verhalen en interviews. Anita Witzier en Anette Heffels hebben standaard een column in Margriet.

&C

&C is het magazine van Chantal Janzen. Een redelijk nieuw magazine in de rij van vrouwenbladen, maar heel vernieuwend. Boordevol inspirerende verhalen en er wordt geen blad voor de mond genomen. Dit is persoonlijk wel een van mijn favorieten. Het is ook meestal een goed gevuld magazine waar je wel even mee vooruit kan. Daarnaast ben ik wel fan van Chantal. Ik vind haar ontzettend gevat en een leuke en mooie vrouw.

LINDA.

Net als Chantal Janzen heeft Linda de Mol een heel eigentijds magazine gelanceerd. Misschien doet Linda het nog wel beter dan Chantal. Ze bereikt een enorme doelgroep, met het magazine, maar aangevuld met social media. Natuurlijk laat &C daar ook niet veel liggen. Linda heeft een superactieve Facebookgroep is er een compleet platform gecreëerd voor de moderne vrouw. Of je nou twintiger bent of al bijna met pensioen, een spraakmakend tijdschrift. Ik lees het graag en ben ook op de hoogte dankzij het Linda nieuws op Facebook.

Happinez

Happinez magazine is voor vrouwen die willen lezen over diepgang, zingeving gecombineerd met een pure en stijlvolle manier van leven. Het is een mindstyle magazine. Voor vrouwen die mindful in het leven (willen) staan. Ik denk dat het goed past bij deze tijd waarop we bewuster willen leven. Rekening houden met natuur en aarde, maar ook met jezelf.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *