Gastblog Kim: Fietsen met een peuter

Sinds Kim een fietsstoeltje heeft wil ze gaan fietsen, maar er ontbrak nog een ding; een fiets. Op Ameland gaat ze haar fietsstoeltje meenemen en dan… fietsen! Lees hier over haar plannen.

Het zonnetje schijnt en de vogeltjes fluiten. De lente is aangebroken en mama wil fietsen.

Toen ik het Bobike fietsstoeltje binnen kreeg wilde ik hem al meteen uitproberen. Hij is zo mooi, maar behalve dat ik geen fiets heb was het toen december, niet echt een fijne temperatuur om te fietsen en dan heb ik het nog niet eens over de gladheid.What's on mama's mind gastblog kim

Ik heb al heel lang geen fiets, niet nodig ook. Alles is in de buurt. Vroeger reed ik elke heuvel af, door zand heen en hard de bocht door, maar naar mate de jaren verstrijken vind ik alles steeds enger worden. En met mijn dochter voorop zal die angst niet minder worden. Ik zal dan ook echt weer even in moeten komen, maar fietsen verleer je nooit zeggen ze.

Aankomende week kan ik oefenen, dan gaan we naar Ameland. Heerlijk door de duinen heen fietsen. En daarna? Dan moet er echt een fiets gekocht worden. Ik ben een pietlut als het gaat om fietsen. ik vind fietsen eigenlijk allemaal lelijk en duur. Maar ik wil ook geen goedkoop Decathlonnetje. Ik zal mijn voorkeur terzijde moeten leggen als ik snel op de fiets wil stappen. Wel moet de fiets geschikt zijn voor een kinderzitje; dubbele standaard, breder stuur en stuurslot.

What's on mama's mind bobike One

Waarheen we gaan fietsen weet ik nog niet. Eerst maar naar oma en het zwembad en zo steeds een stukje verder. Maar eens opzoeken waar er nog meer kinderboerderijen zijn. Die van ons is zo dichtbij daar heb ik geen fiets voor nodig. Dat is twee keer trappen met mijn trappers en ik ben er al. Ook ben ik benieuwd hoe mijn dochter gaat reageren op het fietsen. Als we nu langs fietsen lopen vindt ze die reuze interessant en haar eigen duwfiets vindt ze ook geweldig.

Zal het een Nederlandse gen zijn die ons de liefde voor fietsen geeft?

Kim van Smeerdijk schrijft met regelmaat gastblogs op What’s on mama’s mind. Kim is eigenaresse van webshop Van Smeerdijk. Ze maakt t-shirts voor jong en oud met een eigen tekst, maar ook tassen, huisdecoratie en kaarten kunnen met een persoonlijke boodschap gemaakt worden. Je kunt haar ook volgen op Instagram en Facebook.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *