Je dreumes in een fietsstoeltje

What's on mama's mind fietsstoeltje bobikeFietsen met temperaturen rond het vriespunt, moet jij er niet aan denken? Of spring je met -5 nog op de fiets? Als je van warmere temperaturen houdt heb je het de laatste tijd goed gehad. Gaat jouw baby, dreumes, peuter of kleuter mee in het fietsstoeltje?

In het fietsstoeltje naar het kinderdagverblijf

Wij fietsen graag. We vinden het ontzettend leuk om even een rondje te fietsen met de kinderen. Maar ook vinden we het makkelijk. de Kinderen even naar het kinderdagverblijf brengen of gezellig naar het centrum om wat te drinken in de stad. Extra makkelijk op de fiets. Het was deze winter af en toe steenkoud. Je moest jezelf dus al heel goed aankleden, maar die stilzittende kleintjes, is dat voor hun wel leuk?

Als het echt zo koud is als destijds dan ga ik ook niet met de kinderen voor de lol op de fiets. Even een kort ritje naar het kinderdagverblijf kan naar mijn idee best. Mijn dochtertje heeft een maillot aan met daaroverheen een broek. Dikke sokken en haar leuke laarsjes. Haar dikke winterjas, handschoenen, sjaal en een muts. Eigenlijk moet ze haar helmpje op op de fiets. Dat heb ik mezelf voorgenomen.

What's on mama's mind bobike helm one

Waarom ik het nog niet heb gedaan weet ik eigenlijk niet. Gemak, maar dat is best onverstandig. Ze heeft hem gewoon liggen. Mijn zoontje heeft zijn helmpje altijd op op de loopfiets, maar op de fiets achterop ook niet. Wat doen jullie? Met de kou is het overigens ook nog eens extra warm, maar goed als het warmer wordt is een helmpje ook minder prettig? Ondanks dat ze goed ventileren. Ik ga er nog een (paas) ei over leggen, wat ik er mee doe.

Dreumes en peuter bij mama in het fietsstoeltje

Op mijn fiets hebben we al eerste een fietszitje geplaatst nadat mijn zoontje (nu al ruim drie jaar) geboren is. Wij hielden altijd al van fietsen en gingen ook meestal op de fiets naar het werk. Dat je dus met je kleintje gaat fietsen is dan best wel een vanzelfsprekendheid. De eerste twee jaar is mijn zoontje ook opgegroeid midden in de stad, dan wil je helemaal niet met de auto op pad willen. Lekker lopen en fietsen. Een fietstoeltje werd geplaatst voorop de fietst (voorzitje) en vanaf een maand of 10 gaat hij mee op de fiets.Hij vindt het geweldig, fietsen. Lekker buiten en rondkijken. Oké afgelopen winter heeft hij weleens gemopperd dat het zo koud was, onderweg naar het kinderdagverblijf, maar dat gaat over een afstand van 800 meter. Dus met een zucht en een steun was het ook weer voorbij.

Bij papa in het fietsstoeltje

What's on mama's mind fietsstoeltje bobikeInmiddels zit hij in het stoeltje achterop, in januari werd hij drie jaar en dan ben je wel groot genoeg voor een achterstoeltje en bijna te groot voor een voorzitje. Daarnaast heeft hij inmiddels een zusje die ook mee gaat op de fiets. Zodoende heb ik twee stoeltjes op mijn fiets. Mijn fiets is echter veel te klein voor papa. Dus niet heel handig als hij ook wil fietsen met de kinderen. Dankzij Bobike kan hij nu echter ook zelf met zijn eigen fietsen met mijn dochtertje op pad. We hebben de Bobike ONE mini voor op papa’s fiets. En wat is er nog leuker dan met mama fietsen? Juist met papa fietsen.

Tot welke leeftijd kan een kind in een fietsstoeltje?

Tot welke leeftijd zitten kinderen eigenlijk in een fietsstoeltje? Ik ben het eens gaan opzoeken:

Een voorzitje is geschikt voor kinderen tot ongeveer 3 jaar of 15 kilogram, schrijft Oei, ik groei. Ook schrijven zij dat een kindje mee kan in het een voorstoeltje als je baby zelfstandig kan zitten. Ik zou persoonlijk wel wachten tot je kindje echt minimaal 9 a 10 maanden is, ook al zit hij al met 6 maanden!
Na de leeftijd van drie jaar of het gewicht van 15 kg kan je kleintje dus in het achterstoeltje. Let wel op de voetensteunen en eventueel een jasbeschermer. Dus zorg dat je kleintje niet met zijn voeten tussen de spaken kan komen!

Het Bobike ONE mini fietsstoeltje die wij hebben kost € 69,99.

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *