Fietsstoeltje voor grotere kinderen; Bobike

Je kind meenemen op de fiets is handig en makkelijk, maar op een gegeven moment wordt je kleuter best wel groot voor een fietsstoeltje. Voorop ging al even niet meer, want je zag niks meer door het lichaampje dat je zicht blokkeert en tevens bungelen de voeten ergens op je knie, als je ze er überhaupt nog ingeschoven krijgt. En ook achterop wordt het krap, dat merkten wij ook, met de neus in je rug werden ze vervoerd. We testten de Bobike Classic Junior. Een achterzitje voor grotere kinderen, kleuters en jonge kinderen.

Fietsstoeltje bobike achterstoeltje op frame
Kim op de fiets en Nikita op een Bobike One kinderstoeltje

Kind gaat zelf fietsen

Natuurlijk gaat je kindje op een gegeven moment zelf fietsen. Vanaf een jaar of 3 / 4 fietsen ze vaak wel zelfstandig zonder zijwieltjes op 12 inch fietsje. Doordat veel peuters een loopfiets hebben gehad, gaan ze soepeltjes over op een eigen fiets, zelfs zonder zijwieltjes. Dankzij de loopfietsjes hebben ze een goede balans gekregen en fietsen ze vaak zo weg.

fietshelm nutcase

Ook is een bakfiets of een fietskar een ideale oplossing om je kinderen te vervoeren, maar heb je dat niet, dan toch maar achterop. Wij onderzochten welk fietsstoeltje de ideale oplossing is voor een groter kind.

Thule fietskar chariot lite 2
fietskar Thule 2 kindjes

Bobike Junior Classic

De Bobike Junior Classic is het ideale fietsstoeltje voor kinderen vanaf ongeveer 4 of 5 jaar. Het is een rugsteun met een zitvlak, waardoor de kinderen lekker achterop zitten, maar het is niet meer een fietsstoeltje zoals de stoeltjes voor jongere kinderen. Ook zitten de voeten los op steunen.

Over de Bobike Classic Junior

De Bobike Classic Junior is een junior zitje voor montage achterop de fiets en geschikt voor kinderen met een leeftijd 5 tot 10 jaar of tot een lichaamsgewicht van 35 kg. De Bobike Classic Junior wordt geleverd inclusief montagemateriaal voor bevestiging aan de zadelbuis. Deze bevestiging past op ronde en ovale buizen met een diameter van 28-50mm.

Kenmerken van de fietsstoel:

Bobike achterzitje classic junior voor grotere kinderen
Bobike Classic Junior
  • Zachte, waterafstotende bekleding
  • Tevens als bagagedrager te gebruiken, want inklapbaar
  • Inclusief handige tassenbeugel
  • In lengte verstelbare heupgordel
  • In hoogte verstelbare voetsteunen

Bobike Classic Junior bevestigen

Het bevestigen van deze kinderstoel kan je het beste laten doen door een fietsenmaker, maar een handig persoon komt er ook uit. Je moet heel goed daar de handleiding kijken en YouTube filmpjes bieden vaak een uitkomst.

YouTube filmpje montage

Fietsstoeltje elektrische fiets

Tegenwoordig is de e-bike een veelvuldig gebruikt vervoersmiddel in Nederland. Het zorgt er voor dat je op een milieuvriendelijke manier grote afstanden kunt overbruggen. Na het wegbrengen van jouw kinderen, door naar het werk op de fiets? Dan is een fietsstoeltje op de elektrische fiets een uitkomst.

achterzitje bobike bevestigen fiets
frame voor bevestigen fietsstoeltje elektrische fiets

De Bobike Classic Junior is echter niet geschikt voor e-bikes met een batterij in de bagagedrager. Voor een elektrische fiets heeft Bobike ook een goed achterzitje en hiermee dus een prima alternatief: fietsstoeltje elektrische fiets.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Bobike Classic Junior
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *