Flexiq: Orbito spel 7+ jaar

Dit spel met een naam dat verwijst naar je oogkas, ziet er supersnel en aantrekkelijk uit. Heel simpel is het vier op een rij met knikkers en een extra uitdaging; Namelijk het spel beweegt. Het is een strategisch spelletje, want door 1 druk op de knop, verschuiven alle knikkers.

Hoe werkt orbito?

orbito flexiq

De spelregels van Orbito zijn kort en overzichtelijk.

  1. Je start met je eigen kleur, wit of zwart.
  2. Spelers leggen om de beurt een knikker in het spel, met als doel om 4 knikkers van jouw kleur in een horizontale, verticale of diagonale lijn te krijgen: 4 op 1 rij.
  3. Druk op de knop.Om je beurt te beëindigen, moet je de Orbitoknop indrukken. Hierdoor verschuiven ALLE knikkers 1 positie in hun ‘orbit’!
  4. Heb je 4 op een rij? Dan heb je gewonnen.

Je moet dus goed opletten, want het is een strategisch spel. Zo kan je de strategie van je tegenstander dwarsbomen. Want tijdens jouw beurt verander je dus de positie van zijn knikkers.

Ik vind dit een heel tof spel. Het is voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar en te spelen met 2 spelers. Het is ook hartstikke leuk voor jezelf om met andere volwassenen te doen. Dit is echt zo’n spel dat je er even bij pakt na het eten, maar je moet wel goed scherp blijven, want als je je focus verliest, dan verlies je het spel!

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *