Fotoalbum bestellen bij MYPOSTER

Ik lig al jaren achter met het bestellen van fotoalbums en daar baal ik regelmatig van. Ik vind het zelf zo leuk om door albums heen te bladen en ik zie dat mijn kinderen ook graag op die manier herinneringen ophalen. Ik ben altijd voornemend om dit jaar weer van de vakantie een mooi album te maken en dat direct als we terug zijn van vakantie. Vervolgens plof ik liever op de bank voor Netflix als ik een avondje vrij heb, dan dat ik mijn computer openklap om weer foto’s te gaan uitzoeken. Inmiddels heb ik een aantal fotoalbums ingehaald en ben ik voornemend om dit voortaan bij te houden! Een goed voornemen voor het nieuwe jaar, maar ook meteen leuk kerstcadeau.

Ik maakte direct een fotoalbum van een familievakantie, wat mij meteen bracht op het idee om dit met kerstcadeau te doen aan familie. Een fotoalbum is immers een heel mooi en persoonlijk kerstcadeau. Zo’n persoonlijk cadeau daar mag je best wat moeite in stoppen. Ik maakte kennis met MYPOSTER om fotoproducten op te maken en mocht een fotoalbum bestellen om het uit te proberen. De uitgelegen kans om eindelijk een fotoalbum samen te stellen. Dat moeite in stoppen viel vervolgens enorm mee, het was vooral de drempel, om er aan te beginnen, die ik over moest, dan dat het nou veel werk was. Dat kwam mede door het eenvoudige gebruik van de MYPOSTER software. Hierbij mijn ervaring.

fotoalbum myposter

MYPOSTER

MYPOSTER is een fotowebsite waar je diverse fotoservices vindt. Van kalenders; gepersonaliseerd met foto’s, wanddecoratie en collages tot de mooiste fotoalbums. Dat laatste ging uitproberen en ik ben erg enthousiast over het gemak waarmee de software werkt en de variëteit van voor opgemaakt fotoalbums dat ze aanbieden. Het programma werkt heel intuïtief. De functionaliteiten zitten voor mijn gevoel op een logische plek. Ik heb in het verleden al wel verschillende fotoalbums gemaakt (die keren dat ik mijzelf er wel toe kon aanzetten) en daarbij ook wel af en toe een ervaring gehad dat ik echt niet kon werken met bepaalde systemen. Soms liepen ze vast of kon ik niet vinden waar ik teksten kon toevoegen of wijzigen. Ik vind het vervelend als ik er te veel tijd aan kwijt ben, dus dat de software snel en soepel werkt is voor mij essentieel. Ik heb niet al te veel geduld met computersystemen, dus ik ben erg kritisch op het gebruik. Verder vind ik het fijn als alle knopjes logisch te vinden zijn. Ik houd er niet van als een systeem zo gemaakt is dat je er alleen mee kan werken als je er vaak gebruik van maakt. De plekken waar je foto’s kan toevoegen of teksten kan wijzigen moeten logisch zijn.

myposter fotoalbum maken

Er is veel keuze bij MYPOSTER om een album in een bepaalde stijl te maken. Daarmee bedoel ik dat er fotoalbums zijn die hun achtergrondafbeeldingen in een bepaalde sfeer of thema hebben, waardoor je je fotoalbum een specifieke uitstraling meegeeft. Er staan dan afbeeldingen tussen de teksten of er is een achtergrondje. Er zijn veel opties in de pagina indeling en de hoeveelheid foto’s per pagina, waardoor je echt heel speelse of juist rustige albums kunt samenstellen. Soms is het mooi om een heel grote pagina brede foto te plaatsen en van sommige momenten wil je juist een heleboel foto’s over de spread verdeeld hebben. Dat lukt zonder dat dat je veel werk kost. Het uploaden van foto’s ging ook heel makkelijk en kan ook goed vanaf je telefoon.

Ik maak eigenlijk altijd veel te veel foto’s als ik op vakantie ben. Ik probeer tijdens mijn vakantie al wat voor te sorteren, door dubbele foto’s te verwijderen en de leukste foto’s in een apart mapje te slepen. Dit maakt uiteindelijk het samenstellen van het album veel makkelijker. Ik moest nu nog albums maken van jaren terug, het nadeel is dan dat je de chronologische volgorde niet altijd herinnert van je foto’s. Daarbij heb ik meteen een handige tip om je fotoalbums sneller te maken en in te delen.

Submappen maken voor een fotoalbum

myposter software

Mijn tip voor het snel en efficiënt maken van een fotoalbum is je vakantie opdelen in submappen. Ik had van één vakantie in dit geval een mapje gemaakt op mijn computer en daarin submapjes. De submapjes waren bijvoorbeeld “zwembad” en “camping”, maar ook specifieke wandelingen of uitstapjes. Ik sleepten stuk voor stuk foto’s uit de algemene map in de submapjes. Zo had ik ineens 5 aparte mapjes, die ik zou verdelen over delen van het fotoalbum. Ik kan mij overigens ook voorstellen dat je dit juist op chronologie; op tijdsvolgorde doet, dus van dag tot dag. Daar koos ik nu echter niet voor. Vervolgens kon ik zo steeds voor een spread pagina bepaalde submappen selecteren waar ik foto’s uit haalde om een pagina op te maken. Je hebt alles bij elkaar en goed overzicht van welke foto’s je hebt om uit te kiezen. Ik was in 30 minuten klaar met mijn fotoalbum.

Fotoalbum al kerstcadeau

Een leuk idee voor de feestdagen is een fotoalbum maken voor iemand in jouw familie. Maak bijvoorbeeld voor opa en oma een boek met de mooiste foto’s van hun kleinkinderen. Kunnen opa en oma nog meer genieten van hun kleinkinderen en ook leuk om samen met de kinderen te bekijken. Een mooie verpakking er om en onder de kerstboom of bij het kerstdiner.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *