Moederdag

Gastblogger Kim schreef een blog over Moederdag. Aanstaande zondag is het zo ver, 12 mei worden alle mama’s weer extra verwend.

What's on mama's mind gastblog kim

Moederdag

De tweede zondag van mei komt er weer aan. Oftewel Moederdag; 12 mei is het weer Moederdag. Uitslapen, Ontbijt op bed, (zelfgemaakt) cadeautje.

Helaas ook een dag die verschrikkelijk commercieel wordt uitgebuit. Het is juist een dag om je moeder te eren. Haar te laten weten dat je haar waardeert, van haar houdt of de beste van de hele wereld vindt. Daar hoeven geen dure cadeaus bij. Gewoon een lief gebaar is al genoeg. Als kind maakte ik op school tekeningen of plaksels met van die briefjes erbij waar op stond “lieve mama jij bent de aller beste”, als tiener vond ik Moederdag nergens op slaan en nu begrijp ik de reden waarom we er aandacht aan besteden.

Moederdag gasbtlog Kim ontbijt op bed

Nu ik zelf moeder ben begrijp ik pas de gedachte erachter. Mijn moeder is heel belangrijk voor mij. Ze is er altijd voor me. We snappen elkaar door en door. Nikita heeft bijvoorbeeld nooit naar de kinderopvang gehoeven en ook straks als ze naar de basisschool moet is zij er om haar op te halen als wij dat niet kunnen. Daar wil ik haar voor bedanken. Dat verdient wel wat waardering. Natuurlijk, vind ik het zelf ook leuk om een tekening van mijn eigen dochter te krijgen, maar begrijpt ze eigenlijk wel waarom ze dat doet? Ze komt net kijken bij de betekenis houden van. Ze maakt die knutsels omdat de school het vraagt, maar vanochtend kwam ze opeens zelf met “het is bijna moederdag” zinnetje.

Ik: hoe weet je dat?
Zij: van oma. (Zei ze opgewekt)
Ik: Weer je waarom we dat vieren?
Zij: nee
Ik: omdat je je mama lief vindt, vind je mij lief dan? Zij: Ja ik hou van jou, heel veel zelfs
Ik: nou dan kunnen we wel Moederdag vieren toch? Zij: Ja! (Opgewonden)

Moederdag gasbtlog Kim ontbijt op bed gezichts maskers

Een cadeautje dat gekocht wordt door mijn man aangezien zij dat nog niet kan vind ik onzin, dat hoef ik niet. Eigenlijk hoef ik niks op Moederdag. Ik vind dat ze iets moet geven wanneer ze het zelf wil en liefst ook snapt waarom. Dat betekent dat ik haar de aankomende jaren die betekenis moet gaan leren zodat ze het gaat begrijpen en uiteindelijk hopelijk zelf de beslissing maakt er wat mee te doen.

Eigenlijk hoort het in het rijtje van Pasen en kerst thuis. Ook daar wil ik dat ze de betekenis achter het feest van leert. Het enige wat ik hoop te krijgen is een uurtje extra slaap, jullie toch ook?

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *