Gastblog door Kim: Hiep hiep 1 jaar

Vandaag weer een blog van mijn gastblogger: Kim van Smeerdijk. Dit keer vertelt ze over de eerste verjaardag van haar dochtertje.

What's on mama's mind gastblog kimHiep hiep 1 jaar

Samen met een vriendin die gezellig bij ons blijft slapen, zet ik de taart op tafel. Vanuit mijn ooghoek zie ik de keuken, die inmiddels op een slagveld lijkt, poedersuiker, fondant en klodders boter crème… Morgen is het zover dan ben je 365 dagen oud. Van 3 kilo naar 9 kilo kruipend ondeugendheid. Ik wilde het niet, vond het onzin maar ook ik ben er toch wel een beetje ontroerd door. Al een jaar lang mag ik mij mama noemen.

Ik weet het nog als de dag van gisteren dat je geboren bent, want wat iedereen ook zegt, ik ben het niet vergeten. Ja de pijn valt niet terug te halen en nee niet elk uur staat nog op mijn netvlies maar het gevoel is er nog steeds. Zo’n bijzondere spannende gebeurtenis raak ik niet snel kwijt. En wat is er veel veranderd dit jaar, alles in positieve zin. Nikita heeft mij een doel in het leven gegeven. Meer begrip voor de mede-ouders en geduld gegeven, maar vooral respect voor mijn ouders.

Daarnaast is ook mijn dagelijkse invulling totaal anders  geworden. Daar heb ik wel even aan moeten wennen. Naast het werken (vier dagen in de week) een huishouden, webshop en vrienden, moet er nu ook een baby opgevoed worden. Soms gaat er ergens wat mis. Het bijhouden van al die dingen is niet makkelijk en ik geef een diepe buiging aan diegene die het wel lukt. Zodra de laatste was erin zit, stapelt de volgende zich alweer op. Aan sporten ben ik nog helemaal niet gekomen en de vele ideeën in mijn hoofd voor de webshop stapelen zich ook op. Ondanks de slapeloze uurtjes en onzekerheid heb ik nog nooit zoveel als van haar gehouden en is elke minuut mij kostbaar.

Eigenlijk vond ik het onzin om het eenjarig bestaan te vieren, waarom zou ik. Zij begrijpt er toch nog niks van, al die poespas. Cake smash zus en outfit zo. En ik hou gewoon niet zo van feestjes. Dus voor wie doe ik het dan? Je bent de dienstbode voor je visite, de helft van je feest  sta je in de keuken. Je maakt van te voren je huis schoon, maar waarom? Naderhand is het alsof er een tornado overheen is geraasd. Gewoon lekker gezellig kletsen met vrienden zit er vaak niet bij. Daar moet dus verandering in komen als ik de aankomende 20 jaar haar verjaardag moet vieren. Wie weet vier ik die van mij dan ook nog wel een keer in 2.0 versie.

What's on mama's mind gastblog kim cake smashWhat's on mama's mind gastblog kimEn dan de cadeaus. Heeft ze niet alles al of beter gezegd: heeft mijn huis niet al genoeg? Volgens velen niet en wordt mij ondanks dat ik gezegd heb, het niet te vieren, toch al weken van te voren gevraagd wat ze wilt hebben.

De stress en twijfel werd met de naderende dag steeds groter. Op Instagram verschijnen de cake smashes en mooie taarten op scherm. Ik word besmet en begon nog meer te twijfelen. Maar 145 euro voor een smash, dat doen we niet. Mama gaat zelf wel aan de slag. Feest of niet ik koop wat versiering en een jurk en probeer zelf wat uit en die taart maakt mama ook wel.

Al met al heb ik na wat kopzorgen de oma’s en opa’s niet tegen kunnen houden en besloten het dan What's on mama's mind gastblog kimmaar kleinschalig te vieren. Dus mama heeft met moeite wat cadeaus bedacht en diep adem gehaald.

Terugkijkend was het heel gezellig en relaxt. We hebben tussen 13:00 en 16:00 uur de visite langs laten komen, zodat er genoeg ruimte was voor slaapjes. De kleine dame heeft heerlijk gespeeld met haar nieuwe speeltjes en de fotoshoot is ook nog eens super leuk geworden. Jaar één zit er op, maar wat zal dat volgend jaar worden?

Heb jij tips voor een relaxte verjaardag?Kim van Smeerdijk schrijft met regelmaat gastblogs op What’s on mama’s mind. Kim is eigenaresse van webshop Van Smeerdijk. Ze maakt t-shirts voor jong en oud met een eigen tekst, maar ook tassen, huisdecoratie en kaarten kunnen met een persoonlijke boodschap gemaakt worden. Je kunt haar ook volgen op Instagram en Facebook.

 

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *