Gastblog Kim: Fietsen met een peuter deel 3

Gastblogger Kim vertelt over haar eerste fietstochtjes met een peutertje op de fiets. Als eerste moest ze nog een fiets kopen, het fietsstoeltje was er al. Poging 1 op Ameland beviel niet echt, hoe is poging 2 gegaan? Je leest het hier.

Fietsen met je peuter hoort bij de opvoeding

Het autorijden is er dus ingeslopen en dat voor iemand die tot haar 27ste niet durfde te rijden, is dat best bijzonder. Alles zit bij mij op loopafstand dus fietsen kwam niet eens in mijn hoofd. Nu dat ik mama ben vind ik dat fietsen wel bij je opvoeding hoort en als mama al niet fietst waarom zal zij dan willen fietsen. Dus Vandaag gaan we op zoek naar een geschikte fiets voor dit angsthaasje.

Een echte mamafiets

De vraag is alleen nog word het een nieuwe of tweedehandsje, een mama of gewone fiets? En gaan we voor een voor- of achterzitje?

Ik leer dat een mamafiets behalve een breder stuur ook een verstevigde bagagedrager heeft en een dubbele standaard waardoor de fiets niet kan kantelen. Ook leer ik dat die standaard er eventueel op een gewone fiets op gemaakt kan worden, maar dat je dan ook dat stuurslot nodig hebt aangezien je stuur anders om klapt. Ook leer ik dat een achterzitje op twee manieren bevestigd kan worden, namelijk op de bagagedrager of op het frame. Ga ik voor een gewone fiets, dan raadt hij mij aan het achterzitje op het frame te bevestigen aangezien dat steviger is dan de meeste bagagedragers.

Fietsstoeltje bobike frame bevestiging

Prijstechnisch scheelt het wel wat . Ik vind namelijk al vrij snel een nette tweedehands Giant die mij wel aanspreekt en dat voor maar 250 euro. Dat zou wel betekenen dat ik een achterzitje nodig heb aangezien het geen mamafiets-model is.

Een voorzitje of een achterzitje

Ik vond het voorzitje toch al niet fijn fietsen en onze kleine meid weegt al bijna 12 kilo (zitje is tot 15 kilo), de fiets gewoon heel goedkoop is en fijn fietst is de keuze niet zo moeilijk meer.

Ik word keurig geholpen. Het Bobike voorzitje wordt omgeruild voor een achterzitje in de nieuwste kleur army green. Alles word uitgelegd, op maat gemaakt en gemonteerd. We zijn klaar voor vertrek.

Fietsstoeltje bobike achterstoeltje op frame

Door middel van de makkelijke driepuntsgordel die in één punt zit, zodat je het met één hand dicht kan klikken en dus hoeft te rommelen met twee handen en drie losse onderdelen. De voetjes schuif ik op de gewenste hoogte en met brede smile zit ze achterop. Nog een beetje wiebelend wennend fietst mama naar huis met een voldaan gelukzalig gevoel.

Dat wordt morgen fietsend naar het zwembad.

Fietsstoeltje bobike achterstoeltje op frame

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *