Gastblog Kim: Fietsen met een peuter deel 2

Sinds Kim een fietsstoeltje heeft wil ze gaan fietsen, maar er ontbrak nog een ding; een fiets. Op Ameland nam ze het fietsstoeltje mee. Fietsen met een peuter wordt werkelijkheid.

Voor het eerst op de fiets met een peuter

Het fietsstoeltje is ingepakt en klaar om in gebruik te nemen. Op naar Ameland.

Fietsstoeltje blog gastblog Kim

Fietsen huren deden we in het dorp Hollum, wat hier aan de andere kant van de weg zit, aangezien dat aanzienlijk goedkoper is als hier op het park. Een mamafiets had hij niet, daar bedoel ik dan een fiets die een iets breder stuur heeft en vastgezet kan worden zodat je rustig je kindje er in en uit kan zetten zonder dat je fiets omdondert.

Een gewone fiets werd het. Daar werd ik al niet vrolijk van. Zoals jullie in mijn vorige blog konden lezen ben ik een held op sokken als het op fietsen aankomt en werd ik niet vrolijk van het feit dat het zitje zo dicht op mij zat. Opstappen lukte mij in eerste instantie niet. Vloekend gaf ik de moed al op (ja lach maar dat heeft mijn vent ook gedaan). Met zweet in mijn handen lukte het mij uiteindelijk fietsend vooruit te komen, maar fijn vond ik het niet. Bibberend kwamen we vooruit. Aangekomen op onze bestemming kon ik weer opgelucht ademhalen. Nee deze drama queen vond ik dit ritje niet leuk.

Peuter vindt fietsen zo niet leuk

Doordat ik negatief fietste vond Nikita het in eerste instantie ook niet leuk of misschien was ze gewoon moe. Ik heb er in ieder geval geen plezier aan beleeft. Papa heeft terug gefietst en mama verslagen op zijn fiets gezet. Morgen weer een dag.

Fietsstoeltje bobike ameland

Het zitje is prachtig,  haast mat zwart en heel fijntjes gemaakt. Nikita zat er goed en veilig in met de driepuntssluiting. Het zitje is makkelijk te monteren, je klikt hem er zo op en is super licht, maar ondanks het mooie ergonomische zitje vind ik een zitje voorop niet heel fijn. Een bewegend kind en de angst om te vallen overheersen in mijn gedachten. Ik weet uit ervaring hoe krampachtiger je op een fiets zit hoe sneller er ongelukken gebeuren, maar ontspannen lukte mij niet.

Helaas heb ik niet heel veel doorzettingsvermogen en vond het op papa’s fiets wel prima. Ik zag het plezier in mijn dochters ogen nu wel en dat maakte veel goed.

Fietsstoeltje blog gastblog Kim

Volgende week gaan we voor een fiets kijken en ga ik nog een keer proberen te fietsen met het zitje maar dan op een echte mama fiets, of ik het dan wel fijn ga vinden durf ik niet te zeggen. Misschien ruil ik hem wel in voor een achter zitje. To be continued.

Kim van Smeerdijk schrijft met regelmaat gastblogs op What’s on mama’s mind. Kim is eigenaresse van webshop Van Smeerdijk. Ze maakt t-shirts voor jong en oud met een eigen tekst, maar ook tassen, huisdecoratie en kaarten kunnen met een persoonlijke boodschap gemaakt worden. Je kunt haar ook volgen op Instagram en Facebook.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *