Gastblog Kim: Januari voorbij

Kim heeft weer leuke gastblogs voor ons in petto de komende tjid. Vandaag vertelt Kim over de maand januari 2019!

Maand 1 is voorbij en aan het eind van de maand begonnen de nationale voorleesdagen. Blik je mee terug op de maand?

Kinderboeken op kinderkamer Kim

Voorlezen voor het slapen

Bij ons wordt er bijna elke dag wel voor het slapen gaan voorgelezen. Nikita vindt boekjes reuze leuk. Vaak gaat ze zelf ook voorlezen aan haar knuffels. Lezen kan ze natuurlijk nog niet met haar 3 jaar, maar ze verzint wel een verhaaltje bij de plaatjes die ze ziet. De boeken die wij kopen komen veelal van het Boekfestijn wat meerdere keren per jaar door Nederland gehouden wordt. Daar koop je wat oudere boeken voor de helft van de prijs. Wel zo leuk. Boekjes die we veel gelezen hebben brengen we dan naar de kringloop.

Echte favorieten hebben we niet. Jip en Janneke blijft leuk, het muizenhuis maar ook spuit elf doet het nu goed en Boer Boris. Ik probeer ook boekjes te kopen die uitleggen over dood gaan en afscheid nemen van haar speen. In de hoop dat het helpt. Verder worden de boekjes op uiterlijk gekozen. Een mooie illustratie leest naar mijn zin leuker dan een lelijke, maar wat lelijk voor de een is kan mooi zijn voor een ander. Nikita kiest herkenbare (tv) karakters natuurlijk. Zoals laatst waren we naar het dolfinarium geweest waar een film over een walrus draait. Daarna was natuurlijk het boekje over Wally de walrus wel erg leuk om te lezen.

Voorlezen aan jonge kinderen door gastbloggr Kim

ij ons in de bieb hebben ze elke vrijdag een voorleesuur, iets waar ik ook nog weleens naartoe wil met haar. Moet ik alleen nog even vrij nemen voor die dag, hihi.

Het vergeten kind

Niet alleen het voorlezen staat centraal in die laatste januari week maar ook het vergeten kind. Meer dan 100.000 kinderen in Nederland groeien op in een gezin met problemen waarbij de helft uit huis moet omdat het niet leefbaar is.

stop het doorverhuizen het vergeten kind

Woezel en Pip

15 jaar is het alweer dat Guusje Nederhorst overleed en een stichting kreeg, waarbij een deel van de opbrengst van Woezel en Pip naar de stichting gaat en welke in 2014 de naam het vergeten kind kreeg. Een prachtig initiatief. Wat zeker meer aandacht mag hebben. Want elk kind zou kind moeten kunnen zijn, in een vertrouwde veilige omgeving.

Als ik dit schrijf gaan wij bijna naar Woezel en Pip en de tijdmachine. Het wordt onze eerste keer samen naar het theater en ik ben heel nieuwsgierig wat ze er van gaat vinden. Of ze een uur op haar kont kan blijven zitten, of ze niet in haar broek plast omdat ze niet weg durft te gaan en of ze het natuurlijk leuk vind. Wordt vervolgd dus…

Please follow and like us:

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *