Gastblog door Kim: Moederdag

Kim schrijft regelmatig een gastblog op What’s on mama’s mind. Natuurlijk schrijft zijn ook mee aan de Moederdag gastblogs deze maand. Tot en met 14 mei staan er een heleboel mooie moederdagblogs, Marieke en Naomi gingen haar voor.What's on mama's mind gastblog kim

Veel namen hebben we toch als moeder

Moeder, mama, moeke, meme, ma, mams, mammie, mamaatje; een vrouwelijke ouder, adviseur, coach, zangeres, chauffeur, schoonmaakster. Wat of hoe je je moeder ook noemt of hoe je band ook is met haar. Je band met je moeder is specialer dan elke andere band. Ze heeft je gebaard, opgevoed, aangemoedigd en pijntjes weg gekust.

Mijn moeder en ik

Mijn moeder en ik hebben een hele goede band. We spreken elkaar dagelijks en zien elkaar gemiddeld vier keer per week waarvan ze er twee van oppast op Nikita. We hebben jaren samen gewerkt en kennen elkaar door en door. Wat niet altijd makkelijk is als je juist iets niet aan haar wilt vertellen. Ze ziet het altijd aan mij.

Ik ben vrij beschermend opgevoed, maar wel vrij geweest in mijn eigen keuzes. Dat vrij laten in keuzes wil ik ook meegeven, al moet daar soms wel een grens aan zitten. Een beetje sturing kan geen kwaad. Te veel keuzes geeft twijfel, althans bij mij.

Eerlijk en open zijn naar elkaar is ook iets wat ik mee wil geven. Ik  wil dat ze altijd naar mij toe kan komen. Dat we overal over kunnen praten als ze dat zou willen. Eerlijkheid duurt het langst.

MoederdagWhat's on mama's mind gastblog kim cake smash

Geen idee of ik toen ik klein was er wat aan deed. In mijn pubertijd in ieder geval niet. Wat een onzin vond ik het. Als ik vroeg of ze iets wilde hebben zei ze nee maar eigenlijk bedoelde ze ja natuurlijk. Nu ik zelf moeder ben snap ik het pas. Het gaat niet om het cadeau maar om de gedachte erachter.

Ook ik hoop wat voor Moederdag te krijgen, we zullen subtiel een hint geven ?

Kim van Smeerdijk schrijft met regelmaat gastblogs op What’s on mama’s mind. Kim is eigenaresse van webshop Van Smeerdijk. Ze maakt t-shirts voor jong en oud met een eigen tekst, maar ook tassen, huisdecoratie en kaarten kunnen met een persoonlijke boodschap gemaakt worden. Je kunt haar ook volgen op Instagram en Facebook.

 

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

2 gedachten over “Gastblog door Kim: Moederdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *