Gastblog Kim: Op wintersport met een peuter

Kim heeft weer een avontuur beleefd. Ze ging op wintersport met haar 2 jarige peuter Nikita. Benieuwd hoe ze het vonden? Ik wel!

Op wintersport met een peuter

Een weekje wintersport is niet iets wat onze eerste voorkeur heeft als het gaat om vakantie, maar als je uitgenodigd word om met je familie mee te gaan zeg je natuurlijk geen nee. Dat betekende wel dat wij skikleding moesten inslaan. Lidl had op dat moment toevallig supergoedkoop wintersportkleding.

Kim gastblog wintersport met peuter

We hebben voor Nikita gekozen voor een aparte broek en jas in plaats van een heel pak. Zodat we met de lunch gemakkelijk alleen haar jas hoefden uit te doen. Wat leggings voor er onder. Nog even langs de Decathlon en wat geleende brillen en helm van een vriend en we waren klaar voor vertrek. Zodoende vertrokken wij op een zondag naar Oostenrijk met mijn vader met partner, kids en aanhang en wij met onze kleine meid.

Met opa en oma op vakantie

De laatste keer dat ik met mijn vader op vakantie ging was ik 17 denk ik. Nu zo samen met zijn kleindochter erbij was het een bijzonder weekje. Bijzonder ook omdat het tussen ons allen super goed ging en het daardoor hartstikke gezellig was. De meeste zie ik maar 2 keer per jaar, zo rond de feestdagen. Daarnaast zijn wij de enige met een kleine meid en is onze samengestelde familie vrij bijzonder, waar ik niet verder op in zal gaan. Waardoor ik het wel een beetje spannend vond. Gelukkig is Nikita niet verlegen en was ze superlief voor iedereen. ’s Ochtends gingen ze skiën, ’s middags hadden we meestal gezamenlijk lunch om na Nikita’s middagdutje iets samen te doen zoals onder andere rodelen, wandelen en met de paardenslee weg. Daarna lekker eten.

kim gastbog wintersport met peuter

Het makkelijke met opa en oma op vakantie gaan is dat zij kunnen oppassen als jij even alleen op pad wil. Maar ook neef en nicht hebben haar aardig bezig gehouden in de borreluurtjes.

Skiles voor peuters vanaf drie jaar

Aangezien Nikita nog geen 3 is mag ze officieel nog niet op skiles maar met een nicht die les kan geven erbij heeft ze toch even op ski’s gestaan en vond ze die paar minuten geweldig. Ze was er alleen snel klaar mee, maar praat er nu nog over.

gastblog kim wintersport met peuter

Ook ik en mijn partner hebben 2 uurtjes les van haar gekregen en al zeg ik het zelf ik deed het hartstikke goed. Wie weet neem ik wat lessen en gaan we in de toekomst weer  op wintersport, maar dan wel met hetzelfde clubje. Voor mij heeft het de band tussen iedereen sterker gemaakt en ben ik blij dat we dit gedaan hebben.

Naast het schrijven van superleuke gastblogs heeft Kim een webwinkel: Studio van Smeerdijk.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *