Gastblog Kim van Smeerdijk: nieuw huis

Kim schreef over haar tijdelijke verhuizing naar de schuur van haar vader, samen met haar man en hun dochtertje Nikita (3 jaar). Hoe gaat het met ze? Lees mee. Haar eerst maand in het nieuwe huis

Maand 1 in ons Tiny House

De eerste maand in ons tiny house zit er bijna op. Sinterklaas is weer terug naar Spanje en van ons oude huis hebben we geen sleutels meer.

Ons huis is niet meer van ons. Het geen dat echt raar is, is dat je huis er nog is, maar dat jij er niet meer in kan. Daarnaast verandert er ook een hoop: Ik hoef die kant niet meer op te rijden. Zal nooit meer in die straat lopen en de buren, na 14 jaar, niet meer zien. Het is even wennen dat iemand anders nu op mijn wc plast, maar ik heb er verder vrede mee.  Ik heb mij nooit gehecht aan woningen. Het is goed zo. Zoals dochter lief zegt “nee hoor mama ik hoef er niet meer heen”.

Het cijfer 9

Het cijfer 9 ligt op mijn pad en volgens de numerologie staat dat voor vernieuwing. Nou 2019 word dat precies voor mij. Kom maar op.

Slapen gaat bij Nikita redelijk goed op het moment; “mama ik hoor de kachel niet meer”.  De eerste dagen hoorde ze steeds de kachel aanslaan waardoor het hout kraakt, maar daar is ze nu aan gewend. Ze roept alleen nog als ze geplast heeft. Ze kan het makkelijk zelf maar roept alsnog dat ze klaar is om half 3 ‘s nachts. Ze heeft ook al bij oma gelogeerd en oppassen bij opa gaat ook prima.

Kim van smeerdijk sinterklaas gastblog

Sinterklaas 2018

Het sinterklaas feest was leuk en spannend voor haar. Ik ben wel weer blij dat het voorbij is. Nu alleen kerst nog en dan vind ik het, zoals vele, wel weer mooi geweest. Ik heb vele cadeauideeën op sociale media voorbij zien komen. En ben geschrokken van de hoeveelheid dat gegeven word per kind. Ik vind 4 a 5 cadeaus een mooi aantal. Kinderen worden overprikkeld met al die cadeaus. Wetende dat er kinderen zijn die nauwelijks tot niks krijgen omdat de financiën er gewoon niet voor zijn dan huilt mijn hart een beetje. Ik begrijp best dat als je het kan permitteren je kind wil verwennen en dat wij ook worden beïnvloed door reclames, maar vind het persoonlijk niet nodig. Dat is mijn mening.

Onze cadeaus voor haar waren: klei, voorleesboek, speelgoedpaardje met poppetje, Digidino. Voor kerst krijgt ze Sylvanian uitbreidingen, Lumiluvs lampje en misschien de Tiptoi pen. Van de Sint familie kreeg ze nog 2 puzzels. Voor kerst hebben wij tegen oma mimi uitdrukkelijk vermeld niet meer als 5 cadeaus te kopen, zowel dan krijgt ze die op een ander moment en misschien geef ik ze wel aan iemand die ze beter kan gebruiken zoals de Speelgoedbank. Heb jij ook teveel, dubbel gekregen of minder leuke cadeaus? Er zijn meerdere instanties welke kinderen die het niet breed hebben daar heel gelukkig mee maken.

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *