Gastblog door Kim: Nooit gedacht dat ik moeder zou worden

Kim schrijft regelmatig een gastblog op What’s on mama’s mind. Nu vertelt ze haar verhaal over het moeder worden. In de ogen van sommigen werd zij laat moeder, maar hoe vindt ze dat zelf?

9 februari mag ik mij al 16 maanden mama noemen. Volgens mijn eigen moeder ben ik dat al 25 maanden maar die 9 maanden tel ik zelf niet mee. Dat was de wenperiode, dat ik mama zou worden, zullen we maar zeggen. Trouwens het waren  geen volle negen maanden.

What's on mama's mind gastblog kim

Ik had nooit gedacht dat ik ooit mama zou worden. Ik heb het tot mijn dertigste nooit willen zijn. Nu 7 jaar later weet ik wel beter. Nee, nooit spijt gehad van het mama worden en zeker geen spijt dat ik het pas op latere leeftijd ben geworden. Heb vaak de vraag gehad of ik het niet eerder had willen zijn nu ik weet wat het is, maar nee, het had zo moeten zijn en het is goed zo. Het is wel zo als ik naar oude foto’s kijk ik mijn leven, voor het moederschap, niks voor vind stellen. Ik was er toen simpelweg nog niet klaar voor. Ik geloof er heilig in dat dingen op je pad komen als de tijd daar rijp voor is. Niks is toeval. Het maakt toch ook niet uit of je nou 20, 30 of 40 jaar bent. We houden allemaal evenveel van onze kinderen. Het moederschap heeft mij zoveel meer gebracht als een kind. Geduld, respect, vriendschap en zelfvertrouwen. Nee, ik had het niet anders willen hebben.

Just go with the flow

Ik heb het zeker niet altijd makkelijk gevonden en heb echt wel dagen gehad dat ik het even niet meer wist, maar hoe ouder ze wordt hoe leuker ik het vind.  Ik vond het heerlijk toen ze zo klein was. Totale overgave van vertrouwen op mij. De heerlijke buik-slaap-momentjes.  Het dragen in een draagzak. Maar het bracht ook veel onzekerheid of ik het allemaal wel goed deed als ze weer haar huiluurtje had. En ook nu zijn er natuurlijk momenten die niet makkelijk zijn. Dat gaan we in haar hele leven houden, daar ben ik mij bewust van.
We leren ervan en doen wat wij denken dat goed is voor haar. Iets wat ik het moeilijkst vind is de controle los laten. Controle over hoe de dag moet gaan werkt niet met een kind. Het gaat nooit zoals jij wilt.  Just go with the flow. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar je hebt geen keus. En als ik er aan denk dat ze over een paar jaar naar school moet, dan word ik al misselijk. Dan komt pas het echte los laten. Gelukkig duurt dat nog even.

Het mentaal groeien gaat supersnel. Dagelijks staan we versteld van nieuwe dingen. Woordjes worden duidelijker, ze maakt haar steeds beter begrijpelijk wat ze wil. Helpen zoeken en het dan ook nog vinden. Vandaag vond ze achteruit lopen geweldig. Plassen op het potje is super interessant. En trap lopen gaat ook als een speer. Er gebeurt te veel en als we het niet opschrijven zijn we het zo weer vergeten. Is maar goed dat we daar het boek van Milestone voor hebben. Elka dag kan je er een nieuwtje in zetten. Net als een agenda maar dan veel leuker.

What's on mama's mind gastblog kim cake smashNiks is meer belangrijk

Ze leert mij nog meer te genieten van de kleine dingen. Ze ziet zoveel meer dan wij. Wij zijn er blind voor geworden en worden nu weer wakker geschud. Het samen zijn met mijn partner is wel een dingetje waar we meer ons best voor moeten doen en dat snel vergeten wordt. Hetzelfde geldt voor sporten. Ik was al geen sporter maar één keer in de week was mijn Yoga-dag. Alleen vind ik het nu veel te fijn om bij haar te zijn, waardoor dat op nummer twee komt te staan. Eigenlijk staat alles op nummer twee. Niks is meer belangrijk behalve zij. Mensen die van een mug een olifant maken, fietsers in Amsterdam die mopperen, omdat je “in de weg loopt” ik maak mij er niet meer druk om. Zonde van mijn tijd.

Met mijn 37 jaar  sta ik nu meer in het leven dan ooit en dat had ik niet willen missen.

Kim van Smeerdijk schrijft met regelmaat gastblogs op What’s on mama’s mind. Kim is eigenaresse van webshop Van Smeerdijk. Ze maakt t-shirts voor jong en oud met een eigen tekst, maar ook tassen, huisdecoratie en kaarten kunnen met een persoonlijke boodschap gemaakt worden. Je kunt haar ook volgen op Instagram en Facebook.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

2 reacties op “Gastblog door Kim: Nooit gedacht dat ik moeder zou worden

  Babs

  (17 februari 2017 - 21:02)

  Kan er niks aan doen,ben zo super trots op mijn dochter en dankbaar. onze levens waren altijd verbonden samen een winkel gerund eigenlijk nooit een Moeder dochter verhouding maar door de geboorte van kleindochter is onze band nu wel zoals Moeders en dochters zijn.

  Tine Verkerk

  (17 februari 2017 - 11:18)

  Heel mooi geschreven Kim. Je hebt helemaal gelijk, je leert er zoveel van. Maar loslaten is niet alleen school hoor, dat blijft je hele leven. Ik sukkel er nog steeds mee na heeeeeeeeeel veel jaren. Maar het genieten blijft altijd. Je hebt een heerlijk kindje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *