Gastblog door Kim: babyvoeding

What's on mama's mind
Afbeelding: Moekekoek

Ik heb een leuke gastblog gekregen van mijn naamgenoot Kim. Kim van Smeerdijk vertelde al eerder over haar deelname aan de babyswap (vooraf en achteraf). Nu vertelt ze over haar kijk op babyvoeding.

Naam: Kim van Smeerdijk
Leeftijd: 37
Naam kind: Nikita
Geboren: 9 oktober 2015
Instagram : kvsu

TIJD VOOR EEN HAPJE

Ik weet nog dat ze 4 maanden werd; Ons  kleine meisje was groot genoeg voor een fruithapje of toch niet? De een zei van wel, de ander vond dat je nog even moest wachten. Op de potjes staat 4 maanden en het consultatiebureau ging akkoord, trouwens zelf heb ik er ook niks aan overgehouden. Fruit werd het dus.

Nou mevrouw vond het heerlijk en sindsdien smult ze van al het lekkers dat haar mondje bereikt.

Op advies van het consultatiebureau laat ik haar alles proeven wat wij eten behalve de suiker houdende producten en chocolade natuurlijk, gewoon een klein hapje en ja ook aardbeien. Want smaak moeten ze nog vormen en iets vies vinden kennen ze nog niet, dus hoe meer smaken ze proeft hoe beter het is voor later.

POTJES DILEMMA

Toen ik zwanger was heb ik geroepen dat ik geen potjes zou geven maar alles zelf vers zou maken. Nou What's on mama's mind nikita van Kim van SmeerdijkSurprise dat is het dus niet geworden. Werken, huishouden en dan ook nog eten maken is voor mij geen combinatie. Nou zijn er genoeg goedgekeurde biologische kinderpotjes te verkrijgen en heb ik het dan ook zonder schuldgevoel aan onze dochter gegeven.

Onze dame vond al snel die dunne substantie in de potjes niet veel meer aan en wilde liever wat op ons bord lag. Daar kwam voor mij weer een nieuw dilemma de kop opsteken hoe weet ik nou of ze niet te veel of te weinig binnen krijgt. Want tja het mooie aan die potjes is wel dat het precies de hoeveelheid is die ze binnen hoort te krijgen. Mijn eigen gepureerde hapjes heb ik 2 keer in zo’n potje geduwd maar dat had ik snel gezien. Beetje gokken werd het en dat doen we nog steeds.

Al gauw kreeg ze een boterham te eten; eerst droog toen met boter en tja wat dan? Smeerkaas is te zout, smeerworst te veel toevoeging. Beetje Googlen en ik vond een lijstje met wat wel mocht. Hüttenkäse, avocado, geitenkaas, appelstroop en jam zonder toevoegingen, ei, tahin en hummus zonder zout.

ETEN WAT DE POT SCHAFT

Nu met 10 maanden oud eet ze bijna alles wat de pot schaft zolang het niet te pittig is, gelukkig is Hello Fresh dat praktisch nooit en smikkelt ze gezellig lekker mee, want moeilijk is ze nog niet geweest. Behalve pap, pap gaat er niet in. Met smaak, zonder smaak, dik of dun het maakt niet uit pap moet ze niet. s’Ochtends en s’avonds krijgt ze dus nog een fles melk, al ben ik die van s’ochtends nu aan het wisselen met yoghurt. Verder doen we in de loop van de ochtend een fruithapje (geraspte appel, stuk peer, banaan, rode bessen met frambozen) met de lunch een omelet of broodje en verder in de middag varieert het van fruit, rijstwafel tot krentenbroodje en krijgt ze water om de dorst te lessen.

Sabbelzakje

Haar eerste echte perenhap, dus niet het gepureerde prakje van voorheen, ging wat te snel voor haar. Aangezien het glibberig is van het fruitsap in de peer gleed het stukje wel erg geakkelijk naar binnen met gevolg dat mevrouw zich verslikte. Ik ontdekte het sabbelzakje van Nuby gelukkig en daarmee hadden we dat probleem opgelost, want wat een geweldige uitvinding is dat. Ons meisje vond het ook helemaal geweldig want daarmee kon ze nu zelf het fruit vasthouden. Zelluf ( praten kan ze nog niet maar begrijpelijk maken wel al te goed) doen is natuurlijk veel leuker en ze kon zich niet meer verslikken.

Ik heb netjes alle adviezen aangehoord en ook meteen gewist uit mijn geheugen en mijn gevoel gevolgd. Voor ons werkt dat goed en zou ik het de volgende keer weer precies zo doen. Het allerfijnste van deze leer tocht is het feit dat wij nu ook gezonder eten en drinken door haar.

Dankjewel voor je gastblog Kim!

De getekende afbeelding komt van de leuke website Moekekoek.

Kim van Smeerdijk schrijft met regelmaat gastblogs op What’s on mama’s mind. Kim is eigenaresse van webshop Van Smeerdijk. Ze maakt t-shirts voor jong en oud met een eigen tekst, maar ook tassen, huisdecoratie en kaarten kunnen met een persoonlijke boodschap gemaakt worden. Je kunt haar ook volgen op Instagram en Facebook.

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *