Gezelschapsspellen vanaf 6 of 7 jaar MEGABLEU

Ik heb drie superleuke gezelschapsspellen getest voor kinderen vanaf ongeveer 6 a 7 jaar. Ken je MEGABLEU? Dit jaar zijn ze genomineerd voor Speelgoed van het jaar met het spel voor volwassenen What do you meme? Wat ik overigens ook een fantastisch spel vind.

What do you meme

Speelgoed voor kinderen van 6 jaar of 7 jaar

Dit najaar pakt MEGABLEU uit met een gevarieerd aanbod aan gezelschapsspellen voor zowel jong als oud. Naast de terugkeer van een aantal klassiekers zoals 5 seconden en geen ja geen nee, zijn er dit najaar ook een aantal nieuwe spellen. Bovendien breidt MEGABLEU zijn assortiment uit met een reeks party games.

5 seconden – Een avond lang plezier

Leeftijd: vanaf 6 jaar
Aantal spelers: 3 tot 6 spelers

Noem in het supersnelle spelletje 5 seconden zo snel mogelijk wat er op je kaartje staat.

Wanneer je bijvoorbeeld drie beroemde sporters moet benoemen, dat kan je met de vingers in de neus. Maar wat als je dit in vijf seconden moet doen? Kan jij de stress van de timer en de grijnzende blikken van je medespelers (die hopen dat je faalt) aan? Snelheid en creativiteit zijn zonder twijfel twee welgekomen vaardigheden die zeker van pas komen in dit hypersnelle denkspel.

Het is een spelletje dat het makkelijkst gaat met kinderen die al eventjes kunnen lezen. Je moet namelijk wel op tijd de woordjes kunnen lezen. Gelukkig zit het vaak wel goed met het geheugen van deze kids, dus mocht je de woordjes aan ze voorlezen, dan onthouden ze die wel.

Geen Ja, Geen Nee

Mega blue geen ja geen nee

Eén spel, een hoop vragen en twee verboden woorden. Zelf vind ik dit supermoeilijk. Maar kinderen zijn hier zo goed in. Geweldig leuk om te doen. Een spel dat je ook makkelijk in de auto kan spelen trouwens. Dan gebruik je het speelbord niet. Hoewel je zelf ook vragen voor zo een spel kan bedenken, vind ik het juist reuze fijn dat de kaartjes er zijn. Zo varieert het lekker. Er zijn vragen voor kinderen en voor volwassenen, dus je raakt nooit uitgespeeld!

Geen Ja Geen Nee, kun jij het?

Leeftijd: vanaf 7 jaar
Aantal spelers: 2 tot 6 spelers

Mega blue geen ja geen nee

Een eenvoudig spel waarbij zowel volwassenen als kinderen veel plezier mee beleven! Je tegenstanders lezen de vragen van de kaart luidop voor, en proberen je “Ja” of “Nee” te laten zeggen. De vragen bevatten verschillende onderwerpen: geschiedenis, aardrijkskunde, muziek, sport, televisie… En zijn verdeeld in 2 moeilijkheidsgraden: volwassenen en kinderen. Slaag jij erin om alle vragen te beantwoorden zonder één van de verboden woorden te zeggen?

In Een Handomdraai

Mega blue waarheid durven doen

Opgepast wanneer de vinger jou aanwijst! Haha, wat een creepy spelletje wel he, als je het zo ziet op de foto! Het is niet eng, maar wel grappig!

In een handomdraai is leuk voor kinderen vanaf 6 jaar. Speelde je dit vroeger ook? Wie durft? Ik vind het een heel leuk spel dat mooi is vormgegeven. Erg tof.

Mega blue waarheid durven doen

Leeftijd: vanaf 6 jaar
Aantal spelers: 2 spelers of meer

Gebaseerd op het bekende spel “Doen, Durf of de Waarheid”. De grappige hand verrast groot en klein.

Inderdaad, een hand (van werkelijke grootte) verplaatst zich in cirkels op de tafel. Stopt de hand, dan wordt één van de spelers willekeurig aangewezen. Deze speler moet zich nu wagen aan een vraag gekozen door de tegenspelers: “Waarheid” of “Durven”?
Indien de speler in de opdracht slaagt, krijgt hij het kaartje. Indien niet, krijgt hij een extra uitdaging. De eerste speler die 6 kaartjes heeft, wint. Dolle pret verzekerd!

Bekijk ook het grote Sinterklaascadeautips overzicht voor meer speelgoed en speltips.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Gezelschapsspellen MEGABLEU
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *