Gezond eten en tussendoortjes

Een tijdje terug las ik het boek Hoe word ik een supervetverbrander, mogelijk heb je de review gelezen. Naar aanleiding van wat ik in het boek las heb ik geprobeerd om een en ander in praktijk te brengen. Met name om meer energie te hebben op een dag, niet om af te vallen. Mogelijk ken je zelf ook wel de sugar dips die je kan hebben, na een lunch of het eten van tussendoortjes.

supervetverbrande boek review

Uit het boek kwam, een beetje kort door de bocht samengevat, naar voren dat je meer energie krijgt en houdt bij het verbranden van vetten in plaats van het verbranden van suikers.

Een van de veranderingen die ik heb doorgevoerd in mijn dagelijks eetpatroon is het terugbrengen van het aantal eetmomenten op een een dag naar: drie. Dus geen tussendoortjes, geen snelle suikers, maar drie goede stevige maaltijden.

Dat is wel even wennen, want normaal at al vroeg mijn ontbijt: Yoghurt met muesli, dan om 10:00 uur ofzo al wel een plak ontbijtkoek of krentenbol en een stuk fruit. Altijd hopend op ook nog iemand die trakteert op kantoor, haha.

Vervolgens om 12:30 uur lunch, dan at ik meestal vier boterhammen en fruit. Dan in de middag nog iets kleins, afhankelijk of ik al mijn fruit al op had tijdens de lunch nog wat fruit en soms nog een boterham ofzo.

Als ik dan thuis kwam van mijn werk had ik al weer honger, dan avondeten, ‘s avonds bij voorkeur nog wel iets van een nootje of chips. Dat is best veel, als je er zo naar kijkt. Maar heus niet dat ik elke avond snackte hoor.

Drie maaltijden per dag of gezonde tussendoortjes

Ik ben gaan proberen om slechts drie maaltijden per dag te nemen en daar de dag mee door te komen. In het begin was het extreem wennen, want ik had enorm trek om 10:00 uur al. Uiteindelijk wen je er wel aan, maar ik merkte dat ik te weinig at, want ‘s avonds had ik zo’n honger dat ik er helemaal naar van werd. De drie maaltijden waren mogelijk niet stevig genoeg voor mij, dus heb ik besloten dat ik toch wel iets tussendoor eet ‘s middags, maar dan ongebrande noten. Aan het eten van noten zitten veel voordelen. Kies voor ongebrande noten, niet voor gezouten en gebrande noten (als je gezond bezig wil zijn). Ongebrande noten zijn niet bewerkt, het zijn rauwe noten. Dus de noten bevatten de voedingsstoffen die aanwezig zijn in de noten. Walnoten en paranoten worden sowieso nooit gebrand. Het is erg lekker en stilt de ergste trek, probeer eens biologische noten van Basboernoten. In noten zitten veel vetten en zijn zeer voedzaam.

Naast de drie maaltijden drink ik dus ook geen frisdrank of iets dergelijks tussendoor en ook geen Latte Machiatto meer, wat ik altijd erg lekker vond (in melk zit suiker). Ik drink koffie (zonder iets erin), thee en water. Als je iets van jus d’orange, fris of koffie met melk wilt drinken, dan kun je dat het beste tijdens 1 van de drie maaltijden doen, geldt ook voor het eten van fruit. Wel blijven eten, maar dan tijdens 1 van de drie momenten dat je eet.

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *