Gezonde traktaties met tomaat

Een gezonde traktatie maken kan best een uitdaging zijn. Een leuke tip zijn deze lieveheersbeestjes of kevertjes van tomaatjes en tomaten tulpen. Heel simpel, maar ze zijn lekker, gezond en leuk. Lees hier twee recepten voor supersimpele gezonde traktaties met tomaat:

gezonde traktaties tomaat

Tulpen van tomaat maken

Wanneer je verschillende kleuren tomaatjes kan kopen, dan krijg je een leuke kleurrijke bos met tulpjes in je vaas. De tulpjes op deze foto waren gemaakt voor het paasontbijt. Daarom zie je er een paasei en kuikentjes tussen, wanneer je goed kijkt.

Tulpen van tomaat maken is reuze eenvoudig, hieronder wat je nodig hebt voor deze gezonde traktaties met tomaat .

Benodigdheden tomatentulpen

  • Bakje of emmertje mini tomaatjes
  • Lange satéprikkers
  • Roomkaas

Snijd de tomaatjes aan een kan met een mesje in, doe dit voorzichtig, zodat hij niet te ver open scheurt. Stop er een beetje roomkaas in met een theelepeltje. Prik het tomaatje op een satéprikker en zet het in de vaas.

Het makkelijkst is om eerst de tomaatjes te vullen en ze dan allemaal vlak voordat je gaat trakteren op de satéprikker te prikken en in de vaas te zetten. Zo staan ze het langst het stevigst.

tomaten traktaties gezond

Lieveheersbeestjes maken van tomaat

Kinderen vinden lieveheersbeestjes vaak heel erg interessant. Een traktatie maken in de vorm van een lieveheersbeestje kun je leuk samen doen. Het is simpel, lekker en leuk.

Benodigdheden tomaten lieveheersbeestjes

  • Zwarte olijven zonder pit
  • mini tomaatjes
  • mayonaise / roomkaas voor de stipjes

Halveer de zwarte olijven en zorg dat er geen pitten in de olijven zitten. Halveer vervolgens de tomaatjes. Leg een half olijfje voor een half tomaatje (in de lengte) en maak op het eind de stippen met mayonaise of roomkaas erop. Zorg dat je dit kort van te voren doet en maar heel kleine stipjes. Als je te vroeg de stippen maakt, dan verdwijnen ze, zoals je ook op mijn foto zag.

Simpel he? Maar toch superleuk.

Meer recepten:

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *