Goed uitgerust wakker worden

Deze periode waarbij je overgaat naar wintertijd, waar Sinterklaas en Kerst voor de deur staan, kunnen kinderen best wel onrustig slapen of vroeg wakker worden.

Wintertijd met jonge kinderen

Hoewel je met de wintertijd wat langer in bed mag liggen, gaat dat heel vaak niet op voor ouders met jonge kinderen. De kinderen zijn vaak gewoon nog om dezelfde tijd wakker als ze de dagen daarvoor wakker werden, dat duurt wel weer even voordat zij in een nieuw schema belanden. Mijn ervaring is dat ze zes uur wakker zijn in de eerste weken dat de wintertijd in is gegaan. Dat vind ik vroeg. Inmiddels zitten de kinderen weer in het schema, maar ja hoor, het Sinterklaasjournaal is weer begonnen. De tijd van Sinterklaas brengt vaak veel spanning mee, ook zelfs bij kinderen die het geheim van Sinterklaas al kennen. Het zorgt voor onrustige weken en onrustige nachten.

Tips om uitgerust wakker te worden

boxspring bed

Wanhopig van alle nachten dat je te kort slaapt ga je natuurlijk op zoek naar wat werkt. Uiteindelijk is het natuurlijk wachten tot de tijd weer voorbij is, dat je vanaf januari weer rust hebt. Wat ik zelf wel heel fijn vind is dat het lekker donker is ’s avonds en ’s morgens. Ik word niet wakker van het licht. Ik slaap daar wel lekker op, al is het wel moeilijker uit bed komen als het 3 uur ’s nachts lijkt, terwijl het half 8 ’s ochtends is.

Een belangrijke tip is goed naar je bed te kijken. Ligt je matras goed, is je kussen fijn. Ook beddengoed kan een grote rol spelen. Even een helemaal nieuw fris dekbed overtrek en tencel kussenslopen helpen jou wellicht ook. Ik vind het altijd heerlijk om nieuw fris beddengoed op mijn bed te hebben. Voor een uitgerust en comfortabel gevoel in de nacht.

Je kamer een andere kleur geven kan ook wonderen doen. Kies een donkere kleur, zoals donker blauw om te zorgen dat je kamer goed donker is. Dan word je ook minder vroeg wakker.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *